Obhájce Murray je bez ztráty setu ve čtvrtfinále, vyzve ho Dimitrov

30. 6. 2014, 22:33
Aktuality 1
WIMBLEDON MUŽI - Obhájce titulu ve dvouhře mužů ve čtyřech zápasech neztratil ještě ani set. Domácí Andy Murray si dnes poradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Bulharem Dimitrovem.
Andy Murray (@ AELTC)

Andy Murray na trávě v All England Clubu neprohrál už 17 utkání v řadě. V roce 2012 na ní získal olympijské zlato, loni ukončil 77 let dlouhé čekání na britského vítěze Wimbledonu a na letošní cestě za obahjobou neztratil ve čtyřech kolec ještě ani set.

Dnes si sedmadvacetiletý Brit poradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, kterého porazil 6-4 6-3 7-6. Utkání na centrálním kurtu začalo pod otevřenou střechou, kterou pořadatelé krátce před zápasem roztáhli. Murray začal výborně a brzy vedl 6-4 a 3-0 s dvěma brejky v kapse. Pak však začalo pršet a duel byl na půl hodiny přerušen, aby mohla být znovu zatažena střecha.

Pauza Murraymu neprospěla, neboť hned po návratu přišel poprvé (a také naposledy) o podání. Nicméně se včas vrátil do rytmu a druhý set už nepustil. Vyrovnaná byla až třetí sada, v níž Anderson odvrátil pět brejkbolů a v tie-breaku se dokonce dostal k setbolu. Ten ale zlikvidoval a další zdramatizování už nepřipustil.

"Začal jsem velmi dobře, ale po té pauze jsem měl trochu problém srovnat se s novými podmínkami. Není to snadné, když jeden zápas hrajete v odlišných podmínkách. Ale je to pro oba stejné a museli jsme se s tím vyrovnat. Jsem rád, že jsem to zvládl ve třech setech, ten poslední byl hodně těsný," řekl Murray.



Ve středečním čtvrtfinále se britský tenista utká s Grigorem Dimitrovem, který dnes porazil rovněž 3-0 na sety Argentince Leonarda Mayera a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své grandslamové maximum z letošního Melbourne.

Novak Djokovič v osmifinále Wimbledonu stejně jako před měsícem na Roland Garros přešel přes Jo-Wilfrieda Tsongu. Zatímco na pařížské antuce ztratil pouhých šest gamů, na londýnské trávě musel zabrat více. Sice se bez větších potíží ujal vedení 2-0 na sety, Francouz pak ale začal hrát mnohem lépe a mnozí si vzpomněli na rok 2012, kdy Tsonga otočil čtvrtfinále proti Federerovi.

Vyrovnaný třetí set nabízel divákům skvělý tenis s řsdu parádních úderů. Rozhodnout musel až tie-break, v němž oba tenisté výborně podávali. Klíčový okamžik přišel až za stavu 6-5, kdy se Djokovič dostal k prvnímu mečbolu a soupeřův druhý servis vrátil nechytatelným bekhendovým returnem na čáru. Francouz si ještě vzal jestřábí oko, to však potvrdilo dobrý míč a srbský šampion z roku 2011 výhru 6-3 6-4 7-6 oslavil tradičným řevem.

"Myslím, že jsem odehrál dobré utkání. Ale ve třetím setu se (Tsonga) dostal na jiný level a byl to velký boj. Jsem rád, že se mi to podařilo ukončit ve třech setech, protože jinak by se Jo dostal zpátky do zápasu a měl bych to hodně těžké," řekl Djokovič.



V dalším zápase na Djokoviče čeká Marin Čilič, který porazil 7-6 6-4 6-4 Francouze Jeremyho Chardyho a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále Wimbledonu. Proti nasazené jedničce Djokovičovi bude usilovat o vyrovnání svého nejlepšího grandslamového výsledku.

V dohrávce teprve třetího kola vyhrál Feliciano López už jedenáctý z dvanácti letošních zápasů na trávě. V londýnském All England Clubu dnes zdolal bez ztráty podání 6-7 7-6 7-6 7-5 Američana Johna Isnera, kterému nepomohlo ani 52 es, a postoupil do osmifinále.

O své již čtvrté wimbledonského čtvrtfinále a vyrovnání grandslamového maxima si zkušený španělský tenista zahraje s vítězem letošního Australian Open Stanem Wawrinkou. Švýcar si v dohrávce poradil ve třech setech s Uzbekem Denisem Istominem a postupem do 4. kola vyrovnal svůj nejlepší wimbledonský výsledek z let 2008 a 2009.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
pondělní výsledky mužů (30. 06. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
Wawrinka (5-Švýc.) - Istomin (Uzb.) 6:3, 6:3, 6:4
Nišikori (10-Jap.) - Bolelli (It.) 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:4
F. López (19-Šp.) - Isner (9-USA) 6:7 (8:10), 7:6 (8:6), 7:6 (7:3), 7:5
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (14-Fr.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:5)
Murray (3-Brit.) - Anderson (20-JAR) 6:4, 6:3, 7:6 (8:6)
Dimitrov (11-Bulh.) - Mayer (Arg.) 6:4, 7:6 (8:6), 6:2
Čilič (26-Chorv.) - Chardy (Fr.) 7:6 (10:8), 6:4, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist