Nosková druhou výhru na trávě nepřidala, Samsonovové podlehla ve třech setech

27. 6. 2023, 19:17
Aktuality 10
WTA BAD HOMBURG - Linda Nosková (18) na turnaji WTA 250 v německém Bad Homburgu na svou první výhru na trávě nenavázala. Ve druhém kole česká teenagerka podlehla po třísetovém boji 4:6, 7:6, 3:6 světové patnáctce Ljudmile Samsonovové (24).
Linda Nosková (© Profimedia)

Linda Nosková hrála na trávě poprvé minulý týden v Birminghamu, kde prohrála v prvním kole s pozdější šampionkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Tento týden v německém Bad Homburgu se už 18letá Češka prvního vítězství na zeleném pažitu dočkala, když porazila Ukrajinku Katerynu Baindlovou. Ve druhém kole ale proti papírové favoritce neuspěla, Ljudmile Samsonovové podlehla 4:6, 7:6, 3:6.

Nosková držela v úvodu se světovou patnáctkou krok, ve čtvrté hře ale nevyužila tři brejkboly a následně přišla o servis. Samsonovová zahrála čtyři esa a po 51 minutách získala první set.

Samsonovová zahájila dobře i druhou sadu. Ve třetím gamu získala brejk a vedla. Finalistka letošního turnaje v Adelaide Nosková však díky třem vyhraným hrám za sebou vývoj otočila. Samsonovová si ještě vynutila tie-break, který Češka ovládla 7:4.

Také v rozhodujícím dějství Samsonovová prolomila jako první soupeřčin servis. Nosková sice v sedmé hře snížila na 3:4, Ruska ale znovu kontrovala brejkem a duel uzavřela na servisu čistou hrou.

45. hráčka světa Nosková si před přesunem na Wimbledon zahraje v Německu ještě čtyřhru. S krajankou Miriam Kolodziejovou zítra vyzvou italsko-argentinské duo Sara Erraniová a Nadia Podoroská.

Samsonovová, jež si dnes pomohla 16 esy, se ve čtvrtfinále může utkat s další českou tenistkou Kateřinou Siniakovou. Předloňskou finalistku čeká druhé kolo proti Jevgeniji Rodinové až ve středu.

Ve čtvrtfinále je Varvara Gračovová, která nově reprezentuje Francii. Dvaadvacetiletá rodačka z Moskvy porazila Italku Saru Erraniovou 6:2, 7:5. O francouzské občanství zažádala 43. hráčka světa na konci března, pod novou vlajkou může hrát i v červenci ve Wimbledonu.

• WTA 250 BAD HOMBURG •
Německo, tráva, 259.303 dolarů
úterní výsledky (27. 06. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Samsonovová (2-Rus.) - Nosková (ČR) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3
Gračovová (8-Fr.) - Erraniová (It.) 6:2, 7:5
Navarrová (USA) - Cornetová (Fr.) 7:5, 7:6 (8:6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hodně mě "baví", jak tady kdekdo plánuje další průběh kariéry některých hráček.
Reagovat
Dobry-den
To je titulek na sport.cz. smile

Z Ístbórn se odhlásily Markéta, Petra, Bára, Linda. Čtyři české odhlášky na jednom turnaji, tohle nepamatuju. Navíc ještě takhle na poslední chvíli. Tak snad budou přiští týden všechny perfektně připraveny, spoléhám na to! smile

Jinak Bára Strýcová - těch pár turnajů si dopinká, asi není potřeba to nějak rozebírat. Tam asi bude hlavní taky ten Wimbledon.

Marie - ta se trápí od začátku roku, navíc teď má špatnou karmu, chudera. Na konci roku bude ráda, když přežije v top 100.

Linda - ta mě obzvlášť zajímala, moje nejoblíbenější mezi našimi mladými nadějemi. :) Díky dobrému prvnímu podání dokáže chvílema držet krok s top hráčkama, ale pak stejně vždycky přijde nějaký výpadek. Navíc těch rezerv v její hře - snad narazí na pořádnýho trenéra, protože ten potenciál je obří. :) A co mě štve, los se s ní letos opravdu nemaže, dostat na trávě Ostapenko a Samsonku, na blbé WTA 250, to je fakt pech. Linda letos celkem sedmkrát prohrála s hráčkou top 20...
Snad bude mít ve Wimbledonu větší štěstí. smile
Reagovat
IngStavinoha
jj, LiNda je mi z mlaďošek zatím taky nejsympatičtější smile
Reagovat
lenka258
Já si i myslím, že má nejlíp nakročeno stoupat žebříčkem :). Zatím jsou pořád šul-nul s Linda F., tak uvidíme, jak to do budoucna bude, jestli se k nim přidá B.F. nebo třeba Lucka Havlíčková
Reagovat
IngStavinoha
Brenda asi ségru brzy převálcuje - zejména přes hlavu (módně vnitřní nastavení ;-), ale samozřejmě čas ještě všem ;-) ukáže...
Reagovat
Kandinsky1
Linda letos celkem sedmkrát prohrála s hráčkou top 20 smile
A to hrála 10 turnajů 250 a výš.
Reagovat
lenka258
Jj, má celkem smůlu na losy :(
Reagovat
George_Renel
Přes porážku dnes předvedla dobrý výkon, možná letos nejlepší.
Reagovat
IngStavinoha
však samsonek má už nějakou kvalitu smile
Reagovat
frenkie57
Nejlepší výkony předváděla v lednu, v Adelaide
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist