Novotná si zahraje s Hingisovou

4. 4. 2008, 16:43
Aktuality 1
Reprízu wimbledonského finále z roku 1997 uvidí v červnu anglický Liverpool. Organizátoři místního turnaje přilákali po Martině Hingisové také bývalou českou tenistku Janu Novotnou, která se se Švýcarkou utká 11 let od finálové porážky 6-2 3-6 3-6.
Profily hráčů
Jana Novotná

Pořadatelé liverpoolského podniku se každý rok snaží přilákat vedle současných profesionálů i hráče a hráčky, kteří už ukončili kariéru, ale zároveň mají stále zvučná jména. Už před měsícem oznámili účast Martiny Hingisové, která loni po kokainovém skandálu s profesionálním tenisem skončila. Jejich novým esem v rukávu je další bývalá wimbledonská vítězka Jana Novotná.

"Je mi potěšením oznámit, že k nám zavítá další wimbledonská šampionka. Lidé v Liverpoolu budou moci sledovat opakování finále z roku 1997 a vidět dvě velkých ženských tenisových hvězd," oznámil Anders Borg, ředitel TFS-ICAP Liverpool International Tennis Tournament.

Právě s Anglií má Jana Novotná spojené své nejdůležitější tenisové okamžiky. V roce 1993 se poprvé dostala do finále Wimbledonu, ve kterém vedla nad Steffi Grafovou 4-1 ve třetím setu. Německá soupeřka ale vyhrála dalších pět gamů a Novotné zbyly jen oči pro pláč. Doslova - česká tenistka tehdy neudržela své emoce a vyplakala se na rameni vévodkyně z Kentu. Ta ji ujistila, že jednoho dne vysněnou trofej určitě vyhraje.

Ani za čtyři roky se Novotná nedočkala. Nad Martinou Hingisovou sice vyhrála první set, v dalších dvou se ale radovala tehdy sedmnáctiletá Švýcarka. V roce 1998 už se ale slova aristokratky potvrdila: finálový souboj s Francouzkou Tauziatovou tentokrát Novotná psychicky ustála a zvítězila 6-4 7-6.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist