Novotná dostala jako první Češka ocenění za výkony ve Fed Cupu

3. 11. 2012, 14:39
Aktuality 2
Bývalá druhá tenistka světa Jana Novotná dostala jako první Češka Cenu za vynikající výkony ve Fed Cupu. Ocenění převzala někdejší vítězka Wimbledonu dnes v pražské O2 areně před finále tenistek se Srbkami.
Profily hráčů
Jana Novotná

Jana Novotná byla třiatřicetkrát ve fedcupovém týmu a vyhrála 33 zápasů a odešla jen dvanáctkrát poražena. V roce 1988 byla členkou vítězného československého výběru a za rozhodnutého stavu vyhrály s Janou Pospíšilovou čtyřhru.

Cenu Novotná převzala z rukou prezidenta ITF Franceska Ricci Bittiho a Jane Brownové Grimesové, čestné prezidentky Mezinárodní tenisové Síně slávy. Po bok dalších tenisových legend byla bývalá světová dvojka ve dvouhře, jednička ve čtyřhře a vítězka Wimbledonu z roku 1998 Novotná uvedena v roce 2005.

Ocenění za vynikající výkony ve Fed Cupu, udělované od roku 2001, v minulosti mimo jiné dostaly Američanka Billie Jean Kingová, Britka Virginia Wadeová nebo Španělky Arantxa Sanchezová Vicariová a Conchita Martinezová.

pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
r176
gratulace jano
Reagovat
smazaný uživatel
rada se pridavam!
Kdyz ja si ale stejne budu v souvislosti s Janou pamatovat hlavne jeji plac na rameni vevodkyne.. :-) A doufam, ze druhou ocenenou Ceskou bude byvala prvni hracka sveta! ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist