Noskovou rozmary počasí nerozhodily. Na Livesport Prague Open si až v pondělí zahraje o první titul

6. 8. 2023, 10:22
Aktuality 234
WTA PRAHA - Více než den dlouhé čekání na lepší počasí Lindu Noskovou (18) nevykolejilo. Na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce smetla 6:1, 6:1 Němku Tamaru Korpatschovou (28) a těsně před dalším přerušením programu kvůli dešti stihla postoupit do svého druhého finále na okruhu WTA. O premiérový titul si osmnáctiletá Češka zahraje netradičně až v pondělí, neboť se v neděli nestihlo dohrát ani druhé semifinále mezi Japonkou Nao Hibinovou (28) a Rumunkou Jaqueline Cristianovou.
Linda Nosková (© Profimedia)

Linda Nosková a Tamara Korpatschová se semifinálového souboje dočkaly až po marném celodenním sobotním čekání a nedělním odloženém startu o tři a půl hodiny.

Až hodinu po poledni přestalo nad kurty ve Stromovce pršet a k radosti tenistek, pořadatelů i fanoušků se mohlo začít hrát. Osmnáctiletá Češka se s vědomím možnosti dalšího přerušení snažila o rychlé ukončování výměn a spěchala za vítězstvím.

Taktiku si nastavila správně. O deset let starší soupeřku zasypala 25 winnery, udělala jen 12 nevynucených chyb a po 65 minutách zvítězila drtivě 6:1, 6:1.

"Od té chvíle, co jsem tady čekala, jsem musela být připravená, že se začne hrát v podstatě kdykoliv. Vždycky se to o hodinu posouvalo, takže jsem tu musela čekat celý den. Bylo to vyčerpávající, ale podařilo se mi hrát stejně jako předevčírem ve čtvrtfinále," přiznala Nosková v pozápasovém rozhovoru na kurtu, během se znovu lehce rozpršelo.

"Ale jsem ráda, že jsem ten zápas zvládla a hrála dobře. Poslední dva dny jsem neměla moc možností hrát ani trénovat, takže jsem se snažila nehrát příliš dlouhých výměn a chodila si pro vítězné míče. Šla jsem si za tím a to je moje hra," pochvalovala si česká teenagerka.

Vítězka předloňského Roland Garros juniorek Nosková v Praze odehrála devět setů, osm z nich vyhrála a sedmkrát přitom neztratila víc jak dva gamy. Postupem do finále překonala loňský výsledek na Livesport Prague Open a vyrovnala maximum na okruhu WTA z letošní 'pětistovky' v Adelaide, kde prohrála až s Arynou Sabalenkovou.

Již osmý z devíti ročníků pražského podniku WTA 250, který se koná od roku 2015, bude mít ve finále domácí zástupkyni a Nosková se může stát jeho šestou českou šampionkou. Premiérový ročník vyhrála Karolína Plíšková, v dalších letech na ni navázaly Lucie Šafářová (2016), Petra Kvitová (2018), Barbora Krejčíková (2021) a Marie Bouzková (2022).

Hibinová – Cristianová 6:4, 6:7, 5:2 | přerušeno

O premiérový titul si Nosková zahraje až v pondělí, neboť deštivé počasí o víkendu nedovolilo zkompletovat ani finálovou dvojici. Semifinálový souboj Japonky Nao Hibinové s Rumunkou Jaqueline Cristianovou byl kvůli dešti třikrát přerušený a dohrávat se bude před pondělním finále.

Japonsko-rumunský souboj na kurtu číslo 1 byl vinou dešťové přeháňky přerušen poprvé za stavu 4:6 a 3:1 z pohledu Japonky a podruhé ve třetím setu za stavu 1:1. Ani třetí pokračování o vítězce nerozhodlo, blíž k vítězství má Hibinová, jež v rozhodujícím dějství vede 5:2 a 15:15 při servisu soupeřky.

I když předpověď počasí na pondělí opět není ideální, minimálně v odpoledních hodinách by měl být prostor pro dohrání turnaje. "V 10:00, pokud počasí dovolí, začne na centrkurtu dohrávka semifinále (Cristian vs. Hibino). Finále singlu začne nejdříve v 10:30 hodin. Po jeho konci bude následovat ceremoniál, 30 minut po jeho skončení začne finále deblu," oznámili pořadatelé na konci nedělního dne.

Myšlenky na nedohrání turnaje

Program letošního Livesport Prague Open od prvního dne komplikuje deštivé počasí, kvůli kterému byl odložený dokonce kompletní sobotní semifinálový program.

Po 24 hodin trvajícím dešti v neděli ráno v Praze přestalo pršet, pořadatelé okamžitě začali vysoušet kurty a tenistky se protahovaly v posilovně, aby se od 10:00 mohlo začít s o den odloženými semifinálovými duely. Nedělní ranní optimismus organizátorů ale znovu pokazilo drobné, nicméně vytrvalé mrholení a semifinálové duely začaly až ve 13:30.

Už v pátek mluvčí turnaje Karel Tejkal mluvil o variantě, že se turnaj bude dohrávat až v pondělí, a to i vzhledem k účasti Hibinové ve finále čtyřhry. A v neděli dokonce zazněla možnost nedohrání turnaje.

"Pokud se turnaj nedohraje ani v pondělí, turnaj skončí tam, kde zrovna je. Hráčky dostanou body za semifinále (finále) a turnaj bude nedohrán," odpovídal ředitel turnaje Miroslav Malý na nejčastější dotazy ke změně programu.

Před dvěma lety se nedohrálo v Melbourne

Naposledy zůstal turnaj WTA nedohrán před dvěma lety v Melbourne, kdy bylo nejen tenisové dění výrazně ovlivňováno koronavirovými opatřeními. Tehdy jeden z jednorázových podniků před Australian Open poznamenaly časté karantény související s kontakty s osobami, které měly pozitivní test na Covid-19.

Některé dny se dokonce vůbec nehrálo a už před semifinálovými duely bylo rozhodnuto, že finále se konat nebude a vítězky semifinále dostanou body i prize money za postup do finále (Estonka Anett Kontaveitová a Američanka Ann Liová).

• WTA 250 PRAHA / STROMOVKA •
LIVESPORT PRAGUE OPEN 2023

Česko, antuka, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (06. 08. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Nosková (4-ČR) - Korpatschová (Něm.) 6:1, 6:1

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

234
Přidat komentář
paprikovygulas1
Uprimne všetkym by prospelo aby Cristian na pokračovanie duelu ani nenastúpila. šanca že otočí je 5 % a minimálne 30 minút by sa ušetrilo. čo pozerám tak zajtra má naplánovany turnaj v Polsku.
Reagovat
Dave6969
Teď na to koukám, ten turnaj v Polsku nebude špatný. Hodně hraček co hrálo tady v Praze
Reagovat
lvicek
Kdyby se Hibino trochu snazila v tom TB, tak to mohly mit davno za sebou...
Reagovat
Dave6969
Myšlenky na nedokončení turnaje..při pohledu z okna to tak vypadá smile
Reagovat
Frick
Jak jedno ženské (křestní) jméno nepřichází samo? Za poslední dekádu se stalo, že jsme v TOP 100 v jeden okamžik měli dvě Lucky, dvě Petry, dvě Karolíny, dvě Báry, dvě Lindy. (ne teda vše najednou, jen ty jednolivé dvojičky).

Plus Terky Smitkovou a Martincovou, které se ale společně v TOP 100 nesešly, ač jsou jeden ročník.
Reagovat
Kandinsky1
České tenisky jsou jako ryby, útočí ve dvou.
Reagovat
vergus
By mě zajímalo, kolik českých tenistek má jméno Brenda smile
Reagovat
hanz
Sakčo, tak zasejc nic, jakáto škoda. smilesmilesmile
Reagovat
com
tak nejcenejsim a jedinym titulem po dnesku zustava Sakkari jen Rabat smilesmilesmile
Reagovat
Kandinsky1
U ní je mi záhadou, jak se může tři roky držet v desítce a jak se mohla dostat na třetí místo.
Reagovat
vavrinec
Od obdivovatele abstraktního umění bych nečekal tolik nenávisti.
Reagovat
elsky
To je TADY normální, a pak.. Kandinsky byl Rusák smile.
Reagovat
Kandinsky1
Teda v mém příspěvku najít abstrakci, kam se na tebe hrabu.
Reagovat
Kandinsky1
re: nenávist, ne abstrakci.
Reagovat
hanz
Stačilo jí docházet do QF, SF ... jinak hráčka bez oslnivé hry, šedý průměr, na její zápasy se nedívám, nuda nuda nuda...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chová se jak na tržišti, tak jí ten Rabat sednesmile Příště možná někde v Tureckusmile
Reagovat
Haitik
Backhand Collins je opravdu neskutečný, určitě jeden z nejlepších na okruhu, když ji to teda sedne :D

Jsem rád, že prošla kvaldou, snad jí bude přát los a něco uhraje i v MŠ, potřebuje to jako sůl.. :D
Reagovat
dadaft
tak ten level oproti Praze je kapku vyšší, že ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, musím říct, že Coco za Marií silově nezaostává, už je to fakt namakaná holka ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, dobrý zápas zatím ,,,
Reagovat
Alien
Marie do toho! Marie Sakkari do toho!
Reagovat
com
uz prohrava 2:0 smilesmile
Reagovat
Ianny
Ty výhru Marušce nepřeješ? Jsi stejně zlomyslnej jako já:)
Reagovat
com
smile ale uz sem myslel, ze to votoci smile
Reagovat
Ianny
Zůstalo jen u náznaku
Reagovat
com
jo ty koncovky v hlave nejak nezvlada smilesmile
Reagovat
Ianny
Japonečka má hrát teda zítra dohrávku SF, nejspíš finále singlu, finále debla a 1.kolo turnaje v Kozerki. Jak to to děvče stihne?:)
Reagovat
lenka258
Ta by se měla modlit, aby nepršelo zas až do večera smile. Hlavně teda asi ředitel toho turnaje, to by měl z ostudy kabát...ale jasně, pocasi se nedá ovlivnit...příště možná zkusit mít pojištěnou nějakou halu, třeba by se to dalo někde v Praze zařídit...kdo ví...ale kdo ví, jestli příští rok turnaj bude...
Reagovat
Preview.lover
Zítřejší program v případě příznivého počasí začne v 10:00 dohrávkou semifinálového zápasu Cristian - Hibino na centrkurtu. Po jeho skončení, ale ne dříve, než v 10:30, bude na centrkurtu následovat finále dvouhry.
2/3Po finále dvouhry je na programu finále čtyřhry. Pokud bude finalistkou dvouhry Nao Hibino, která je zároveň finalistkou čtyřhry, má mezi finálovými zápasy nárok na potřebný odpočinek (max 30 minut).
Reagovat
Mony
Díky za program..Myslím, že je reálné u Lindy Montreal, I když by letěla i v utery(z letadla hned na kurt), ale myslím, že zvládne odletět už zítra..
Reagovat
EllNino
Doufam, ze ne
Reagovat
R01316
no tak leda ze by mela nejaky soukromy letadlo... Lety smer Amerika jsou v podstate jenom rano a maximalne po poledni. A to jeste bude muset s nejvetsi pravdepodobnosti presedat a nekde hodiny viset.
Reagovat
tommr
to letadlo by jí měli zařídit pořadatelé turnaje v Praze ...
Reagovat
lvicek
Kdyz si vzpomenu, za jakych podminek se dohravaly nektere turnaje, tak tady opravdu nechapu, ze je takovy problem s halou. Ale doufejme, ze okenko zitra bude a ze to zvladnou. Taky je dost blbe, ze ty druhe dve s tim delaly takove cavyky.
Reagovat
lvicek
Na druhou stranu uz vubec nechapu, proc se to musi dohrat v pondeli. Holky na finale tu jsou a (temer) vsechny ostatni uz jsou pryc. Proc by to nemohly dokoncit v utery (chapu, ze to nejspis je ze strany WTA))? Jednu nebo druhou by tim obraly o titul...
Reagovat
tommr
pokud by to nešlo v pondělí nějak normálně odehrát tak by si holky měly o ten titul dát kámen-nůžky-papír a bylo by to ... smile
Reagovat
frenkie57
Taky už mě to napadlo. Ale vůči holkám by to bylo krutý, takovyho snažení předtím a nakonec by to rozhodlo pár zatrepani paratkem. smile
Reagovat
Mony
V úterý ráno v 6 hod pěkný spoj přes Frankfurt..ve 13 hod v Montrealu
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Fakt nechápu proč se tady řeší jeden navazující turnaj. Prostě jej vynechá, turnajů bude ještě spousta a o nic nepřijde. Není úplně rozumné tam letět za každou cenu a nastoupit na kurt prakticky z letadla. Jak kdyby se bez toho zápasu měl zhroutit celý svět či celá kariéra slečny.
Reagovat
EllNino
Taky to nechapu vubec
Reagovat
Dobry-den
Oni ten turnaj fakt nedohrají. :(
Že se za 2 dny nestihlo dohrát ani semifinále je teda dost blbý. smile

Lindě gratulace aspoň k postupu do finále. Nezbývá než doufat, že se zítra fakt počasí umoudří a nějak se to podaří doplácat.

Že v Praze neexistuje jediná vhodná hala je k neuvěření. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ona by byla, ale než se ty struktury rozhýbají, spočítají, kolik by je to stálo...
Tak se to raději risklo, jenže pinkalky zdržují...smile
Reagovat
jirkaS
co Linda?
bude hrát nebo odlet?
Reagovat
tommr
rozhodně by měla zkusit získat ten titul. Takovou příležitost nesmí promarnit. V Kanadě si zahraje ještě mnohokrát ...
Reagovat
com
a kdyz bude zitra neustale prset, tak neziska titul zadna smile
Reagovat
R01316
To by byla fakt blba, kdyby odletela. Vetsi sanci na titul uz snad nikdy mit nebude. A pak nechat nekomu talir uplne zadarmo, to fakt ne..
Reagovat
Dobry-den
Pokud se zítra bude hrát, tak má Linda obrovskou výhodu, že to dneska zvládla rychle. Její případná soupeřka se dnes musela opakovaně rozcvičovat, několikrát jít na kurt, pak zase zpět, to musí být fyzicky i mentálně hrozně vyčerpávající...
Reagovat
NovacekTP
Maruška skončila v prvním kolesmile a žádný zle.
Reagovat
NovacekTP
Ještě že ty Ruské tenistky byly spravedlivě vyloučeny z turnaje.smile Nic lepšího je potkat nemohlo.smile
Reagovat
Petr_Fisk
Pro dnešek konečná.
Pršet má minimálně do 20:30.
Kdyby začali vysušovat o 10 min dřív, když už nepršelo a pustily holky o pár minut dříve na kurt, tak mohlo být rozhodnuto.
Zítra v 10 podle současné předpovědi asi nezačnou a možná také až odpoledne.
Reagovat
NovacekTP
smile asi si tak. Na a na zítra taky nic moc.
Reagovat
com
Do finale chytnout LL.. Nekdo ma smilesmile
Reagovat
hanz
Vždyt se to ani nedohraje.
Reagovat
com
no taky je uz ten game, dva mohli nechat dohrat i v desti smile
Reagovat
hanz
Tyhle zoufalky budou pinkat ještě mnoho dní.
Reagovat
Petr_Fisk
Milé děti,
za devatero horami a devatero řekami byly dvě pinkalky, které si pinkaly a pinkaly a pinkaly...
...a jestli neumřely, tak si pinkají dodnes.
Reagovat
com
a divaci co si koupili vstupenky a sou tam v desti cely den musi mit tuuuuuuze velkou radost smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile vydařený turnaj. Nic pro Ruské šampionky. Stihl je spravedlivý trest.smile
Reagovat
NovacekTP
možná tak ve 20,00 hod
Reagovat
Mony
Myslím že pokrýt Center po zápase Lindy plachtou a odkrýt jí teď a pokračovat tam by bylo jednodušší, než to zoufalé vysušování teď na druhém kurtu
Reagovat
Petr_Fisk
Napadlo mě to stejné, ale asi k tomu existuje nějaký důvod.
Reagovat
Kandinsky1
Ano, nedostatek flexibility.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Měli by začít rychle vysoušet, kolem sedmé večer tam mají další dávku.
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
lenka258
Je někdo z Prahy nebo aktuálně v Praze? :D Prší tam teď nebo už vysušují?
Reagovat
R01316
divam se na radar a prset by melo snad az do 10 do vecera. Jaky je tam osvetleni? Tak pozde vecer to asi nepujde odehrat, co?
Reagovat
Mony
Mají povolení to odehrát zítra

Stejně Hibino bude hrát zítra debla
Reagovat
R01316
akorat ze zitra bude taky cely den prset
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
bIbec
Je tam spousta dešťových mraků, to už se těžko dneska bude hrát.
Reagovat
bIbec
Je fakt, že teďkom by tam víc jak hoďku pršet nemuselo
Reagovat
Petr_Fisk
https://ub.freestreams-live1.tv/tennis-channel-3/
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
com
Lindicka se urcite cela trese na prvni trofej smile
Prijde o Montreal, pochybuju ze tam pojede jestli se bude dohravat zitra.. smile
A kdyz bude zitra taky chcat a finale se neodehraje, tak to bude teda peknej vyjeb smile
Reagovat
lenka258
Zítřejší předpověd je skřížení sobotní a nedělní, takže má taky pršet od rána :(
Reagovat
Petr_Fisk
Zítra po 14:00 by to snad mohlo jít.
Reagovat
R01316
ale aby se tam stihly naskladat 3 zapasy, tak to pochybuju
Reagovat
Petr_Fisk
To semi teď stihnou dohrát a na zítřek jim zůstanou obě finále.
Jen by byl problém pokud Hibino dnes vyhraje, protože těžko půjde hned ze zápasu do zápasu a okno bez deště může být celkem malé.
Reagovat
NovacekTP
smile asi si tak
Reagovat
Tomas_Smid_fan
může ráno dohrát singla, pak se vrhnout na debla a nakonec teda to finále singla, když to musí být. Vlastně...smile
Reagovat
Petr_Fisk
A ještě si může ve volném čase uštrikovat svetr.
Reagovat
lenka258
V Montrealu se budou první kola hrát po/út a druhá st/čt? :) Nebo je to nějak posunuté skrz kvaldu, ale ta by měla mít dnesak druhé kolo, že?
Reagovat
EllNino
Pondělí a úterý je určené pro 1. a předehrávku 2. kola
Reagovat
hanz
Zabalit, odjet, příště zrušit. smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
A211
Brenda F. finále 12:4 to je nářez jen tak dál.
Reagovat
hanz
Zato na WTA dostává solidně nařezáno ona.
Reagovat
SpacialRecognition
Jedinej nářez byl první zápas proti Fernandez. Hrála velmi slušně proti Rybakině, Kalinskayu dostala do třech setů. V 16 hold bude sbírat zkušenosti, ne každý je Gauff či Andreeva. A bůh ví, jestli se to Andreevě v budoucnu nevymstí, hraje na tělo namáhavý tenis.
Reagovat
frenkie57
První wta zápas hrála loni v Mexiku proti Sluneti a dostala narezano tuším 60,62.
Reagovat
Kandinsky1
Nebylo to spíš předloni? Branda totiž svůj první seniorský zápas neodehrála na ITF, ale na WTA smile Celkem rarita.
Reagovat
tommr
Brenda odehrála svůj první profi-zápas na konci roku 2021 v Soulu WTA 125 proti nějaký Korejce ...
Reagovat
Kandinsky1
To byla dokonce 250. A ten první zápas vyhrála.
Reagovat
frenkie57
Myslím, že to bylo loni v únoru v Guadalachare
Ale ruku do ohně za to nedám, čas hrozně utíká a možná, že to bylo opravdu předloni.
Reagovat
frenkie57
Tak jsem si to našel, bylo to opravdu v 2/2022,akorát, že Brenda nedostala kanara, ale 2x 6:2.
Reagovat
Kandinsky1
Na ITF by to měla mít 10:0, cos jí tam připočítal ?
Reagovat
tommr
on myslí dnešní finále které vyhrála 6:3 6:1 tzn. 12:4 na hry ...
Reagovat
EllNino
Dvě zoufalky na kurtu, takhle ten turnaj fakt nedohrajou
Reagovat
hanz
Přesně, úroveň ITF... hrůza hrůz
Reagovat
NovacekTP
Cristian je moje favoritka smile
Reagovat
Maisterstich
Tebe hodně baví pořád někoho urážet, co?
Reagovat
hanz
Tenhle turnaj jestli se někdy dohraje, tak to bude zázrak... smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Kolem čtvrt na šest má přijít další přeháňka.
Asi ten třetí set budou muset přerušit.
Reagovat
hanz
Praha - zatím nejhorší turnaj roku, nerad to říkám, ale bohužel... absolutně nezvládnutý harmonogram turnaje... nakonec se tam honí k ničemu... zruší finále a hotovo...
Reagovat
EllNino
za déšť nikdo ale nemůže
Reagovat
hanz
Předpověď určitě sledovali, tak to měly dát tak, aby měli rezervu. A né to honit na poslední chvíli.smile
Reagovat
EllNino
tak je jasně dané, kdy se má odehrát čf, sf a f, to není jen tak něco měnit :)
Reagovat
hanz
No, ještěže jsem do té Prahy nejel, znechucení stačí i z domova. No nic, tyhle zoufalky nemá cenu sledovat, ty budou pinkat ještě v 8 večer. Tak pěknou neděli.
Reagovat
Kandinsky1
Jak jako jasně dané ?
Reagovat
Petr_Fisk
Mají smůlu.
Takovéhle počasí v tomto termínu nebylo několik desítek let.
Reagovat
NovacekTP
v tomhle termínu každý rok smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile pršívá 2-3 týdny od začátku července, pak až ke konci srpna (jen někdy) a se školním rokem zase slunce...
Reagovat
NovacekTP
chtělo to o týden dřívesmile
Reagovat
hanz
To je tak, když se do semíčka dostanou dvě příšerný pinkalky... pinkání, pinkání, pinkání... brrr
Reagovat
Petr_Fisk
Moc dobře to nevychází.
Druhé semi půjde asi do třetího setu a někdy mezi 17:30 až 18:00 má přijít další déšť.
Blíží se od Německa přeháňky, které mají zesilovat k večeru.
Reagovat
R01316
Finale se nestihne tak jak tak. Nejdriv je naplanovana ta ctyrhra nebo ne?
Reagovat
jirkaS
myslím ,že dřív bude singl
Reagovat
R01316
smysl by to davalo, ale v rozpise vidim na pul sestou ctyrhru. Tak treba to jeste zmeni
Reagovat
jirkaS
Lindička by měla odehrát finále, aby
mohla odletět, debl zítra, ten vem čertsmile
Reagovat
EllNino
Doufám, že se na Montréal vyprdne
Reagovat
Mony
??..tak už prdet i na WTA1000?
Reagovat
Mony
??..tak už prdet i na WTA1000?
Reagovat
EllNino
je to celkem o zdraví, radši odpočnout a jet na kvaldu Cincinnati, která začíná už v sobotu
Reagovat
Mony
Já bych se jel určitě aklimatizovat na 1.kolo tisícovky.. a ještě za to bez práce dostat královsky zaplaceno..ono pomáhá, když po příletu do jiného pásma trochu maknes a nejdeš hned do postele..jasne, že favoritkou nebude, ale to Vem čert.
Reagovat
EllNino
Myslím, že pokud se bude dohrávat zítra, tak tam neodletí
Reagovat
Mony
Oni ji přizpůsobí program a začnou v 9.30, max v 10 hod.rano
Reagovat
EllNino
Nač takhle hnát vše do extrému ... lepší vyhrát tady turnaj, rozumně přeletět do Cincinnati a tak se aklimatizuje v kvalifikaci
Reagovat
bIbec
Jenže ono může pršet kolem tý desátý klidně.

Navíc potřebují odehrát to semifinále. Dnes už se hrát asi nebude.
Reagovat
Petr_Fisk
Zítra od 5 do 14 má pršet s dost vysokou pravděpodobností.
Reagovat
Mony
Bez práce myslím třeba ty zapasy v kvalde, které ji o chlup minuly..a takhle to štěstí pustit k vodě?smile
Reagovat
R01316
No ja si zase myslim, ze je pro ni pripadny WTA titul dulezitejsi, nez jedno kolo v Montrealu, nehlede na to, kolik za do dostane bodu ci penez
Reagovat
EllNino
přesně ... navíc ta kombinace Pera/Pegula/Keys je neprůchozí tak jako tak
Reagovat
R01316
A Cincinnati stihne tak jak tak
Reagovat
Mony
O tom nepochybuji, ale dá se v pohodě zvládnout oboji
Reagovat
EllNino
ale k čemu? :)) je jí 18, vše má před sebou, takhle akorát riskuje zranění
Reagovat
Mony
V Letadle si odpočine až až a jak jsem už říkal, na jet lag funguje po příletu aktivita a ne odpočívat
Reagovat
R01316
Ja teda po 8-10 hodinach v letadle nikdy odpocata nejsem
Reagovat
Mony
Protože do něj nenastupujes unavená
Reagovat
Mony
A ten jet lag unaví tak jako tak
Reagovat
Petr_Fisk
Je jí jen 18 a je to zbytečný stres.
Jen se zvyšuje pravděpodobnost nějakého zranění.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže vítězkou turnaje je Linda, protože přece nemůže za to, že soupeřky svůj zápas nezvládly dohrát smile
Zápasy začaly ve stejný čas, tak jaký štráchy s tím.smile
Reagovat
Oin
Díky dešti jsem mohl koukat na univerziádu, kde naši ve finále porazili Brazilce o dva body. RESPEKT!
Reagovat
Ela-fon-isi
My zase na lezení! A. Ondra je ve finále lezení na obtížnost.
Reagovat
Petr_Fisk
Nevíš kdy začíná finále?
Reagovat
Petr_Fisk
Už jsem to našel.
18:30.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to hledal a ČT neuznala za vhodné dát jednoho z nejlepších českých sportovců do vysílání. Velká vostuda! Ještě že tv nemám...
Na streamu bych ho možná našel, ale už jsem neměl čas.
Finále je supersmile Snad síly a forma ještě vydrží!smile
Jakkoli, u legend sportů, jako je lezení, prkna apod. beru úspěchy na šampionátech jen jako bonus. Ti své kvality dokazují jinak a jinde.
Reagovat
Ianny
Teď už to tam vysušují a lidé na tribunách jsou bez deštníků, tak snad se to dnes doklepne.
Reagovat
Dave6969
Nechápu proč nehrajou tady už jsou suchý chodníky..
Reagovat
R01316
uz hrajou
Reagovat
Kandinsky1
Tak to Linda stihla jen tak tak.
Reagovat
tommr
zdá se že dneska smile prší v celý Evropě ... smile
Přerušenej byl i zápas Gabriely Knutsonový v Polsku ...
Snad se na kurt dostane aspoň Brenda Fruhvirtová která má dneska hrát finále v Německu ...
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Jan
Linda by jednou mohla vyhrát nějaký GS.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
tommr
Linda opět předvedla vynikající výkon podobně jako proti AKS a nedala Němce šanci. smile Jsem dvojnásob rád že to vzala takovým kvapem a stihla to dohrát než zase začne pršet ...
Reagovat
Jan
Měla kliku, že to odehrála tak rychle. Bude oproti soupeřce odpočatější na finále, pokud se vůbec odehraje.
Reagovat
tenisfan178
Dnes mi přišlo že to bylo o něco vyrovnanější, ale i tak to bylo jednoznačné. Ve finále očekávám velmi podobný výkon.
Reagovat
tommr
hlavně aby na to finále vůbec došlo ...
Reagovat
Kandinsky1
Krásným kvapíkem to Linda vzala smile
Reagovat
lenka258
ještě aby se druhý singl neprodlužoval do tří setusmile
Reagovat
lars
Proc nebylo finale tohoto WTA turnaje naplanovano na 5.8.23, kdyz se v Americe hraji dulezite turnaje pristi tyden?
Reagovat
NovacekTP
smile no, PRAHA
Reagovat
R01316
Malokdo s ambicemi na finale si planuje turnaj na jednom kontinentu a hned na druhy tyden turnaj na druhem kontinentu. Vetsina hracu si nechava nejaky prostor na aklimatizaci. Sestihodinovy casovy posun je dost na to, aby tam v USA vecer na kurtu pri zapase usnuli
Reagovat
lars
Finale ATP turnaje v Rakousku se odehralo vcera 5.8.23 . Spis je to o tom , ze nekdo ma " maly rozum " :)
Reagovat
tommr
organizátorům se letošní ročník vůbec nepoved. Začalo to už tím skandálním vyloučením ruských a běloruských tenistek na poslední chvíli ... smile
Reagovat
Mony
My víme, že bys to zorganizoval lepe
Reagovat
Mony
Tohle jsou malé problémy...pršet může i ve čtvrtek a pátek.. Oni si s tím poradí..a Linda F. může jen zavidět
Reagovat
lars
Nikoliv male. Je to asi zasadni chyba. Finale tohoto turnaje uz mohlo byt odehrano, kdyby bylo planovano na vcera .
Reagovat
Kandinsky1
To pochybuji.
Reagovat
Mony
??smile
Reagovat
elsky
ta kombinace winnerů po lajně a dropshotů je smrtící. Tedy když vychází smile
Reagovat
paddy
kdo neviděl napínavý penaltový rozstřel MS ve fotbale žen Švé-USA (3. a 1. tým žebříčku)

rozhodující penalta byla cca 1 mm za brankovou čárou smile smile

https://twitter.com/i/status/1688155673006047232
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
vergus
Doufám v rychlý postup Lindy a Cristian, účast Hibino v deblovém i singlovém finále by z časového hlediska byla dost složitá
Reagovat
lenka258
Prý singl má přednost říkali, takže ten debl by se hrál asi až zítra.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to by bylo nanejvýš rozumné...
Reagovat
lenka258
Tak už mají rozhodnuto, kdo bude podávat, tak třeba se blýská na lepší časy :)
Reagovat
com
uz je to tady smile Ted schyta takticky Lindicka 2 kanary a pomaze na letiste smile
Reagovat
NovacekTP
smile smile
Reagovat
zfloyd
nebo vyhraje a pak dá ještě finále a do Montrealu přijede úplně vyflusaná smile
Reagovat
Kandinsky1
Já jen doufám, že když se dneska nebude hrát, tak se zítra bude hrát za každou cenu, tedy případně v hale.
Reagovat
lenka258
Všude zatím psali, že v Praze není na to hala :(, takže asi do haly to přesunout nelze
Reagovat
Holahej
Varianta přesunutí zápasů do haly není podle organizátorů reálná. O této variantě jsme uvažovali. Když jsme ji nicméně začali prověřovat, došli jsme k závěru, že v Praze a okolí není v podstatě hala, která by splňovala požadavky, ať už rozměrově, kamerově a technicky, vysvětlil Malý.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/wta-praha-zpravodajstvi.A230806_112858_tenis_kazdt
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zkrátka nediplomaticky řečeno, příliš komplikované pro organizátory.
Reagovat
Kandinsky1
Ty vole, tak to snad raději odehraju bez kamer než vůbec.
Reagovat
lars
Nojo O2 arena vlastne asi neni hala :)
Reagovat
Kandinsky1
Tam je hrozně drahej pronájem. A možná tam něco je.
Reagovat
lars
....,že v Praze a okolí není v podstatě hala, která by splňovala požadavky, ať už rozměrově, kamerově a technicky, vysvětlil Malý.

nevidim fin. pozadavky :)
Reagovat
vladka
To nebyli schopni zajistit v případě smile halu? Smutný
Reagovat
Mony
Neboj hala je*, ale jsou nějaká pravidla.
A pršet pořád taky nebude
Reagovat
Mony
Dnes SF, zítra ráno finale a v poledne může na letiste
https://www.momondo.cz/flight-search/PRG-YMQ/2023-08-07
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ať to dneska dohrajou komplet. Podmínky by měly takřka stejný...
Reagovat
NovacekTP
to nedohrajou smile ventusky com
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Žádná škoda, tyhle podřadné turnaje k rozehrání beztak nikoho nezajímají. Tady se to jen rozmazává, protože se pořádá v našem buranově a máme tam svoje pipky. Oči ostatního vyspělého tenisového světa jsou už dávno upřeny na nadcházející Masters.
Reagovat
Kandinsky1
OT: Vešly by se do Sazka arény vedle sebe dva tenisové kurty ?
Reagovat
wymwsze
Teoreticky ano, akorát program arény se plánuje rok dopředu a příprava na samotnou akci probíhá týdny dopředu.
Reagovat
Kandinsky1
Ano, jen teoreticky. Neznám přesné rozměry, ale asi by to bylo hodně těsné.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
"Turnaj může zůstat nedohrán"

Karma je zdarma. Přišla však velice brzy :D
Reagovat
com
Karma letela s Bouzkovou do Montrealu smilesmile
Reagovat
Titan
smile
Reagovat
EllNino
Se některé zápas hrály v hale na tvrdém a následně se dohrávaly na trávě ... takže nechápu to tvrzení "když se turnaj rozehraje na tvrdém, musí být dohrán na tvrdém" ...

Letos v Aucklandu taky hodně pršelo, tak se pár kol hrálo v hale bez diváků, v roce 2012 se tam finále hrálo rovněž v hale

https://www.youtube.com/watch?v=b1tL3K1dW9w

Tak se možná změnila pravidla, ale když to šlo letos v Aucklandu bez diváků, proč to nejde v Praze? Asi ta hala fakt nevyhovuje
Reagovat
Kandinsky1
? Vždyť v těch halách v areálu je tvrdý povrch.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
com
Lindicka by se jim na to mela v Praze vykvajznout a letet shrabnout startovny do Montrealu.. Tam si prijde na lepsi prachy nez za finale v tomhle cekani.. smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
smile
Reagovat
dadaft
jenomže ono nejde jenom o prachy
Reagovat
com
jde o to, aby se ukazala pred domacim publikem? To uz splnila a dneska tam urcite narvano nebude smilesmile
Reagovat
wymwsze
V Praze má:
semifinále - $11.276 | 110 b.
finále - $20.226 | 180 b.
vítězství - $34.228 | 280 bodů.

Rozdíl mezi semifinále a vítězstvím je zhruba $23.000 a 170 bodů.

V Kanadě má:
1.kolo - $12.848 | 1 b.
2.kolo - $17.930 | 60 b.
3.kolo - $31.650 | 105 b.
čtvrtfinále - $63.350 | 190 b.
semifinále - $138.000 | 350 b.
finále - $267.690 | b.
vítězství - $454.500 | 900 b.

Peněžně by tedy musela do 3.kola a bodově do čtvrtfinále, aby se to vyplatilo.

Viděl bych to tak, že kdyby se o to pokusila, tak ji v Praze diskvalifikují za 0 bodů a $0 a v Kanadě po 12 hodinách cestování vyletí v 1.kole.
Reagovat
Kandinsky1
Stejně by tam vypadla nejpozději ve druhém kole s Pegulou.
Reagovat
wymwsze
Těch 12h je optimistické, nejkratší spojení na kiwi.com je 20h.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Právě neprší a vysušují kurty.
Vypadá to nadějně, srážky se velmi pomalu (podle radaru) odsouvají od Prahy na SV.
Reagovat
tommr
takže začátek ve 12:30 by se moh stihnout?
Reagovat
Petr_Fisk
To asi ne, ale třeba snad do hodiny.(pokud to zase nenavlhne z nějaké přeháňky).
Reagovat
jirkaS
13:30
Reagovat
NovacekTP
dnes odpoledne to snad půjde. na ventuskysmile
Reagovat
kohlik
Tak fakt nechápu proč to nepresunou do haly, tohle odsouvani nemá smysl. Ještě k tomu když má hrát Nosková v Kanadě a tímhle ji tam znemožní účast.
Reagovat
EllNino
Přeci kvůli lidem, do haly nemohou diváci a museli by vracet vstupné
Reagovat
kohlik
Tak se radši ten turnaj nedohraje vůbec.
Reagovat
EllNino
netuším
Reagovat
Mony
A musely by s tím hračky souhlasit. Pochybuji, že by se to Němce libilo
Reagovat
Kandinsky1
Přesně tak, za vším jsou prachy, svině.
Reagovat
Mony
Ony by také nehrály zadarmo
Reagovat
Kandinsky1
Proč by měly hrát zadarmo ?
Reagovat
Mony
Ty vidíš za vším prachy
A z čeho mají být placené?
Reagovat
Kandinsky1
Z peněz od sponzorů, příjem ze vstupného je marginální.
Reagovat
tommr
v Praze neprší ale jen drobně mrholí. Nebylo by nejjednodušší turnaj dohrát na antuce?
Reagovat
Dave6969
Tenhle turnaj fakt přitahuje déšť, už dřív jak byl v dubnu buď byla hrozná kosa nebo pršelo:)
Reagovat
tommr
to je částečně daný i tou polohou u řeky ...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Kousek od Stromovky prší docela dost....
Reagovat
NovacekTP
ono v tuto dobu okolo 1.8 jsou monzunové deště. Bývá to pravidelně každý rok. Pak deště ustanou (8.8), oteplí se a brambory mají plíseň.smile
Reagovat
com
kdo si počká, ten se dočká.. smile
Reagovat
NovacekTP
smile tak. Jako Ruské tenistky.smile
Reagovat
Kandinsky1
Ty čekaly jako na co ?
Reagovat
NovacekTP
aby mohly poníženě poprosit zda mohou hrát v PRAZEsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist