Nosková: Fyzicky i mentálně jsem byla připravená. Skreč Eliny mě mrzí

22. 1., 14:05
Rozhovory 1
Linda Nosková prožila po životním postupu do čtvrtfinále na Australian Open smíšené emoce. Premiérové účasti mezi osm nejlepších hráček grandslamu si vážila, mrzelo ji ale, že na ni dosáhla po skreči soupeřky. V duelu s Elinou Svitolinovou odehrála jen tři gamy, než turnajová devatenáctka ze zápasu odstoupila kvůli zranění zad. Ve čtvrtfinále narazí Nosková na další Ukrajinku Dajanu Jastremskou a na tiskové konferenci řekla, že nečeká nic zadarmo.
Profily hráčů
Linda Nosková v pozápasovém rozhovoru na kurtu (© AFP)

"Dnešek se těžko hodnotí. Jsem ráda, že jsem na tomto turnaji v takovéto fázi. Fyzicky a mentálně jsem byla na zápas připravená, takže jsem smutná, že to takhle skončilo. Doufám, že bude Elina brzy v pořádku," uvedla Nosková.

Utkání s loňskou semifinalistkou Wimbledonu Svitolinovou trvalo jen dvacet minut. Ukrajinská tenistka se potýkala od konce prvního gamu s křečemi a pronikavou bolestí v zádech. Za stavu 0:2 se nechala ošetřit, když ale poté znovu ztratila servis, duel vzdala. Noskovou předčasný konec mrzel o to víc, že považuje Svitolinovou za jeden ze svých vzorů.

"Mám ráda její styl, dokáže pěkně měnit rytmus hry. Vždy jsem měla ráda takové hráčky, které dokážou jít na síť, dávat slicy. I dneska jsem s tím trochu počítala. Bohužel jsme si moc nezahrály. Možná příště," doplnila Nosková.

Menší pozitivum viděla alespoň v tom, že mohla před čtvrtfinále ušetřit síly. Její další soupeřka Jastremská odehrála více než dvouhodinový zápas s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. "Fyzicky se cítím dobře. Dnešek mi asi pomůže do dalších kol, moje soupeřka navíc měla poměrně dlouhý zápas. Uvidíme, jak se s tím vypořádám. Pokusím se být v co nejlepší kondici," uvedla Nosková.

Třiadvacetiletá Jastremská prošla do hlavní soutěže z kvalifikace a vyhrála v Melbourne už sedm zápasů. V prvním kole vyřadila wimbledonskou šampionku Markétu Vondroušovou. "Hraje velmi dobře. Ještě jsme se spolu neutkaly, takže nevím, jak hraje. Myslím, že je velmi agresivní hráčkou a budeme mít mezi sebou hodně výměn. Budu se muset připravit na vše," řekla Nosková.

Přemožitelka světové jedničky Igy Šwiatekové z 3. kola Nosková bude podle postavení ve světovém žebříčku mírnou favoritkou. Patří jí padesátá pozice, Jastremská je o 43 příček níže. "Bude to ale těžký zápas. Budu se na ní připravovat jako na každou další hráčku. Jsem ve čtvrtfinále grandslamu, v téhle fázi nedostanu nic zadarmo," dodala Nosková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Liverpool22
Taky jsem měl pocit, že Linda šla do zápasu výborně mentálně připravená a od začátku byla koncentrovaná - pak skreč a bylo po zápase. Tak snad se ušetřené síly projeví v zápase s Dajanou, která by naopak už mohla fyzicky odcházet. Jinak se mi líbilo, že Linda po BIG zápase s Igou nelítala v oblacích - právě kombinace zdravého sebevědomí a pokory dovedla ke GS titulům jak Kvítko, tak Báru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist