Noah povede obě francouzské reprezentace

7. 12. 2016, 22:27
Aktuality 8
Kapitán daviscupového týmu Yannick Noah povede ve Francii i ženskou reprezentaci. Bývalý vítěz Roland Garros nahradí u fedcupového výběru Amélii Mauresmovou, která se po nedávné porážce s českým týmem ve finále vzdala funkce kvůli těhotenství.
Profily hráčů
Yannick Noah

Šestapadesátiletý Noah je posledním Francouzem, který triumfoval na grandslamovém turnaji, když v roce 1983 vyhrál v Paříži French Open. Fedcupový tým už vedl dvě sezony a v roce 1997 s ním slavil titul.

V Davis Cupu Noahovi končila letos smlouva, ale před týdnem se dohodl na prodloužení. Mužskou soutěž jeho svěřenci vyhráli v letech 1991 a 1996, letos v létě Francouzi vyřadili ve čtvrtfinále české tenisty.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Yannick bude asi jeden z mala, ktery povede oba tymy naraz ve svetovych skupinach! Pristi rok Velka sance na dabla...;)
Celkem by mne zajimalo, jestli takova situace v historii uz nastala.
Reagovat
Fandina
Ano, Corrado Barazzutti byl italským kapitánem DC i FEDu při jejich semifinále v roce 2014.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za info.
No prosim... Corrado;)
Takze, kdo jiny po Corradovi nez prave Yannick Noah.
Ale zopakovat aspon ty dve uzasne SF, toz to nebude zadna legrace...
Reagovat
rusedski
A co takhle Tarpiščev?
Reagovat
skott
Není nutné ani hledat v jiných zemích. Guy Forget vedl fedcupové i daviscupové výběry Francie dlouhé roky zároveň a obě soutěže i vyhrál (DC 2001 a FC 2003). Fedcupvý tým dokonce po Noahovi přebíral.
Reagovat
smazaný uživatel
Yannick vyhral DC jako kapitan v roce 1991, 1996 a jako kapitan take dotahl ve Fed Cupu holky v roce 1997 k prvnimu historickemu vitezstvi Francie v soutezi!:) Takze uz toho dabla rekneme ma...slo mne take o to, jestli toho dabla nekdo dal v jednom roce soucasne...
Vyse pise Fandina ze Corrado dal soucasne SF!;)
Coz je dost dobry...
Jinak ten Guy Forget je dobry priklad, to fakt;) Byvaly partak Yannicka, jak uz nehral s Henri Lecontem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak je zajimave, ze tech prikladu, kdy je jeden nehrajici kap. ve svetove skupine pro obe souteze v jednom roce... jak pro DC tak FC, je vic...;)
Cetl jsem i nazory, ze to je svihle, a on taky, ale je videt, ze to neni az tak dramaticke a ojedinele;)))
Reagovat
skott
ok, já jsem si tu původní otázku vyložil jinak. V tom případě bude Šamil lepší příklad. V roce 2007 byl ve finále s daviscupovým týmem a Fed Cup ten rok vyhrál.
Jestli někdo dal i ¨double¨ nevím, ale vzhledem k dlouhé historii soutěží to asi možné je (nejspíš USA).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist