Nosková má první výhru na grandslamech. Krejčíková na French Open znovu končí v prvním kole

30. 5. 2023, 13:30
Aktuality 248
FRENCH OPEN - Linda Nosková (18) si na French Open zahraje své premiérové druhé kolo na grandslamech. Předloňská juniorská šampionka vedla 6:3 a 2:1, když jí kvůli problémům se zády vzdala Danka Koviničová (28). Další Češky tři Češky v úterý už neuhrály ani set. V prvním kole skončily Marie Bouzková (24), debutantka Brenda Fruhvirtová (16) a stejně jako loni i bývalá šampionka Barbora Krejčíková (27).
Linda Nosková (© Profimedia)

Linda Nosková zazářila v lednu v Adelaide postupem z kvalifikace do svého prvního finále na okruhu WTA a také skalpy Darjy Kasatkinové, Viktorie Azarenkové či Ons Jabeurové. V průběhu antukového jara ale začala mít zdravotní potíže a před startem French Open vyhrála jen polovinu ze šesti utkání.

V areálu Rolanda Garrose, kde předloni ovládla dívčí juniorku a loni si odbyla svůj debut na dospělých majorech, si v úterý připsala své premiérové vítězství v hlavních soutěžích čtyř největších tenisových podniků.

Statistiky zápasu Nosková - Koviničová

S Dankou Koviničovou měla potíže jen v první polovině zápasu. V páté hře zlikvidovala všechny čtyři brejkboly, v té následující sebrala Černohorce servis a úvodní sadu bez problémů dotáhla do vítězného konce. Za stavu 1:1 ve druhém setu si nechala soupeřka ošetřovat záda a po dalším ztraceném podání už souboj s českou teenagerkou vzdala.

"Je to mé první vítězství na grandslamu, takže je to speciální. Zvláště tady na mém oblíbeném turnaji. Jsem ráda, jak jsem zvládla první set. Hrála jsem, jak jsem chtěla. To jsou určitě pozitiva," řekla na tiskové konferenci Nosková. "Je to škoda, že jsme zápas nedohrály, ale každá výhra se bere. Já jsem samozřejmě hrála, co jsem potřebovala. Od druhého setu jsem viděla, že to nebude jako v prvním, takže asi dávalo smysl, že to skončilo dřív," doplnila.

Nosková ve čtvrtek vyzve světovou čtyřku Jelenu Rybakinovou, které dnes neúspěšně čelila Brenda Fruhvirtová. Šestnáctiletá Češka i na svém druhém grandslamu prošla tříkolovou kvalifikací, v hlavní soutěži ale stejně jako v lednu v Melbourne nepřekvapila a neuhrála ani set.

V Paříži na velkém stadionu Suzanne Lenglenové začala Fruhvirtová nebojácně a v obou setech měla výhodu brejku. Jenže ani jednou ho proti vítězce loňského Wimbledonu a finalistce letošního Australian Open, jež v generálce na French Open ovládla podnik WTA 1000 v Římě, nepotvrdila.

Statistiky zápasu B. Fruhvirtová - Rybakinová

V úvodní sadě vedla 4:3, ve druhé 2:1, ale brejk jakoby favoritku pokaždé probudil. Kazaška následně ve zbytku setu neztratila ani game a zvítězila 6:4, 6:2.

"Ze zápasu si určitě odnáším jenom pozitivní věci. Šla jsem do něj bez jakéhokoliv tlaku. Neměla jsem co ztratit a šla si to jen užít. Beru to jako neskutečnou zkušenost a hodnotím to hodně pozitivně," řekla Brenda Fruhvirtová.

Marie Bouzková loni získala na Livesport Prague Open svůj premiérový titul z turnajů WTA, prošla do čtvrtfinále ve Wimbledonu a vypracovala se do nejlepší třicítky žebříčku. V letošním roce však sbírá jedno zklamání za druhým, a i když se v rámci probíhajícího antukového jara zvedla, na French Open zlepšenou formu nepotvrdila.

Nasazená jednatřicítka ztroskotala hned v prvním kole po porážce s Xinyu Wang a svou bilanci v hlavní fázi druhého majoru sezony si zhoršila na 1:4. Do druhého kola se podívala pouze loni a kvůli pozitivnímu testu na Covid k němu nenastoupila.

Statistiky zápasu Bouzková - Xinyu Wang

Oba sety přitom měla skvěle rozehrané. V úvodním však nepotvrdila za stavu 4:3 první brejk zápasu a prohrála tři gamy v řadě. V tom následujícím dokonce vedla už o dva brejky a na returnu disponovala čtyřmi setboly, tři měla po sobě. Přesto dovolila soupeřce srovnat krok a sadu ztratila v tie-breaku poměrem 5:7. Stále tak čeká na první letošní grandslamovou výhru.

"Dost špatně jsem servírovala. Myslím, že procento prvního servisu bylo dost nízké. I tak jsem měla šance, v obou setech jsem vedla. Celkově jsem měla smůlu," řekla novinářům Bouzková. "Dneska to bolí, ale poslední týdny ode mě byly tam, kde chci být. Poslední dva měsíce jsem se dostávala do své hry. Půjdu ještě do debla a pak bude příprava na trávu," doplnila.

Číňanka, která na antuce prohrála předchozích šest duelů, všechny od loňského květnového triumfu na ITF ve Španělsku, bude usilovat o svou premiérovou účast ve třetím kole grandslamů. Ve druhém kole se utká s Rebeccou Petersonovou.

Barbora Krejčíková zapsala v letošní sezoně jedinou čtvrtfinálovou účast a v Dubaji ji po skalpech tří nejlepších hráček žebříčku dotáhla až ke svému premiérovému triumfu na podnicích WTA 1000. V rámci antukového jara měla poslední možnost se mezi nejlepší osmičku dostat na French Open, kde předloni ovládla dvouhru i čtyřhru.

V areálu Rolanda Garrose však skončila druhým rokem po sobě v prvním kole. Zatímco loni tady absolvovala svůj první turnaj po tříměsíční pauze kvůli zranění lokte a nestačila na Diane Parryovou, letos přijela fyzicky fit a řadila se k největším favoritkám. Bývalá světová dvojka však prohrála hned s Lesjou Curenkovou.

Favorizovaná Češka dnes trefila jen 17 vítězných úderů a skoro dvojnásobek nevynucených chyb (32). V úvodním dějství se nedostala k jediné brejkbolové šanci, ovšem ve druhé sadě vedla 3:0 se dvěma brejky. Náskok ale postupně ztratila a soupeřka po její další chybě využila na returnu třetí mečbol.

"Bohužel to nevyšlo. Letos jsem od začátku nenašla na antuce pohodu. Neměla jsem se od čeho odrazit. Je to specifický povrch a já na něm nenašla pohodu jako před dvěma lety. Dnešní zápas byl víc o mně a mé hře než o soupeřce," uvedla Krejčíková, jež se stejně jako její deblová parťačka Kateřina Siniaková může soustředit už jen na čtyřhru.

Curenková tímto vítězstvím přerušila sérii 15 porážek s hráčkami TOP 20 a o svůj devátý kariérní postup do třetího kola grandslamů bude usilovat proti Lin Zhu, nebo Lauren Davisové.

Statistiky zápasu Krejčíková - Curenková

V hlavní soutěži letošního French Open startovalo celkem 14 českých zástupců a pouze čtyři z nich postoupili do druhého kola. Mezi ženami zvládla start pouze čtvrtina nadějí Nosková, Karolína Muchová a Markéta Vondroušová, ve dvouhře mužů pokračuje už jen Jiří Lehečka.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 49.600.000 eur
úterní výsledky (30. 5. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nosková (ČR) - Koviničová (Č. Hora) 6:3, 2:1 / skreč
Curenková (Ukr.) - Krejčíková (13-ČR) 6:2, 6:4
Xinyu Wang (Čína) - Bouzková (31-ČR) 6:4, 7:6 (7:5)
Rybakinová (4-Kaz.) - B. Fruhvirtová (ČR) 6:4, 6:2
Šwiateková (1-Pol.) - Bucsaová (Šp.) 6:4, 6:0
Gauffová (6-USA) - Masárová (Šp.) 3:6, 6:1, 6:2
Džabúrová (7-Tun.) - Bronzettiová (It.) 6:4, 6:1
Andreescuová (Kan.) - Azarenková (18) 2:6, 6:3, 6:4
Parryová (Fr.) - Kalininová (25-Ukr.) 6:2, 6:3
Paoliniová (It.) - Cirsteaová (30-Rum.) 7:5, 2:6, 6:2
Martičová (Chorv.) - Rogersová (32-USA) 3:6, 6:3, 6:2
M. Andrejevová (-) - Riskeová-Amritrajová (USA) 6:2, 6:1
Petersonová (Švéd.) - Ferrová (Fr.) 6:2, 6:0
Danilovičová (Srb.) - Baindlová (Ukr.) 6:3, 6:2
Dodinová (Fr.) - Janicijevicová (Fr.) 0:6, 6:2, 6:1
Grabherová (Rak.) - Rusová (Niz.) 6:2, 6:3
Davisová (USA) - Lin Zhu (Čína) 6:3, 6:3
Sorribesová (Šp.) - Burelová (Fr.) 7:6 (7:0), 6:2
Liuová (USA) - In-Albonová (Švýc.) 6:1, 6:4
Navarrová (USA) - E. Andrejevová (-) 6:2, 3:6, 6:4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

248
Přidat komentář
EllNino
Nedávno se objevila v Bundesligových zápasech... že by comeback po mateřské stejně jako Barča nebo Týna?
Reagovat
tommr
špatné výsledky našich hráček na FO by se naštěstí neměly promítnout do jejich postavení v žebříčku. Petra Kvitová by měla i nadále zůstat v top-10 a Bára Krejčíková a Karolína Plíšková by měly zůstat v top-20 ...
Jediná naše hráčka která si to "odskáče" je Tereza Martincová která vypadne z top-100 až někam ke 120.místu ...
Reagovat
lenka258
...a není už uzavřená myslím kvalda a hlavní soutěž pro Wimby? Podle mě to Terce zas vyšlo, že zrovna v ten moment byla do stovkysmile
Reagovat
pepin
Tak spíš než žebříčky by nás asi měli zajímat předvedené výkony u většiny hráček v poslední době. Nedávnose to o tom tady psalo, že většinou je konec ve 3 kole a momentálně v Paříži je to již kolo první. To co předvedla Plíšková v prvém setu bylo opravdu nedůstojné a potřebovala by si zajít do Kauflandu ke kase, aby poznala co je to za dřinu vydělat dvacet tisíc za měsíc. O Krejčíkové zde již někdo napsal a ta by se měla zamyslet sama nad sebou a raději více přemýšlet než mluvit a též se zamyslet nad svým chováním na kurtu v poslední době.
Reagovat
JohnB
S odstupem času je jasný, že velkohubý kecy Barbory Krejčíkový o TOP 4, kam patří a o tom, že by se o ní mělo častěji psát a dávat ji respekt způsobily, že jde ke dnu. Bohužel to bylo jasný už předem a upřímně nechápu, čeho chtěla svým vyjádřením, resp. odpovědí v rozhovoru docílit...

1) bylo jasný, že se kvůli jejím slovům nezmění trend a nepřestanou ji nebrat jako členku TOP 4

2) vytvořila si tím na sebe enormní tlak, protože na základě svých slov potřebovala výsledky prokazovat konzistentně což se nedaří

3) V ČR se podobný hlášky jednoduše nenosí a tudíž bylo jasné, že si tím vytvoří haters

Vlastně tím vyjádřením nemohla nic získat a jediná cesta, jak mít respekt, je si ho zasloužit a to si holka jako ona zasloužit nemůže.

Bohužel svou hrou možná na dálku paní Novotné dělá radost, ale svým vystupováním a chováním určitě ne. Chybí ji pokora.
Reagovat
Kandinsky1
Tak u nás se hejtují i mladé holky, které ještě ani nestačily nic říct.
Reagovat
makro99
je to tak, i zkušené matadorky..
Reagovat
IngStavinoha
smilesmile
Reagovat
Otmar
Tohle posouzení je dokonalé, přesněji to popsat nešlo. Tleskám Vám, pane! smile
Reagovat
Brtnick1
Tato prohlášení u našich sportovců fungují jako kletba. Je zajímavé že u sportovců z některých jiných zemí to nevadí. Ale třeba Nadal nikdy taková prohlášení neměl, soustředil se vždy na výkon, respektoval soupeře. Je to asi individuální, kdo si takové výroky může dovolit, podle povahy hráče. Krejčíková, Plíšková a Kvitová to určitě nejsou.
Reagovat
EllNino
Ony to ale neřeknou samy od sebe na tiskovce, jsou to odpovědi na otázky, které novináři vytrhnou z kontextu ... Krejčíková nepřišla do tiskové místnosti se slovy "Ahoj, jsem top, proč mě tak neberete?" smile
Reagovat
Patapuff
A on se jí někdo ptal, jestli se považuje za top hráčku na úrovni Swiatek?
Reagovat
JohnB
Pořád to ale řekla a je jedno, zda to je odpověď na otázku či něco jinýho.
Reagovat
EllNino
A tys slysel, co presne rekla? Je to celkem odvazne tvrzeni soudit z psane formy
Reagovat
Meceon
Skvěle napsáno
Reagovat
hanz
Na OH do Paříze (singl) chci Vondroušovou, Muchovou, Noskovou, Krejču. Ostatní z našich tam neuhrajou nic.
Reagovat
com
v Parizi nehrozi virus zika, takze pojede i Kájísek smilesmile
Reagovat
lvicek
Na OH se jeste myslim nezacaly sbirat body, takze bych rekla, ze je to hodne predcasne scitani zajicu.
Reagovat
hanz
Jen mé zbožné přání, prosím, žádného Kájíska, Kvítí ani Bouzy... jejich hra prostě na antuku není!
Reagovat
Vlk-v-trave
OH je jina soutez, uz tolikrat potvrzeno. Tezko soudit jen dle povrchu a dokonce formy pred....
Staci si jen vzpomenout na par prikladu...

Potro vs, Djokovic
Zverev vs. Djokovic
Vitezstvi Puig
Murray vs. Fedex
Berdych vs. Fedex
Podcenovana Maky a jeji finale atd. atd. atd.
Reagovat
hanz
Vždycky záleží na povrchu a tam prostě některé z našich nemají co dělat. To tak prostě je, každá má hru specifickou na určitý povrch.
Reagovat
Vlk-v-trave
Staci, aby se hralo s mickama puckama jen pro OH a povrch si muzes klidne odskrknout z prvniho mista dulezitosti...:)
Nastesti ale nerozhodujeme o tom my, kdo ma kde hrat, ale vykony hracek a jejich ochota tam jet:) plus splneni zakladnich podminek uasti...
Reagovat
hanz
Doufejme, že se ty antukářky prosadí, popř. že neantukářky se vzdají účasti.
Reagovat
lvicek
Nejdřív bych vůbec počkala, která z nich bude v provozuschopném stavu, pak je možno řešit takové podružnosti jako povrch...
Reagovat
Liverpool22
Vika končí smilesmile Bianca nakonec Viku přetlačila a zaslouženě postupuje. Prostě Vika smůla na los jako naše Kája - vyfasovat do 1. kola GS vítězky Biancu a Slůně to nechce nikdo smile
Reagovat
com
Vikýsek si to prohral sam.. Andreescu je posledni dobou uplne marna, ta stejne vyhuci priste smile
Reagovat
lenka258
Jsem koukala na live ranking a Jill Teichmann je teď až na 122. místě. Pěknej sešup, chudák holka neobhájila letos body...hlavně sf v Madridu, i tady obhajovala..
Reagovat
Preview.lover
Prohrála s E. Navarro ve třech setech, když v závěrečné sadě neudržela vedení 3-1.
Reagovat
com
Jo mladsi Andreeva je lepsi hrackou, tahle uz je za zenitem smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo mladší Mirra zatím vypadá lépe než Erika. smile
Reagovat
Liverpool22
velmi pěkný zápas jde zaslouženě do 3. setu smile Vika smile ve 2. setu vypadla z role - naopak Bianca ožila a z řeči těla je poznat, že je hodně nažhavená. smile
Reagovat
hanz
Dvě kozy na ledě...
Reagovat
Liverpool22
tak si to přivolal a Bianca tam hned upadla smile
Reagovat
hanz
Nekoukám, ale má ten pr.elní obleček alá Sirda?
Reagovat
Liverpool22
Bianca má od Nike ty slušivé šatičky - zelenou verzi
Reagovat
com
ja vidim 4 smilesmile
Reagovat
Mony
Jojo, 3.perla 1.kola po Musce se Sekerou a Pliskove se Steaphens(pouze 2.set)
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
lenka258
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-roland-garros/432305/krejcikova-po-krachu-lepsi-jednou-prohrat-nez-hrat-pul-roku-na-ho.html
Reagovat
lenka258
Koho tipujete, že bude z Češek nejvýše ke konci sezony?
:) Těžko tipovat docela z tria Kvitová, Krejčíková, Plíškovásmile
Reagovat
JohnB
Krejcikova top 3, protoze je tam doma
Reagovat
IngStavinoha
Krejčikóva pořád sleduje žebř - takže zdola o něm bude mít určitě nejlepší přehled. ;-)
Reagovat
com
jelikoz Karolina vyhraje Wimbledon a US Open, tak je jasny, ze nejvys bude ona smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
až tak hustý výron nečekám, ale hlavně na USO by se něco povést mohlo smile
Reagovat
zfloyd
nejvýš bude přece Arynka smile
Reagovat
Liverpool22
To je těžké tipovat - pokud vydrží zdraví Mušce smile může být nejvýše ona - je v nejlepších letech stejně jako Bára. Hodně vyletět letos může Linda Nosková a uvidíme co Brenda smile tam to bude o tom vybrat správné turnaje a nic neuspěchat smile
Reagovat
Kandinsky1
Doufám, že Brenda teď bude zase pořádně hrát. To dvouměsíční ,,flákání´´ snad už stačilo.
Reagovat
lvicek
Je treba mit na pameti, ze je to porad mlada slecna, ktera nejen, ze ma omezeny pocet turnaju, na kterych muze hrat, ale urcite take jine povinnosti nez jen pinkat do micku. Neni to zatim full-time tenisova profesionalka.
Reagovat
Mony
Já to vidím na hodně vyrovnané kvinteto, Kvitová,Pliskova,Muchova,Krejcikova Vondrousova...všechny by mohly být v TOP20
Reagovat
Mony
Ale Nosková by mohla být v závěsu, jestli se trochu rozbeha
Reagovat
Mony
Marusku se mi ale také nechce odepisovat, myslím, že ale bude až ta sedmá...Brenda se Sariubby měly útočit na TOP100
Reagovat
Mony
Se Sarou
Reagovat
IngStavinoha
druhý týden se už čechie týkat nebude
Reagovat
hanz
Souhlas, RG odepsat a hurá na zeleň.
Reagovat
IngStavinoha
přesně tak - Chrám je holt jenom jeden ;-)
Reagovat
lenka258
Jj...ale Muška má pěkný los ještě pár kol, ta může překvapit :).
Reagovat
hanz
Jinak se se týká Brendičky - určitě větší kvalitka než Lindička, solidní údery, délka, razance, servis by chtěl poštělovat, ale udělala z něj dost bodů, bohužel však v krizových momentech nakažena Lindičkou Dablovou a fikala tam pár dablů (závěr prvního setu). Občas by to chtělo víc útočit a nehrát jen kopcovanou a variace mi taky chyběly, ale základ solidní.
Reagovat
IngStavinoha
jj, Brenda má evidentně lepší mentál - ale samozřejmě ji čeká ještě dlouhá cesta, "jednoduše na pár kliků" nedostane v reálu nic
Reagovat
hanz
Česká tenisová velmoc se opět projevila na GS - měly by nás přejmenovat na tenisovou velmoc prvního kola. smile
Reagovat
Liverpool22
smile Klídek. Pořád to ještě může být velmi úspěšné RG - ve hře je stále Muška + Maky. smile Dále máme mraky holek v deblu a v mužském deblu dnes postoupil Adam Pavlásek a ve hře je i J1rka. Takže želízek máme ve hře pořád hafo smile
Reagovat
hanz
SÍmtě, tři kopretinky to tak vytrhnou, Lindička N. poletí příště, Maky to bude mít nahnuté a Muchová beztak vzdá.
Reagovat
com
Swiatek je dneska naka jetá smilesmile
Esi dneska potahne, tak je Sabalenka number 1 smile
Reagovat
bardunek666
A přežila jen hrstka.

Bára - zklamání veliké, nutno říct, že Tsurenko je nepříjemná soupeřka. Ale Barbora od Dubaje prostě nehraje dobře.
Karolína P. - už po oznámení soupeřky bylo jasné, jak to dopadne. Stejně tak u nerozehrane Petry.
Maruška - dobrého losu nevyužila, třetí kolo bylo reálné, ale pro Marii z loňska
Muška - nejvíce potěšila
Brenda - hezký vzdor, pěkné údery, příště už to snad vyjde. Škoda těžkého losu
Sára - los poměrně dobrý. Ale Sára to bohužel nezvládla v hlavě. Hračka jejího typu nemůže v zápase tak moc chybovat
Linda N. - docela dobrý výkon, další kolo ale asi konečná

Zbytek dle očekávání
Reagovat
JohnB
Melo by se o Krejcikove vice psat jako o hracce TOP 3
Reagovat
com
zaslouzila by si i vlastni clanek po tom co dneska predvedla smilesmile
Reagovat
jackiec
Možná bude článek později jak u Plechaté.smile
Reagovat
IngStavinoha
;-)))))
Reagovat
Mac
medoch asi zpatky na sibir...smile
Reagovat
com
smile Po triumfu z Rima jsem ho videl ve finale
Reagovat
Mac
jojo, hybrid rodgera a freddieho ho vyprovodil, kdo by na to vsadil?
Reagovat
Liverpool22
Co se to dneska děje smile Bára smile a teď Méďa smile
Reagovat
Mac
medochovi jeden moment tekla krev z nosu, asi nebyl moc ve forme...
Reagovat
Kandinsky1
Nebejt toho pedo kníra, tak je Federerovi dost podobnej.
Reagovat
farr
Vtipny je, ze tenhle challengerovej pseudospatnak vylitne v dalsim kole s podobnym noname loosrem, jako a navíc fakt neregulerni podminky ten vitr totalno fraska.... Taky co cekat od nejhoriho GS v sezone, za me odehrat to na Stvanici nevyslo by to hure lol. Fakt tenhle pseudo major zrusit nebo presunout naprosto zbytecny prezitek hrat na cihle bruh smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
Štvanici už má pod palcem MMA. ;-)
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
misa
neuhrály dohromady v prvním kole grandslamu ani jeden set. Tak špatnou bilanci snad nepamatuju.
Reagovat
Kandinsky1
Krejčíková někdy říkala, že patří do big4 nebo co to zase jede ?
Reagovat
Newcombe
nebudu je vypisovat, prostě všechny.
Reagovat
Patapuff
Včetně těch extrémně nesympatických.
Reagovat
Patapuff
Ale může říct, že patří do Big 128smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Serpens
Všichni, kdo tady rýpete do našich holek a posíláte český ženský tenis do hlubin pekelných, tak byste si zasloužili několikrát zleva zprava. Velmi rychle jste zapomněli na AO (respektive víte to moc dobře, ale nehodí se vám to do krámu), kde jsme měli tři osmifinalistky, a pak by se našlo pár let do minulosti ještě několik GS, kde jsme měli podobnou úspěšnost. Tedy až přijde zase podobně úspěšný GS (jakože to je otázka času), tak doufám, že po vás tady bude vymeteno tak jako máte vymeteno v hlavě.
Reagovat
Dobry-den
Tohle RG je ostuda, nemá smysl to okecávat nějakými moralistickými slinty. smile
Reagovat
Patapuff
Za mně zatím spokojenost.
Reagovat
IngStavinoha
jde spíš o to, že orange clay prostě už pro současné hráčky obecně není moc priorita - spíš jen jednou za rok trpěná ruleta s větším rizikem zranění, kde mohou nejpravděpodobněji jednorázově zazářit právě takové typy jako třeba šestý pěší z Ivančic
Reagovat
Patapuff
Antuka je s většim rizikem zranění? Zkus zabrzdit na antuce, na betonu nebo na nějaký umělotině v hale. Kde si spíš zvrkneš nohu? Kde víc trpí klouby?
Reagovat
IngStavinoha
ano - klasici před desítkami let na hlíně opravdu uměli - dnešní "hard" generation už je ale jinde, a čím delší výměny, tím více ohrožení
Reagovat
Patapuff
V čem to ohrožení spočívá?
Reagovat
IngStavinoha
hlavně různé únavové projevy - dnešní hráčky jsou nastaveny mnohem víc na krátkou sílu, nikoliv vytrvalostní odolnost
Reagovat
lvicek
Jo, Simonka je mimo hru...
Reagovat
Serpens
Nikdo nic neokecává, je to neúspěch, nicméně reaguju na vaše kecy a kecy vám podobným, že nejsme ženská tenisová velmoc, protože prostě jsme.
Reagovat
Dobry-den
Jj, v ženském deblu a juniorkách. smile
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
elsky
Plivníci se tu teď nějak namnožili..
Reagovat
IngStavinoha
už od kovidu nám všude troubí, že sliny se nepolykají, ale musejí ven ;-)
Reagovat
elsky
Aha, parta preventistů. smile
Reagovat
Otmar
Většina z nás tady vyjadřuje svůj názor na tenis, Vy, nevím proč, vyjadřujete názor na nás. Ještě že Vy v té hlavě máte vše potřebné k posuzování jiných!
Reagovat
Mac
smile
Reagovat
Nenela
Absolutni propadak. Diky Musko, Lindo N. a Marketo za tu trochu radosti
Reagovat
com
Noskova konci v pristim kole
A Mucha s Vondrouskou budou radi, kdyz tech dalsich par kole priziji bez ujmy smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Muška smile je nyní naše hlavní naděje - snad to ustojí smile
Reagovat
com
ja teda verim vic Vondrousovy.. Urcite da o kolo vic, nez Mucha smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
Otmar
Linda hrála solidní tenis a byla by vyhrála i bez skreče. Barbora svůj solidní tenis nechala někde válet a přišla s výkonem, který uplatňovala v ITF. Brenda byla znamenitá a když to přeženu, tak Rybku zachránil servis...proti němu to fakt asi nešlo. Ostudy bylo dost, ale to se Brendy netýká, na to máme jiné kádry. A 25% postupujících je svinsky málo.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Ano - BIG servis je velká zbraň Rybky a vždy, když potřebuje vytáhne eso či bod z podání a toto je velká pomoc - to bylo vidět i dnes smile
Reagovat
NovacekTP
smile Brenda důstojněsmile
Reagovat
NovacekTP
2. dubna 2007 16 let, smile
Reagovat
Liverpool22
Takže rohatá Beranka a dvojka je taky silné číslo smile
Reagovat
lenka258
Bouzková, že má nového trenéra:
https://www.sport.cz/clanek/tenis-french-open-bouzkova-veri-ze-je-i-pres-porazku-na-spravne-ceste-vede-ji-novy-kouc-bolardt-4247405#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest220_personal_layout_2_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
misa
Bolardt má 24 let. Co jí asi může poradit? Sorry jako.
Reagovat
Patapuff
Naučí ji pořádně se vztekat. Jako dítěti mu to šlo skvěle, bylo to vždy oživení žákovských turnajů. McEnroe by mohl závidět
Reagovat
misa
To jí moc nepomůže. Vypadá to, že nechce utrácet nebo se prostě nenašel nikdo lepší, kdo by měl o její trénování zájem. Což je smutné, když byla ještě nedávno v top 30 a loni měla krásné výsledky.
Reagovat
lenka258
Je to nějaký tenista? Vůbec mi to jméno nic neříká
Reagovat
misa
https://www.tenisportal.cz/hrac/bolardt/

Možná jenom záskok, aby nejezdila po světě sama... Pod Devotym měla výsledky, pak přišlo zranění zápěstí na US Open (měsíc mimo) a do letošní sezony vstoupila Maruška se špatnou kondicí, bez níž nemůže s jejím stylem uspět. Moc času na pořádnou práci tak neměli, škoda.

V prvním travnatém týdnu má Marie stále zapsaný Hertogenbosch, o kterém v článku nemluví. Na antuce se moc neunavila, tak by mohla zkusit hrát všechny tři přípravné týdny :)
Reagovat
NovacekTP
Všem. Dokonáno jest.smile
Reagovat
jackiec
Ještě s tím zugem počkejte na Medveděva smilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
čistokrevnou antukářku, která je v relativní formě, máme jednu - Markéta Vondroušová. Krejčíková je překvapení, že vypadla, ale od té doby, co vyhrála FO (proti Pavluchenkový, nebezpečně hráčce, ale ne někomu, koho bych nazval elitní antukářkou), neuhrála tady nic.

Kája Mucha a L.Nosková jsou dle mého hlavně hardařky.

že tolik vypadlo není zas takové překvapení.
Reagovat
IngStavinoha
souhlas
Reagovat
Liverpool22
velký respekt smile Hrála výborně a může odcházet s hlavou nahoře smile
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Viděla jsem jen druhý set na telefonu, ale potěšila.smile Že Bára prohraje s Curenko je tedy smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vezměte laskavě na vědomí, že Martina Hingis se stala světovou jedničkou ve věku 16 let a 182 dnů. Takže výroky typu "Brenda je ještě dítě" jsou komické, Brendě je 16 let a 58 dní.
Reagovat
Liverpool22
To byla ale úplně jiná tenisová doba - to nelze srovnávat smile
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
Otmar
Taky bych to nesrovnával. Hingis se svým light tenisem by, myslím, trpěla.
Reagovat
Kandinsky1
Však ona po nástupu Wéček taky trpěla. Jak mně jí bylo líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Netrpěla:
Hingis -Serena. W. 6:7 (https://www.tenisportal.cz/vzajemne/hingis/williams-3d2a9/)
Hingis - Venus W. 11:10 (https://www.tenisportal.cz/vzajemne/hingis/williams/)
Silná slova fakta nezmění.
Reagovat
Mac
je zajimavé, ze serenu jsem uz v databazi nenasel. ohledne zapasu s venus, jsou tam zapsany i jednosetove exhibice ve prospech hingis. ze zacatku hodne vyhravala martina a ke konci se to spis priklonilo k venus...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
jackiec
To tak nemůžeš brát, je jiná doba, tenis šel fyzicky jinde, už se nemůže stát aby 17letí Becker, Chang, Wilander vyhráli GS, ale to samé platí o ženách, těžko bude někdo v 17ti světovou jedničkou...
Reagovat
Liverpool22
smile Přesně tak. Hlavně co se týče fyzična je tenis dnes úplně jinde. To je stejné jako ve fotbale - vše se kamsi posouvá smile
Reagovat
A211
Kondice musí být Sparta vyhrála titul že jim kondicak dával pecky.Tottenhamu v září umřel kondiční a jak dopadl. Mě se zdá že naše tenistky mají velké rezervy v kondiční přípravě co to bolí a moc nebaví.
Reagovat
Liverpool22
smile Ano - u Sparty to bylo krásně vidět - kondička je základ smile
Reagovat
Serpens
Jasně, Iga Swiateková už měla v patnácti pět grandslamových titulů, Azarenková oslavila nástup na základní školu ziskem postu světové jedničky, a a co teprve Serena Williamsová, ta měla na kontě několik rekordu WTA ještě před tím, něž se narodila... já myslím, že můžeme Brendu klidně zavrhnout a odepsat, z ní už nic nebude...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tohle je tak strašně vtipný, že jsem se málem udusil jídlem smile
Reagovat
lvicek
Nahodou ma pravdu, akorat se prepsal - myslel urcite Olympii, ktera valela na AO, a ne Serenu ;).
Reagovat
Kandinsky1
V čerstvých šestnácti je šestá nejvýše postavená tenistka mladší dvaceti let, fakt tragédka.
Reagovat
Ela-fon-isi
To je spíš anomálie, ne? Lepší je jít nahoru pomaleji a udržet se tam, podle mě.
Reagovat
Ela-fon-isi
K Martině H.
Reagovat
wymwsze
V roce 1997 byl průměrný věk hráček top 100 kolem 23 let a bylo tam kolem 20 hráček pod 20.
Dnes je průměrný věk top 100 něco pod 27 a hráček pod 20 let je tam 4.
Fyzicky je to o úroveň výše než tehdy.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
dadaft
parádní představení,
jak bylo řečeno, teprve budoucnost ukáže,
ale pracovně si ji řadím do kolonky "nová česká Caroline Wozniacki?"
Reagovat
Liverpool22
smile Jak jsem tady už psal v minulosti Brendě věřím více než její ségře Lindě. Momentálně je na tom Brenda hlavně po mentální stránce lépe. Srovnávat vystoupení Brendy a Lindy tady na RG je jako den a nocsmile
Reagovat
zfloyd
se ségrou možná prohrává , ale její styl je určitě perspektivnější
Reagovat
Liverpool22
Čas ukáže smile
Reagovat
Kandinsky1
Navíc platí pravidlo, že v rodinných týmech jsou úspěšnější mladší sourozenci.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Brenda 42 % získaných míčků proti Rybakině, výborný výkon smile
Bohužel jsem to neviděl, kolik tam bylo diváků ?
Reagovat
baba
Obrovský zklamání z našich,kvantita tam je, kvalita bohužel.....
Takže zase až Wimbledon,

Tři že 14 je hodně málo... Muška a Máky by mohly ještě jedno kolo,Linda asi končí,Leha by se taky mohl pochlapit..ale 3. Kolo je konečné pro všechny tři
Reagovat
Astarin
Sice prví kola přežije minimum Češek, ale třeba ta jedna, co to dá, to celé vyhraje smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
to těžko vyhraje Ostapenko smile
Reagovat
Baybay
smile
Reagovat
Liverpool22
Muška smilesmilesmile Po vyřazení Bebe to má otevřené
Reagovat
Kandinsky1
Muška si ve finále při zavazování tkaničky zlomí nohu.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
Dobry-den
Bývalá šampionka už tady není doma. Druhý rok po sobě končí v prvním kole.
Loni kovid, OK, co letos? Po kecech o big 4 to s ní jde akorát z kopce.

Všechny 4 nasazené Češky končí v 1. kole, ale rodačka z Brna je pro mě největším zklamáním, protože ta na antuce hrát umí. smile

Nepředpokládám, že by Brenda s tím svým baby tenisem otočila zápas proti favoritce. Tím pádem máme 3 z 12 hráček ve 2. kole.
Kde jsou ti, co tady před 1. kolem masturbovali nad tím, jaká jsme tenisová velmoc? smile
Reagovat
jackiec
Jsme velmoc prvních kolsmile
Reagovat
Dobry-den
třikrát hurá smilesmilesmile
Reagovat
com
ja budu masturbovat az pri pohledu na Karolinu s GS trofeji smilesmile
Reagovat
zfloyd
myslíš že to tady Muška vyhraje ? no mohla bysmilesmile
Reagovat
jackiec
To se té masturbace nedočkáš.
Reagovat
Kandinsky1
Jsme ženská tenisová velmoc co se týče kvantity.
Reagovat
Serpens
Vylezete vždycky, jak vám to okolnosti dovolí. Po turnaji v Miami, kde měly naše holky nadprůměrné výsledky včetně titulu, jste držel pusu, co?
Reagovat
Dobry-den
Gratulace tam, kde je namístě, kritika rovněž. smile
Reagovat
Serpens
To není kritika, to je trolling.
Reagovat
Dobry-den
Tak netrol. smile

Já sem na rozdíl od tebe píšu pravidelně. Zato ty se tu zjevíš a máš potřebu tady zjednávat pořádek. smile
Reagovat
tenisfan178
Souhlassmile
Reagovat
Baybay
Brenda válí smile
Reagovat
Mony
Oproti Bare pastva pro oči.. překážka ale hodně vysoko..myslím, že si ten velký kurt uziva
Reagovat
jackiec
Tak 3 z 12 v druhé rundě, 25% není špatné smile
Reagovat
Kandinsky1
Krejčíková smile Kdybych si měl vybrat, který konec naší tenistky v prvním kole bych nejméně čekal, tak určitě její.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja bych to nezuzoval na nase tenistky...
...je to obecne slusny upset.
Reagovat
turista
Taky. Kdyby jí porazila aspoň Sviatekova nebo podobný kalibr. Ale prohrála s hráčkou nižší kategorie. Smutné.
Reagovat
dadaft
tolik k Báře jako spolufavoritce turnaje ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Vlk-v-trave
A to jsem se tesil na 4.kolo s Igou.... :DDD
Reagovat
Liverpool22
Bára končí smilesmilesmile Tak to je mazec
Reagovat
jackiec
Šok? To by byl Alcaraz, tohle je klasická WTAsmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze Bara se rozhodla na letosnim RG soustredit se na debla:)
Reagovat
lenka258
jj, můžou s Katkou pěkně každý den trénovat a nemusí se "přizpůsobovat" singlu smile
Reagovat
NovacekTP
smile už je to tak
Reagovat
NovacekTP
smile Lesii Tsurenkosmile
Reagovat
jackiec
Všechny čtyři nasazené češky v první rundě smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile super
Reagovat
Serpens
Rybka hraje tak nějak stejně jako Petra Kvitová, když proti ní stála podobná soupeřka, proti které "nepřipadlo v úvahu prohrát". Uvidíme, jak moc chybami toho ještě Brendě dovolí.
Reagovat
Liverpool22
Ano - Rybka to je styl alá Kvítí či Penko - prostě ranařky smile
Reagovat
frenkie57
už je zralá... smile
Reagovat
zfloyd
ze 4:2 udělala 4:6 smilesmile
Reagovat
Baybay
"big fór" ... naprosto v pořádku smile
Reagovat
com
na facku smile Ja bych ji dal pro jistotu dve za ty dva sety smile
Reagovat
Mac
a krejcikova asi taky domu... nebo na 4hru...
Reagovat
Mac
hra kocky s mysi... kocku uz to prestava bavit a mys ztraci iluze......
Reagovat
Baybay
kdepak smile
Reagovat
Andrew89
tady vůbec není o čem. Brenda hraje fakt dobře. Zkušenosti na Rybce jsou vidět a ten rozdíl je velikej. Vůbec se nebojí a naopak nutí Elenu ještě víc tlačit....fakt chytrej tenis i kdyby už neuhrála gem, tak má splněno. Škoda losu, ale je jí 16 a ten průlom tímhle přístupem příjdesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Tenhle zápas přesně zapadá do teorií José Mourinha - Brenda se nelekla či nepodělala - zaparkovala autobus + dodržuje nějaký taktický plán a Rybka má problém - musí přitvrdit + seřídit mířidla.....
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Baybay
Rybka dneska břichem vzhůru.
Brendo pooooď!!!smile
Reagovat
Vlk-v-trave
hmmm. asi to je historicky moment a zapis v tenise... decko vs. GS sampionka, v tuto chvili v top forme jeste.
Mozna to Rybka nezvlada, ze to je proste decko:)

Tech vyhozu tam par je... potom jeste moonbally...nooo, uz ted je to top, ze Brenda ma 4 gemy a dokonce Rybku brejkla... da se to vnimat v roce 2023 (v porovnani s erou deti, kde se hralo jak zpomaleny film) asi jako velky uspech, ikdyby uz ta Brenda neuhrala ani gem...
Reagovat
Liverpool22
Zápas je o tom, že Rybka chce dominovat, útočit....podobně jako Kvitová či Ostapenko a z toho pramení chyby. Naopak Brenda přišla do zápasu skvěle nastavená + výborně brání + drží krok ve výměnách. Takže je to jako když hraje Real Madrid s Viktorkou Plzeň, kdy kluci z Plzně brání a číhají na svojí šanci - brejk.....
Reagovat
Baybay
Musí se přizpůsobit a přemáhat se k té dětské haluzoidní hře. Na to už není Rybka zvyklá.
Reagovat
zfloyd
hraje dobře , ale v posledním gamu asi přece jen trochu nervy 2xDF
Reagovat
Liverpool22
Brenda je furt ještě dítě - takže super zápassmile
Reagovat
zfloyd
skvěle brejk , kdo by to řekl smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
Brendu to táhne ke hraní 4m za BL, jako Polonu Hercog ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, u mě opravdu velké otazníky pro budoucnost...
?????????
Reagovat
Vlk-v-trave
tvl. je to dite...
Reagovat
dadaft
pravda, navíc Rybka je bomberka a tlačí ji od čáry, ale Brenda mi přijde jako ještě defenzivnější typ než ségra a v moderním ženském tenise jednoznačně platí raději halfvolej než se nechat zatlačit za základní čáru.
3m za BL se nedá nic vyhrát, Polona by mohla vyprávět, měla fantastický forhend, ale hrála tak daleko, že ho nedokázala prodat, soupeřky měly čas
Reagovat
Vlk-v-trave
No me hlavne prijde, ze tam sazi kopce, bo ji vic fyzicky fond proti Rybakine nepovoli...a na to, ta Jelena proste uz zvykla neni, takze z toho prameni dost chyb.
Z druhe strany pamatuji na Badosu, jedna z mala hracek za posledni dekadu, co hrala proti zenskym v 16 letech, hrala dost utocneji, ale take rychle sla naproti zranenim, a tahne se to s ni dodnes.

Ja bych pockal jeste 2 roky, az se vic ten charakter hracky vypracuje.

A obecne si fakt myslim, ze je lepsi pro Brendu jak tam ty kopce sazi nez to, jak hrala Pavlinka...
...proste ty kopce jsou ted bezpecnejsi:)

Je videt, ze cit pro mic ma na returnech, a nektere, ktere bere Rybce... to je fakt velky respekt!!!

Za mne to je jeden z historickych momentu tenisu. Brenda si vede neskutecne dobre.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
dadaft
talent obrovský, o tom žádná smile
Reagovat
Baybay
Zajímavé, že všichni koukají na Brendu. A na Báru (big four) se nikdo dívat nechce. smile Tvl, čím to jen může být?smile
Reagovat
Andrew89
:D:D
Reagovat
zfloyd
já na ni koukám v pauzách
Reagovat
Liverpool22
Já taky - Bára otáčí a Brenda zatím super zápas smile
Reagovat
zfloyd
hezký , má druhý gam na grandslamu
a nebojí se hraje dobře smilesmilesmile
Reagovat
Andrew89
dělá jako co?
Reagovat
lenka258
...bohužel nemůžu sledovat, jen skore, hraje špatně nebo soupeřka moc dobře?
Reagovat
zfloyd
pokračuje ve svých výkonech z minulých turnajů,je to samá chyba
Reagovat
Andrew89
já koukám na Brendu..tak proto se ptám no :D
Reagovat
Baybay
Zajímavé, že všichni koukají na Brendu. A na Báru (big four) se nikdo dívat nechce. smile Tvl, čím to jen může být?smile
Reagovat
zfloyd
hezky , máz první gam na grandslamu smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Andrew89
2smile
Reagovat
Andrew89
hezky pěkně.... servis jí chodí zatím a kanárek už to nebude smile
Reagovat
Liverpool22
smile Brenda zatím super - ten lob na úvod byl úžasný smile
Reagovat
zfloyd
zatím moc přesvědčivá teda není
Reagovat
com
se domluvila se Siniakovou, ze posetri sily na debl smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
zatím je to ospalé - bez šťávy. Snad se Bára zvedne a zabere smile
Reagovat
NovacekTP
smile dobrá byla Cocosmile
Reagovat
tommr
konečně se našim podařilo přerušit tu černou sérii proher ...
Linda měla zápas od půlky prvního setu pod kontrolou a zaslouženě postupuje i když dojem trochu kazí skreč soupeřky. Za to ale Linda nemůže ...
Doufám že Bára na tu její výhru naváže v podobným stylu (ale pokud možno bez skreče)...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Linda hrála dobře - může být spokojenásmile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
aligo
Gratulace, těším se na zápas s Brendou smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
postoupil s Beharem v deblu smilesmilesmile Snad Petra poslala smsku
Reagovat
Dobry-den
Marie vyhrála o 2 míče víc než soupeřka. Ale to je jí prd platný. smile

Linda ušetřila síly a už se může připravovat na druhé kolo proti Brendě. :))
Reagovat
com
Vtip dne smile Myslim, ze Rybakina je vysmata az za usima.. Smete Brendicku i Lindicku
Reagovat
Liverpool22
prohrála 1. set 3:6 s Masařkou - možná se rýsuje další překvápko smile
Reagovat
Andrew89
hlavně at už dohrajou :D
Reagovat
Liverpool22
Cori v pohodě otočila zápas smile a Brenda půjde za chvilku na plac smile
Reagovat
misa
Po polovině sezony má na kontě 416 bodů, pokud bude pokračovat v podobném duchu, tak jednoduchým vynásobením dvěma dostáváme, že by ji mohla zakončit někde v okolí krásného 70. místa.

Vypadá to, že loňský rok nebyl začátkem nadějného trendu, kdy se zdálo, že by se Marie mohla vypracovat v slušnou hráčku top 30, která by mohla zaútočit i na občasný pobyt ve dvacítce a odehrát několik povedených grandslamů. Spíš to vypadá jako nečekaný úlet hráčky, která přirozeně patří do druhé padesátky. Čtvrtfinále Wimbledonu a titul z WTA turnaje dnes vypadá jako dávná historie...

Až se jí odečtou body za loňskou Prahu, začnou problémy s přímou účastí na lepších turnajích. Může ještě něco uhrát na trávě, ale současná forma asi nedává moc nadějí. Problém je i malé sebevědomí, když po povedených turnajích v Madridu a Římě (výhra nad hráčkou top 10) stejně nemá odvahu hrát ani proti antukově slabé hráčce a jen vrací na střed.

Asi by bylo dobré hledat trenéra.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Vás vezme smile
Reagovat
A211
Kolik měla Marie už trenérů.
Reagovat
lvicek
Ono to bude jen dobre, ze se nedostane na velke turnaje, treba neco uhraje na tech mensich.
Reagovat
com
vedle v clanku je bordel, tak jeste ze muzem drbat Bouzkovou tady smilesmile
Reagovat
tommr
na ten její zápas je nejlepší co nejrychleji zapomenout a nekazit si tím náladu ...
Snad se ještě dneska dočkáme nějaký výhry ...
Reagovat
Liverpool22
Za chvilku jde na plac Linda - tak věřme, že vyhraje smilesmilesmile
Reagovat
tommr
jj Linda by tu černou sérii mohla zlomit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist