Nosková v Miami žádné překvapení nepřipustila, ve třetím kole opět vyzve Šwiatekovou

23. 3., 23:15
Aktuality 15
Linda Nosková (19) si musela na vstup do prestižní tisícovky v Miami kvůli dešti počkat o den déle a už před prvním zápasem na turnaji byla poslední českou nadějí ve dvouhře žen. Talentovaná teenagerka žádné překvapení nepřipustila, kvalifikantku a stou hráčku světa Marii Timofejevovou (20) přehrála 6:4, 6:4. Stejně jako v Indian Wells ve třetím kole narazí na světovou jedničku Igu Šwiatekovou (22).
Nosková si poradila s Timofejevovou ve dvou setech (© Profimedia)

Timofejevová – Nosková 4:6, 4:6

Linda Nosková měla do turnaje vstoupit už v pátek, ale kvůli dešti se na kurt nedostala a úvodní zápas s kvalifikantkou a stou hráčkou pořadí Marií Timofejevovou odehrála až v sobotu. Poslední česká naděje ve dvouhře odjede i ze svého šestého turnaje v letošní sezoně minimálně s jedním vítězstvím.

S ruskou outsiderkou, která se dostala přes první kolo na nejvyšším okruhu teprve potřetí v kariéře (loni triumfovala coby lucky loser v Budapešti a letos uhrála osmifinále na Australian Open), měla na začátku utkání nečekané potíže.

Soupeřce dokázala v úvodním dějství sebrat servis až v posledním gamu na returnu a předtím likvidovala sérii tří brejkbolů. Další hrozbu řešila v závěrečné hře. Ve druhém setu už si hájila vlastní podání suverénně. Třemi mečboly v řadě disponovala už na returnu, ovšem ani jednu příležitost neproměnila. Zápas nicméně doservírovala čistou hrou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Nosková měla vynikající vstup do sezony, po semifinále v Brisbane se na Australian Open probojovala do svého prvního grandslamového čtvrtfinále. Do kompletní sbírky čtvrtfinálových účastí jí chybí právě jen postup mezi nejlepší osmičku na podnicích série WTA 1000.

V Miami startuje teprve podruhé, loni vypadla ve druhém kole po porážce s pozdější šampionkou a krajankou Petrou Kvitovou. Do třetího kola se podívala také před dvěma týdny v kalifornském Indian Wells a rovněž na Floridě ve stejné fázi potká světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Předloňská šampionka Šwiateková, která české teenagerce v Indian Wells oplatila porážku z Australian Open, v Miami na úvod deklasovala dvakrát 6:1 Camilu Giorgiovou.

Zatímco ve dvouhře žen má český tenis už jen Noskovou, v mužském singlu jsou ve hře Jiří Lehečka a Tomáš Macháč. Lehečku čeká vstup do turnaje až v neděli, Macháč je poprvé ve třetím kole na Masters a vyzve v něm Andyho Murrayho.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Otmar
Odstoupení Češek ze čtyřher mě mrzí, já mám debly rád a těšil jsem se. Vůbec těch odstoupení kohokoliv z čehokoliv je mrzuté a je jich v poslední době jakože dost. Ráno jsem ve výsledcích našel splachovák Penko s Ruskou Kalinskou a je mi líto, že jsem to neviděl, protože to mohlo vypadat dobře. Moje chyba. Tak dnes sir Andy, to by mohlo vyjít, ne?
Reagovat
tommr
Linda zůstává v Miami jako poslední Češka v singlu i v deblu. Bouzková/Sorribes Tormo a Hunter/Siniaková z turnaje odstoupily ...
Reagovat
com
takze po dnesku bude konecna
Reagovat
Tomas_Smid_fan
BouSor proč?
Reagovat
Kandinsky1
Svátková má teď top formu, takže za Lindin úspěch budu brát cokoliv nad pět uhraných her.
Koukal jsem, že Linda měla včera ve druhém setu 100% úspěšnost získaných míčů po prvním podaní, to se moc často nevidí.
Reagovat
Sinuhet1
Sabalenka out, po poslednim mici vzteky roztriskala raketu
Reagovat
Sinuhet1
Skoda ze ma zas Swiatek, rozhodne ma na vic nez treti kolo
Reagovat
Mantra
Pokud má na víc, musí porazit hračku v 2.kole.
Tak to je.
Je to sice těžké, ale ne nemožné. Pro obě to musí být frustrace. I Iga ví, že ji Linda už umí porazit.
Za mě lepší vypadnout s No.1 než se 144 např.
A taky se otrká a naučí víc. Bude na centrkurtu... má to své plus pro někoho, kdo chce do top10.
Reagovat
Mantra
Pro Lindu už podle mě nemá cenu čekat a zkoušet si hru na soupeře nad 50.místem
Reagovat
lvicek
Tak tohle vsechno klidne mohla absolvovat o kolo nebo dve dal ;).
Reagovat
Kandinsky1
To je přeci nesmysl.
Reagovat
Mantra
co je nesmysl?
Reagovat
aape
Pokud má na víc, musí pokaždé ve druhém kole porazit světovou jedničku?
Reagovat
Kandinsky1
Tak je přeci rozdíl, jestli dostane největší favoritku ve třetím kole nebo ve finále. Pokud by došla do finále a tam s ní prohrála, tak se to bude brát jako velký úspěch. Když s ní vypadne ve třetím kole, tak nic.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
2.kolo vyhrála, takže...?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist