Nosková: Ve hře mám pořád dost slepých míst. Ale už vím, že mohu porazit i ty nejlepší hráčky

8. 1. 2023, 16:55
Aktuality 35
Pro Lindu Noskovou bylo životní vystoupení na turnaji WTA v Adelaide obrovskou zkušeností. Osmnáctiletá rodačka ze Vsetína prošla z kvalifikace do premiérového finále, kde ji zastavila světová pětka Aryna Sabalenková z Běloruska. Po zisku skalpů řady hvězd talentovaná Češka řekla, že si zvedla sebevědomí, může se díky tomu v ideálním rozpoložení měřit se světovou špičkou a chce dál pracovat na své hře.
Profily hráčů
Linda Nosková (© j48tennis.net)

"Dnes to byl velmi těžký zápas. Aryna hrála prostě úžasně," řekla Nosková, která v utkání ani jednou neprolomila soupeřčin servis. "Neměla jsem moc šancí. Byly tam nějaké brejkboly, ale ona se z toho pokaždé díky servisu dostala. Bylo těžké to prolomit," doplnila česká tenistka.

Navzdory finálové porážce sehrála Nosková nejlepší turnaj v kariéře a vylepšila dosavadní maximum, kterým byla semifinálová účast na loňském Livesport Prague Open. Po úspěšné kvalifikaci vyřadila v prvním kole světovou osmičku Darju Kasatkinovou, ve čtvrtfinále zdolala bývalou jedničku Viktorii Azarenkovou a v semifinále porazila druhou hráčku světa Ons Džabúrovou z Tuniska.

"Myslím, že když si věřím a věřím své hře, mohu se do toho pustit. Mohu určitě hrát a v současné době i porazit některé z nejlepších hráček na světě," uvedla Nosková.

Předloňská vítězka juniorského Roland Garros se posune v žebříčku WTA ze 102. na 56. místo. Získala také sebejistotu před lednovým Australian Open. "Je to skvělý pocit. Musím ale také dál zlepšovat svoji hru. Stále je v ní hodně slepých míst. Pořád je na čem pracovat," doplnila.

Noskovou pochválila také její přemožitelka Sabalenková. Podle Bělorusky má svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy velkou budoucnost. "Jsem si stoprocentně jistá, že ji uvidíme ve finále ještě mnohokrát," konstatovala Sabalenková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
https://www.msn.com/cs-cz/sport/news/pro%C4%8D-noskov%C3%A1-mus%C3%AD-hr%C3%A1t-kvalifikaci-australan%C3%A9-m%C4%9Bli-volnou-kartu-ale/ar-AA167SH0?ocid=msedgntp&cvid=2bbfa0ee2bce40c7a0741a8f092ee6b5

férovej sportovní národ? V posledních letech se Australané spíš projevují národ podrazáků ...
Reagovat
Blondie
Musím říci, že mě hrozně pozitivně překvapila. Bála jsem se, že ji Aryna zničí a kočena tam jen povlaje ze strany na stranu. Nechtěla jsem, aby dopadla jako Bouchard, u které jsem přesvědčena, že jí kariéru zničil ten debakl od Petry.

Tohle bylo velmi důstojné finále, které šlo málem do tří setů a ukazuje, že má malá Linda na čem budovat. Opravdu radost a gratulace!
Reagovat
lvicek
Proc mala?
Reagovat
Fandina
JJ, Linda Nosková určitě není malá. U sítě mi připadala větší než Sabalenka a když si podávala předtím v zápase ruku s Jabeur, tak ta byla vedle ní vypadala jako trpaslice. Na Wikipedii je uvedena výška 179 cm. Mně připadá i vyšší.
Reagovat
lvicek
179cm zminovali i behem prenosu.
Reagovat
Blondie
Protože je to 18leté děvče.
Reagovat
lvicek
Nojo, ale tak mame prave jeste min jednu Lindu a ta je jeste "mensi", takze mala Linda k Linde Noskove mi prijde spis matouci ;).
Reagovat
makro99
tak kolikrát tady tahle debata letos proběhne? dvaačtyřicetkrát? :) vzhledem ke kontextu dvou neustále porovnávaných juniorských Lind je to určitě matoucí, ale autorka přívlastku jej bude určitě pravidelně používat...a on se na to vždycky někdo chytne :)
Reagovat
lvicek
Mně to tedy praštilo do očí až teď a to to tady čtu celkem pravidelně ;). Toz tak ať je klidně třeba malá a menší Linda, to už je celkem fuk ;).
Reagovat
makro99
no já už sem to tu právě zaregistroval..:)
Reagovat
Fandina
Linda Fruhvirtová je ještě mladší a určitě menší.
Reagovat
Blondie
tak si berte pravítka, pro mě je to malá Linda ;) říkám tak oběma, kdo chce, zvládne si to vzhledem ke kontextu přebrat ;)
Reagovat
Fandina
180 cm není malá Linda. Sorry i kdyby jí bylo 11.
Reagovat
Blondie
Lol
Reagovat
Fandina
:DDDDDDD
Reagovat
frenkie57
Příklad: Bude existovat máma a dcera, obě Lindy. Té dceři se vždycky bude říkat malá Linda, i kdyby byla o hlavu větší.
Reagovat
lvicek
Tojo, ale tady prave nejak chybi ten protipol ve forme velke Lindy ;). Tak uvidime, do kdy zustane Linda N mala ;).
Reagovat
makro99
notabene když Linda N. je právě ten samotný protipól, pže je vyšší i starší :) (nemluvě o tom, že i tak by mi to přišlo jako nehezký rozlišovák:)
Reagovat
tommr
nějakej vhodnej rozlišovák by se ale měl vymyslet protože psát jenom Linda je matoucí a vypisovat celý jména je zase opruz ...
Reagovat
Fandina
Basa říkal, že juniorští trenéři rozlišovali Klimovičovou, Noskovou a Fruhvirtovou změnou písmene příjmení před Linda, takže Noskové říkali buď Ninda nebo Nlinda, to nevím. Obdobně Kinda nebo Klinda a Finda nebo Flinda.

Jinak ale teď jsou k vidění dvě Lindy, tak já jim pro sebe říkám LindaN a LindaF.
Reagovat
tommr
LindaN a LindaF bude asi nejjednodušší ...
Reagovat
makro99
Souhlas.. akorát bych se teda přimlouval za mezeru :) Linda F, případně s tečkou Linda N.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ta Finda, to je teda drsny:)))
Take to muze znit, jak se to rekne, jako Flinta, Finta, Finťa, Fiňta... a to nejhorsi co se ji muze stat, jak to nekomu ujede a jeste rekne vite co, rackujici clovek...

Ta Ninda uz zni lip, nebot nejake ty presmycky pri hovoru mohou byt pekne, jako Nindža, Nina...

U Noskove bych byl pro Nindžu, nebo Ninu.... a u Fruhvirtove - tam muzeme zustat klinde u te Lindy:)
Reagovat
makro99
Zaplaťpánbůh, že nemáme Lindu Plíškovou..:)
Reagovat
lvicek
:D
Reagovat
Mony
To klidně ušetříme 1 písmeno a od tedka jsou Ninda, Finda a Kinda.. To zní hezky, ne?
Reagovat
lvicek
My měli ve třídě nekolik Zuzan, tak jedna byla dle příjmení Zubka a druhá Zuška :), ale na začátku jména mi to přijde trochu divný.
Reagovat
hanz
Bušárdka potřebovala lekci a taky jí dostala.
Reagovat
A211
Linda N. Mě překvapilo jak je kondičně připravená a jak se snaží (a šlo jí to), diktovat tempo na kurtu, uhrála i dost míčů u sítě i to bylo lepší než loni ve hře nad hlavou.Zdravi štěstí jen tak dál určitě si to zaslouží.
Reagovat
Mony
Já si nejsem jist na 100%, ale na 90%, že ji uvidíme ve finále ještě vícekrát. Myslím, že kromě vůle a trpelivosti s trenérem, který asi nejede v dívčím tempu(vzpomínam na komety Bary Strycove, že pro holku je těžké si zvyknout na takového chlapskeho trenéra) může být vděčná hlavně sponzorům, kteří ji takového trenéra zaplatili. Pod flegmatickou tváří asi nějaká cilevedomost a vůle vesnické holky schovaná být musí. Na takový vykon talent nestačí.. Já přeji Linde hlavně, aby ji tenis se vším co tour přináší, bavil. S tím už se dá jet občas na krev. A také dobrou kondici, aby ten nápor v klidu a zdraví zvládla. smilesmile
Reagovat
Mony
Sorry, mám velké prsty smilesmile... Komenty(ne komety) Bary S.
Reagovat
Nenela
Cos myslel tou vesnickou holkou? Zni to celkem pejorativne. Velikost obce, odkud nekdo pochazi, nema ne jeho*jeji cilevedomost zadny vliv
Reagovat
frenkie57
Já myslím, že on to myslel tak, že dříve měly holky, ženy(ale i chlapi)na vsi prostě těžší život než ve městě a tak se dovedly v nepříznivých životních situacích zabejčit a jen tak něco je nesložilo. Takže je to vlastně kompliment.smile
Reagovat
Mony
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist