Novou exhibici v Rijádu ovládl Medveděv, ve finále smetl Fogniniho

15. 12. 2019, 10:03
Aktuality 12
EXHIBICE RIJÁD - Premiérový ročník exhibice v Rijádu vyhrál Daniil Medveděv. Ruský tenista ve třech zápasech v v Saúdské Arábii neztratil ani set, ve finále přehrál hladce dvakrát 6-2 Itala Fabia Fogniniho.
Daniil Medveděv (© Diriyah Tennis Cup)

Bohatí šejkové pokračují v expanzi světového sportu na Blízký Východ. Příští týden se bude konat již 12. ročník tenisové exhibice v Abú Dhabí (Spojené arabské emiráty), kterou se nechali inspirovat v Rijádu (Saúdská Arábie).

I když se pořadatelům nepodařilo nalákat žádného hráče z Big 4, startovalo celkem šest hráčů z Top 20 v čele se světovou pětkou Daniilem Medveděvem. A právě ruský tenista třídenní turnaj jednoznačně ovládl. 

Třiadvacetiletý Rus ve čtvrtfinále přehrál 6-3 6-1 Němce Jana-Lennarda Struffa, v semifinále porazil 6-3 6-3 Belgičana Davida Goffina a v sobotním semifinále nedal šanci 6-2 6-2 Italu Fabiu Fogninimu.

"Turnaj jsem si moc užil. Bylo to příjemné zpestření náročné předsezonní přípravy. Navíc jsem tady odehrál dobré zápasy, takže cítím, že jsem na správné cestě," řekl finalista letošního US Open Medveděv.


Ruský tenista si od srpna do října zahrál na šesti turnajích po sobě finále, čtyři z nich proměnil v titul. Dech mu došel až v závěru sezony, kdy kvůli únavě vynechal turnaje v Moskvě a ve Vídni a následně na Masters v Paříži a na Turnaji mistrů v Londýně prohrál všechny čtyři zápasy.

Příští týden bude Medveděv startovat v Abú Dhabí, kde se ve čtvrtek utká s Korejcem Hyeon Chungem. Na vítěze v semifinále čeká Rafael Nadal. O semifinále s Novakem Djokovičem si to rozdají Stefanos Tsitsipas s Gaëlem Monfilsem.

Sezonu 2020 Medveděv odstartuje na novém ATP Cupu, na kterém povede tým Rusů. Ti se ve skupině utkají s Italy, Američany a Nory.

 

• EXHIBICE DIRIYAH TENNIS CUP, RIJÁD 2019 •
Saúdská Arábie, tv. povrch
kompletní výsledky (12. - 14. 12. 2019)
• Čtvrtfinále •
Fognini (It.) - Isner (USA) 7-6(4) 6-4
Monfils (Fr.) - Wawrinka (Švýc.) 6-3 6-3
Medveděv (Rus.) - Struff (Něm.) 6-3 6-1
Goffin (Belg.) - Pouille (Fr.) 6-2 6-4
• Semifinále •
Fognini (It.) - Monfils (Fr.) 6-4 6-4
Medveděv (Rus.) - Goffin (Belg.) 6-3 6-3
• Finále •
Medveděv (Rus.) - Fognini (It.) 6-2 6-2
• Skupina o 5. - 8. místo •
Isner (USA) - Wawrinka (Švýc.) 7-6(4) 7-5
Struff (Něm.) - Mmoh (USA) 6-4 6-1
• Zápas o 5. místo •
Isner (USA) - Struff (Něm.) 4-6 7-5 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Jaaa1978
https://sportky.zoznam.sk/c/222797/video-najhorsi-trapas-na-tenisovych-dvorcoch-tohto-turnajoveho-borca-by-ste-sfukli-aj-vy
Reagovat
FulnekUltras
a doufám, že bude v novém roce kavárnu pořádně nasírat.
Reagovat
Kojinho
Mohl bys mi vysvětlit, co nebo koho si představuješ pod pojmem "kavárna"? Díky.
Reagovat
Krisboy
Nemohl, protože je to Hradním Dobytkem zblblá ovce, tak to jenom po tom hovadu opakuje. To je vše.
Reagovat
annah
:-)))))))
Reagovat
FulnekUltras
Stádo zmasírovaných zoufalců se dnes opět pokoušelo narušit klid v ulicích Prahy. Už to není ani trapné. Prostě si toho už normální lidi a zvířata včetně koně pod Vaškem většinou ani nevšimnou. CIA, sudeťácká lobby, parazitní církev ani bezpáteřní prodejná média v této zemi nemají sebemenší šanci.
Reagovat
blixa
Hmm, chasníčku, demagogii bys mohl vyučovat, možná i profesuru si udělat. A pak by sis mohl společně s podplukovníkem Zavaďákem, vyhozeném pro blbost v roce 1970 od bojového útvaru, aby učil vysokoškolské studenty vojenské přípravě, že tam snad žádné škody nenapáchá : "Vidíte studenti, otec švec, matka pradlena, kdo by to byl řekl, že já budu vysokoškolským profesorem !!!" :D :D
Reagovat
FulnekUltras
Jó, tenkrát i dneska bylo možné prakticky všechno. ;-))) My jsme na vojenské katedře měli pplk. Krhounka, který nám co hodinu pořádal nemilosrdné závody o rajóny ;-) v ručních výpočtech parametrů "děl.střel.". Pod jednoduchým heslem "I předposlední je u mě furt dobrej, ale poslední - ten je dneska soudruzi beznadějně v hovnech!" ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze mu nie je stydno hrat za krvave dolare
Reagovat
smazaný uživatel
Vykon Fogniniho byl ostudny. Slusne to odchodil.
Reagovat
Djokovic83
Z Abu Dabhi se odhlásil pro zranění kyčle, které ho vyrazne omezovalo na konci roku. Po vyšetření se rozhodne jak naplanuje turnaje na leden. Moc toho kluka nechápu, na to množství zápasu proste musí dojet.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist