Nosková v Oeirasu vzdala první letošní zápas na antuce. Malečková udolala Mladenovicovou

19. 4. 2023, 12:08
Aktuality 12
ITF OEIRAS - Linda Nosková dnes na akci ITF W100 v portugalském Oeirasu odehrála svůj první letošní zápas na nejpomalejším povrchu a vstup do antukového jara se jí i kvůli zdravotnímu problému nepovedl. Osmnáctiletá Češka si ani jednou neuhájila vlastní servis a za stavu 2-6 0-2 vzdala hráčce čtvrté stovky Margaux Rouvroyové. Naopak uspěla kvalifikantka Jesika Malečková, jež po tříhodinové bitvě udolala Francouzku Kristinu Mladenovicovou.
Linda Nosková (© Macha Lake Open)

Linda Nosková, která v Oeirasu plnila roli nasazené dvojky a jedné z největších favoritek na triumf, byla o víkendu připravená zasáhnout do kvalifikačního utkání BJK Cupu mezi Českem a Ukrajinou na antuce v tureckém Beleku. Do hry se však nedostala a antukové jaro zahájila až dnes v Portugalsku.

Osmnáctiletá Češka nebyla očividně od začátku zápasu v pořádku. Proti Margaux Rouvroyové si nedokázala ani jednou uhájit servis, v přestávce mezi sety si zavolala fyzioterapeuta a za stavu 2-6 0-2 se rozhodla v zápase nepokračovat. Dvaadvacetiletá Francouzka, jež figuruje na svém žebříčkovém maximu (309.), bude v dalším kole čelit bývalé člence elitní stovky Claře Tausonové.

Pokud se dá vítězka juniorky předloňského French Open zdravotně dohromady, měla by se za týden představit na velkém podniku WTA 1000 ve španělském Madridu.

Na dvě jednoznačné výhry z kvalifikace navázala 356. hráčka světa Jesika Malečková, která po více než třech hodinách boje vyřadila bývalou světovou desítku Kristinu Mladenovicovou. O rok starší Francouzku figurující v žebříčku o více než dvě míst výše udolala 6-4 5-7 7-5 a připsala si první letošní výhru v hlavní soutěži.

O čtvrtfinále si 28letá Češka zahraje s třetí nasazenou Egypťankou Majar Šarífovou, která na úvod přehrála 6-4 6-1 Američanku Asiu Muhammadovou.

Už včera v Portugalsku odstartovala vítězstvím nejvýše nasazená Marie Bouzková, která si poradila s domácí outsiderkou Franciscou Jorgeovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
co se v tom Turecku dělo? Karolína Muchová se tam zranila, Linda onemocněla, Markéta a Sára nejsou nikde psaný ani tento týden ani následující v Madridu ... smile
Reagovat
Gransicek
TURECKO je zvláštní země. Odtud nikdy nevzešlo nic dobrého... smile
Reagovat
wymwsze
Sára je psaná příští týden na W60 Istanbul
Reagovat
Gransicek
To je škoda. LINDA Nosková má velký potenciál, trochu mi přopimíní Petru KVITOVOU........smile
Reagovat
George_Renel
Petra byla od mládí úplně jinak nastavena než Linda.
Reagovat
Gransicek
Celkem souhlas pane RENEL. PETRA je rozená šampionka a navíc bojovnice. Taková hráčka se rodí jednou za 10 let!!! smile
LINDA má potenciál ale musí se ještě hodně snažit. Je škoda že se zranila. smile
Reagovat
aligo
Tyto skreče po jednom a půl setu, kdy se vám nedaří se mi vůbec nelíbí... Buď ji už něco bylo, než šla na kurt a neměla tedy nastupovat, nebo vzdala proto, že se jí nedařilo a už to nechtěla dohravat....
Nevím no.. Jednoduše jsou tyto skreče divné..
Reagovat
George_Renel
Byla jak mátoha, úplně bez pohybu.
Reagovat
wymwsze
Tohle může napsat jenom někdo, kdo v životě závodně nesportoval.
Tam jede přes půl Evropy, dedikuje tomu několik dní, tak přece nebude hned vzdávat, aniž by to alespoň zkusila.
Reagovat
dadaft
Přesně.
Není nějaká bližší zpráva, vo co go?
Reagovat
insanezy_
dedikuje smile
Reagovat
makro99
:D ale jinak samozřejmě souhlas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist