Nosková: Juniorku už vynechám. Chci hrát hlavně turnaje WTA

31. 7. 2022, 10:34
Aktuality 11
Sedmnáctiletá Linda Nosková zhodnotila i přes porážku v semifinále Livesport Prague Open své vystoupení na turnaji ve Stromovce pozitivně a věří, že ukázala náznaky toho, na co se mohou soupeřky v budoucnu těšit. Loňská vítězka juniorky na Roland Garros se poprvé v kariéře dostala do semifinále turnaje WTA, kde ji zastavila krajanka Marie Bouzková. Nosková se přesto díky nejlepšímu turnaji WTA v kariéře posune v žebříčku do první stovky a ráda by už hrála jen turnaje na tomto okruhu.
Profily hráčů
L. Nosková | © Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

"Na tenhle turnaj budu určitě vzpomínat v dobrém. Dnešek se sice nepovedl, ale to k tomu patří. Jsem ráda, že jsem zvládla tři minulé zápasy a určitě mě to někam posune," řekla Nosková po porážce 6-7 3-6.

"Nebylo to nic moc. Měla jsem v prvním i druhém setu šance a je škoda, že jsem je nevyužila. Maruška ale hrála dobře a dohrála si to," doplnila svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy.

Nosková prohrála první set s o sedm let starší Bouzkovou až ve zkrácené hře a ve druhém mohla duel zdramatizovat. Po brzkém brejku vedla 3-1. Poté ale prohrála pět gamů za sebou.

"Zaspala jsem. Nechala jsem ji hrát a nepokračovala v agresivní hře. Nebo jsem chtěla hrát přesněji, ale ulétávalo mi to. Podcenila jsem to a v podstatě jsem to odevzdala," uvedla zklamaně Nosková.

Cestou do semifinále vyřadila v Praze 38. hráčku světa Alizé Cornetovou z Francie nebo Japonku Nao Hibinovou, přemožitelku obhájkyně titulu Barbory Krejčíkové.

"Jestli jsem ukázala, na co se mohou dospělí v budoucnu těšit? Něco z toho ano," podotkla s úsměvem. "Každý se chce zlepšovat a já mám před sebou ještě dost práce. Nějaké úryvky tam ale byly," uvedla Nosková a ocenila, jak například zvládla ve 2. kole fyzicky a psychicky dramatickou koncovku s Cornetovou.

Díky premiérovému posunu do první stovky žebříčku WTA, kde je v sedmnácti letech nejmladší ze všech, věří, že bude nyní hrát co nejvíce podobných turnajů. "Juniory už vynechám. Určitě budu hrát jen dospělé turnaje a budu se snažit dostat co nejvíce do těch WTA než do ITF," podotkla Nosková.

Zatímco řada jejích krajanek se ale po turnaji v Praze chystá na šňůru amerických turnajů, Nosková zůstane spíše v Evropě. "Ještě se do Ameriky tak brzo nechystám. Pojedu tam až na US Open. Do té doby sehraju asi turnaje na betonu v Evropě. Třeba v Polsku ve Varšavě," dodala Nosková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
medvidek-v-malini
škoda jen toho kolapsu na konci prvního setu semifinále - mohla hrát v Praze o titul
Reagovat
paddy
vynechat GS jako Ježíš smile
Reagovat
tommr
hrát mezi juniorkama už nemá žádnej smysl a navíc jí bude 17.listopadu 18 let takže by to pak ani nešlo ...
Jsem hodně zvědavej jaký turnaje bude ještě před kvaldou na USO hrát. Linda mluví o Varšavě, ale ta se přece hraje už tento týden. Příští týden se v Polsku hraje jen turnaj v Grodzisku. Nemyslela Linda tento turnaj?
Reagovat
Mony
Určitě by měla hrát tento nebo příští týden, pokud chce hrát kvaldu USopen aklimatizovana.. Na to potřebuješ min. 3 dny tam byt. Ta začíná za 3 týdny 22.8.
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi ano, je to blizko Varsavy, nekteri to dokonce berou jako cast Varsavy:) Ikdyz to tak neni.

Vecer by mel byt znam los:
https://polishopen.org/wyniki

Tak se pak jen koukni... cely entry list neznam, jen vim, ze ma hrat Katerina Siniakova, Wickmayer, Linetka, Frech...

Sportovni reditelkou je Agnieszka Radwanska. Vitezka by mela take dostat auto:)

https://polishopen.org/artykuly/nagroda-dodatkowa-range-rover-evoque

Je to zacalovane cele soucasnou politickou spickou, tedy PIS... vcera byl i knez, ktery to cely pokrtil. Takze vse v cajku, a muze turnaj startovat. :D
Reagovat
tommr
díky za zajímavý info. Doufám, že tam Linda bude hrát. Je ted ve formě a byla by škoda toho nevyužít ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak mohla by, povrch hard, nejaky ten tartanovy...
Reagovat
Vlk-v-trave
Los je uz venku:

https://polishopen.org/wyniki

5.nasazena L.Noskova, v prvnim tezka souperka bye:) Tu snad da... a pak uz to bude otevreny:)

2. kolo / Falkowska/Kvalifikantka
3.kolo / Hertel, Savinych, Abduraimova
QF / muze narazit na Katerinu Siniakovou
SF / muze mit Frech, Babos, Fett, nebo kdo vi...
F / Linette, nebo Wickmayer... sileny los ma Linetka, ktera chytne do druheho kola prave mamcu Wickmayer:)

Cesky MD
Lucia Havlickova
Linda Noskova
Katerina Siniakova
Nikola Bartunkova
Terka Smitkova

Cesky Kvalda
Denisa Hindova
Laetitia Pulchartova
Nikola Breckova

Rozpis dne:
https://polishopen.org/plan-gier
Reagovat
tommr
moc díky vlku. Tohle by mohla Linda vyhrát a když ne ona tak některá z našich smile dalších nadějí. Doufám že z turnaje bude stream ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Stream uz je i z kvaldy:
https://live.itftennis.com/en/live-streams/

Ale od rana prsi, takze se bude urcite presunovat...
nevim na kdy...a jestli jeste dnes...

Na MD nevim jak to bude vypadat, PolSat ma prava na vysilani...
Reagovat
tommr
pokud prší a zápasy se budou odkládat tak je to pro Lindu spíš výhoda protože tak bude mít víc času na odpočinek po Praze ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist