O finále Davis Cupu budou na Slovensku hrát Veselý i Rosol

24. 2. 2020, 12:33
Aktuality 13
V nominaci na utkání tenisového Davisova poháru na Slovensku nechybí současná česká jednička Jiří Veselý, kterého doplňují Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila bude v kvalifikaci usilovat o postup na finálový turnaj v Madridu. Na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru se bude hrát 6. a 7. března.

"Myslím, že jsme v nejsilnějším možném složení. Slováci mají zkušený tým, ale nejsou to hráči první padesátky. Bude to velice vyrovnané utkání, ale jedeme na Slovensko vyhrát," vyhlásil kapitán Navrátil v nahrávce pro média.

Slováci zveřejní nominaci v úterý. Kapitán Dominik Hrbatý může do týmu zařadit Andreje Martina (95. ve dvouhře na ATP), Norberta Gombose (103.), Jozefa Kovalíka (120.), Martina Kližana (158.) či deblovou sedmičku Filipa Poláška.

Se Slováky se čeští tenisté v Davisově poháru dosud nestřetli. "Bude to první federální derby, takže nějaké emoce tam budou, ale určitě fair play," očekává Navrátil. Ve Fed Cupu Češky všechny čtyři vzájemné duely se Slovenkami vyhrály.

Před letošním Australian Open si Veselý a Rosol vyměnili na sociálních sítích názory na reprezentaci. Jejich spor rovnal i šéf svazu Ivo Kaderka.

"Sociální sítě nečtu," řekl Navrátil, ale o roztržce věděl. "Určitě to nebylo příjemné, ale myslím, že je to minulost. Lukáš řekl, že reprezentovat chce, takže věřím, že to bude v pořádku. Hrajeme za Českou republiku, všechno musí stranou a musíme udělat všechno, abychom v utkání na Slovensku byli úspěšní," řekl Navrátil.

Veselý začátkem února vyhrál turnaj v Puné a získal svůj druhý titul na okruhu ATP ve dvouhře. "Věřím, že bude psychicky dobře naladěný," doufá Navrátil, který je zároveň trenérem současné české jedničky a 71. hráče světa.

Rosol (169.) hrál loni v únoru prohranou kvalifikaci v Ostravě s Nizozemskem a na podzim při baráži v Bosně a Hercegovině chyběl. "Pár turnajů mu teď nevyšlo, ale je to náš nejzkušenější daviscupový hráč a doufám, že to prodá," řekl Navrátil.

Třiadvacetiletý Kolář (222.) byl v nominaci jen jednou, ale v Austrálii v roce 2017 do hry nezasáhl. Premiérově je v týmu o rok mladší Kopřiva (315.). Loňský nejlepší junior světa Forejtek zvládl v Bosně obě dvouhry, tu druhou za nerozhodného stavu 2-2.

Z kvalifikace postoupí na finálový turnaj, který se bude hrát 23. až 29. listopadu, dvanáct družstev. Jistotu mají loňští semifinalisté Španělsko, Kanada, Británie a Rusko a na osmnáct týmů je doplní držitelé divokých karet Francouzi a Srbové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Bude to těžké. Naši kluci OK, ale Slováci hrají doma a i když to tak nevypadá, zdají se mi hodně silní.
Reagovat
annah
No a když Slováci vyhrají, tak to zůstane skoro "doma", prostě u bratrů odvedle. Já jim až na výjimky všude fandím, teda pokud nehrají proti těm úplně našim. :-)
Reagovat
peggy
Přeji všem a hlavně Lukasovi aby hrály tak dobře aby postoupili.
Reagovat
Krisboy
hráli
Reagovat
bIbec
Tak nakonec překvapení :-) Těžko si představit, že budou hrát singla jiní hráči než Veselka a Rosi. Takže z mého úhlu pohledu malinko nuda. Ale je to fér. Mlaďoši ještě musej zabrat.
Reagovat
bIbec
Každopádně pokud by borci třeba i zásluhou toho Rosiho postoupili, tak jako super. Kdo ví, jaká bude ta žebříčková situace na konci roku, tam už to třeba může být jiné.

No a pokud ne, tak ať se hlavně Veselka v průběhu roku snaží a zahraje si český tým ten ATP Cup.
Reagovat
EllNino
Možná proto nehraje Tomáš, i když si myslím, že jeho tenis může uspět kdekoli ...

Celkově ale Zdeněk, Víťa i Jonáš mají asi na antuku lepší hru
Reagovat
SwissMaestro
Rosol je pořád druhým nejlepším hráčem u nás a s ním máme šance vyšší :)
Reagovat
Elip13
Já teda nevim, ale místo Rosola, Koláře a Kopřivy bych v nominaci upřednostnila mladíky.
Reagovat
EllNino
Kopřiva, Kolář jsou stále mladí a celkem vysoko

Ta absence Tomáše Macháče mě ale zaráží
Reagovat
George_Renel
Momentáln ě místo Forejtka, který dlouho nehrál by mi tam více seděl Macháč.
Reagovat
EllNino
Forejtek hrál, minulý týden získal titul, nepleteš si ho s Lehečkou?
Reagovat
George_Renel
Pletu. Mea culpa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist