Obhájce Darcis je v Amersfoortu už v semifinále

18. 7. 2008, 20:58
Aktuality 0
ATP AMERSFOORT - Belgický tenista Steve Darcis pokračuje na turnaji v nizozemském Amersfoortu v cestě za obhajobou titulu. Ve čtvrtfinále dnes porazil krajana Christophe Rochuse 7-5 6-3. O postup do finále se třetí nasazený hráč utká s turnajovou jedničkou Markem Gicquelem z Francie.
Steve Darcis

Steve Darcis se loni stal překvapivým vítězem turnaje v Amersfoortu, když se do hlavní soutěže dostal jako 297. hráč světa z kvalifikace. Od té doby dokázal pouze jednou postoupit přes 2. kolo. Když se tak ale stalo, získal v hale v Memphisu svůj druhý titul. Darcis má tak podle statistik nakročeno ke svému dalšímu triumfu.

V sobotu se mu do cesty postaví nejvýše nasazený Francouz Marc Gicquel, který dnes ztratil pouze 5 gamů s Rusem Gabašvilim. Čtyřiadvacetiletý Belgičan Darcis se už s o sedm let starším Gicquelem jednou utkal - právě před rokem v Amersfoortu zahájil výhrou ve dvou setech cestu za svým premiérovým titulem. Francouzský tenista i přes tři finálové účasti na svůj první titul stále čeká.

Druhý finalista vzejde ze španlského souboj Albert Montaňés - Oscar Hernandez. Oba dnes neztratili ani set s Acasusem, respektive Granollersem-Pujolem. Sedmadvacetiletý Montaňés, který do finále postoupil už čtyřikrát v kariéře, svůj premiérový titul stejně jako Hernandez stále nezískal. Sobotní semifinále bude odvetou za týden staré střetnutí ze Stuttgartu, kde zápas 2. kola vyhrál Montaňés.

V Amersfoortu tak buď obhájí titul Steve Darcis, nebo jeden z trojice tenistů Gicquel, Montaňés a Hernadez získá svůj premiérový titul.

ATP AMERSFOORT (Holandsko, antuka, 326.000 euro) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gicquel (1-Fr.) - Gabašvili (Rus.) 6:4, 6:1
Montaňés (Šp.) - Acasuso (2-Arg.) 6:0, 6:2
Darcis (3-Belg.) - Ch. Rochus (Belg.) 7:5, 6:3
Hernandez (Šp.) - Granollers (4-Šp.) 7:5, 6:2

Semifinálové dvojice:
Darcis - Gicquel, Montaňés - Hernandez.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist