Nosková v Tokiu do čtvrtfinále neprošla. Pavljučenkovová ji ve třetí sadě dorazila kanárem

28. 9. 2023, 06:53
Aktuality 4
WTA TOKIO - Linda Nosková (18) skončila na prvním turnaji svého premiérového asijského turné ve druhém kole. Na podniku WTA 500 v japonském Tokiu nestačila na o čtrnáct let starší Anastasii Pavljučenkovovou (32), bývalé světové jedenáctce česká teenagerka podlehla 3:6, 6:4, 0:6.
Linda Nosková (© Profimedia)

Linda Nosková poprvé v kariéře startuje na podzimní asijské tour. V Tokiu na pátém ze šesti posledních turnajů a celkově podvanácté v sezoně na okruhu WTA zvládla úvodní zápas, druhou výhru už ale přidat nedokázala.

Po výhře nad domácí náhradnicí Himeno Sakacumeovou nenašla nedokázala přetlačit Anastasii Pavljučenkovovou. Bývalé světové jedenáctce a finalistce z roku 2016 podlehla po více než dvou hodinách boje 3:6, 6:4, 0:6.

44. hráčka světa Nosková nabídla aktuálně 86. ženě světového žebříčku 20 brejkbolů a pět z nich nedokázala odvrátit. Sama využila jedinou z šesti šancí na brejk.

V prvním setu osmnáctiletá rodačka ze Vsetína uhrála na returnu jen sedm fiftýnů. Ve druhé sadě ale po odvrácení všech sedmi brejkbolů získala od stavu 2:3 tři gamy po sobě a vynutila si rozhodující dějství. V něm už ale proti o čtrnáct let starší bývalé finalistce Roland Garros neuhrála ani game a počtvrté v sezoně dostala kanára.

Zatímco dvaatřicetiletá Pavljučenkovová se v japonské metropoli může chystat na čtvrtfinále proti krajance Jekatěrině Alexandrovové, Nosková se už může přesouvat na 'tisícovku' do Pekingu. V dalších týdnech by se pak měla představit v Hong Kongu a Nanchangu.

 

Sakkariová i Garciaová zvládly přesun z Mexika

Maria Sakkariová slavila před pár dny na WTA 1000 v Mexiku svůj teprve druhý kariérní triumf na nejvyšší tour a na vítězné vlně pokračuje na "pětistovce" v Tokiu. Nasazená čtyřka si v úvodním zápase poradila 6:3, 6:1 s domácí Misaki Doiovou, jež odehrála svůj poslední turnaj v kariéře, a zvládla už šestý duel v řadě.

Ve čtvrtfinále se utká s Caroline Garciaovou, kterou smetla před týdnem v Guadalajaře, a může s ní srovnat vzájemnou bilanci.

Garciaová postoupila před týdnem v Mexiku do svého prvního semifinále po více než půlroce, díky čemuž měla v úvodním kole v Tokiu volno. Úřadující šampionka Turnaje mistryň začala v Japonsku výhrou 6:4, 6:3 nad Anhelinou Kalininovou.

Také Darja Kasatkinová potvrdila ve druhém kole roli favoritky. Nasazená šestka ovšem čelila 16 brejkbolům, čtyřikrát přišla o servis, spáchala osm dvojchyb a jasnou outsiderku Despinu Papamichailovou porazila až po dvou hodinách 6:4, 6:4. O čtvrté letošní semifinále a první po třech měsících si zahraje s nasazenou dvojkou Jessicou Pegulaovou.

Poslední čtvrtfinálovou dvojci tvoří světová dvojka a nejvýše nasazená Iga Šwiateková a loňská semifinalistka Veronika Kuděrmetovová.

• WTA 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 780.637 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 09. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pavljučenkovová (-) - Nosková (ČR) 6:3, 4:6, 6:0
Sakkariová (4-Řec.) - Doiová (Jap.) 6:3, 6:1
Garciaová (5-Fr.) - Kalininová (Ukr.) 6:4, 6:3
Kasatkinová (6-) - Papamichailová (Řec.) 6:4, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
je to úplně jiný svět ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
(třeba Tokio je obklopeno dalšími obrovskými městy a celé to souměstí má 130 milionů lidí, hustota osídlení na km2 je 10x vyšší než v Praze)
Reagovat
dadaft
chci říct, že s každým turnajem bude Linda lepší, doufám
Reagovat
Teo
???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist