Obhájce Haase jde za dalším titulem, vyřadil i Verdaska

1. 8. 2013, 19:42
Aktuality 0
Bez jediné porážky zůstává na turnaji v Kitzbühelu vítěz posledních dvou ročníků Robin Haase. Nizozemský tenista si dnes na rakouské antuce připsal už dvanácté vítězství v řadě, když porazil turnajovou trojku Fernanda Verdaska 4-6 6-4 6-3, a postoupil do semifinále.
Robin Haase

Aktuálně 68. hráč světa Robin Haase v Kitzbühlu nenavazuje jen na úspěšné minulé ročníky, ale také na své vystoupení v Gstaadu, kde minulý týden došel až do finále. O finále si zahraje i v Rakousku, kde je po třísetové výhře nad Fernandem Verdaskem mezi nejlepší čtyřkou.

Zdejší vítěz z let 2011 a 2012 nezačal dnešní duel nejlépe. Ve vyrovnaném úvodním setu si nevypracoval jediný brejkbol a poté, co sám v páté hře zaváhal, sadu ztratil poměrem 4-6. Druhé dějství už patřilo Haasemu, který si už bezpečně hlídal servis a díky proměněnému brejkbolu za stavu 6-4 si vynutil třetí set. V něm šel Verdasco rychle do vedení, Nizozemec si ale podání vzal zpátky, v osmé hře prolomil soupeři servis znovu a zápas pak bez problémů doservíroval.

"Dneska bylo hodně teplo a bylo to hodně náročné," řekl po utkání Haase, který svou bilanci v Kitzbühlu vylepšil na 12-0. "V prvním setu byl (Verdasco) lepším hráčem, neměl jsem šanci. Potom už jsem ho dokázal dostat pod tlak."

O finále si obhájce titulu zahraje s dalším nasazeným Španělem, Marcelem Granollersem.

Po vyřazení Philippa Kohlschreibera zůstal nejvýše nasazeným hráčem turnaje Juan Mónaco, jenž roli favorita potvrdil i dnes. Také druhý hráč v pavouku vydřel postup ve třech setech, nad Danielem Gimenem zvítězil 6-2 3-6 a 6-4.

"Nebyl to skvělý zápas, ale jsem rád, že jsem prošel dál. Odteď už nemám co ztratit," uvedl zdejší vítěz z roku 2007 Mónaco.

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 467.800 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mónaco (2-Arg.) - Gimeno (Šp.) 6:2, 3:6, 6:4, Haase (Niz.) - Verdasco (3-Šp.) 4:6, 6:4, 6:3, Montaňés (7-Šp.) - Thiem (Rak.) 6:4, 6:3, Granollers (8-Šp.) - Mayer (Arg.) 6:3, 6:1.

Semifinálové dvojice: Granollers - Haase, Mónaco - Montaňés.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist