Obhájce Rosol smetl Ungura, o finále si v Bratislavě zahraje se Sijslingem

8. 11. 2013, 19:43
Aktuality 2
CHALENGER BRATISLAVA - Lukáš Rosol se v Bratislavě přibližuje obhájení loňského triumfu. Dnes nejvýše nasazený Čech smetl Rumuna Ungura a postoupil už do semifinále, ve kterém ho čeká Nizozemec Igor Sijsling.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se po US Open dostal do dobré formy. Na pěti ze šesti turnajů ATP byl minimálně ve 2. kole, ve Vídni dokonce v semifinále potrápil Tommyho Haase a před týdnem v Paříži sebral set světové trojce Davidu Ferrerovi.

Dobré rozpoložení osmadvacetiletý rodák z Brna prodává i v těchto dnech na challengeru v Bratislavě, kde z pozice nasazené jedničky obhajuje svůj loňský triumf.

Poté, co za půl hodiny hry smetl odevzdaného Geralda Melzera a po přežití mečbolu udolal Chorvata Ante Paviče, dnes předvedl velmi jistý výkon proti Adrianu Ungurovi. Rumunského vrstevníka, s nímž předloni jediný vzájemný souboj na antuce v Bukurešti prohrál, porazil za pouhých 48 minut hry hladce 6-2 6-2.

Rosol, který se v metropoli Slovenska připravuje stejně jako před rokem na finále Davis Cupu, se v sobotním semifinále utká od 15:30 s třetím nasazeným Igorem Sijslingem. S Nizozemcem se už dvakrát utkal, ani jeden si možná na duely nepamatuje. Střetli se v letech 2006 a 2007 na turnajích Futures, přičemž na antuce vyhrál Sijsling a v hale Rosol.

O finále si na Slovak Open 2013 zahraje také předloňský šampion Lukáš Lacko. Domácí tenista si dnes poradil ve dvou setech s přemožitele Jiřího Veselého Damirem Dzumhurem z Bosny a Hercegoviny.

"Dnes jsem hrál dost ležérně. Až moc jsem spoléhal na své zbraně. Naštěstí mi to vyšlo, ale příště se toho musím vyvarovat. Jsem spokojený s tím, jak hraju, ale na zítra se musím lépe připravit," řekl Lacko pro web slovakopen2013.sk.

Semifinálovým soupeřem čtvrtého nasazeného Slováka bude Němec Jan-Lennard Struff., který vyřadil turnajovou osmičku Sergeje Stachovského z Ukrajiny.

"Struff je šikovný tenista, hraje dobře odzadu. Ale moc ho napozorovaného nemám, s trenérem určitě něco vymyslíme," řekl Lacko. "Zatím mi tu zápasy vychází, ale pokus chci jít dál, musím se lépe soustředit."

- CHALLENGER BRATISLAVA -(Slovensko, tv. povrch / hala, 64.000 eur)páteční výsledky (08. 11. 2013)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rosol (1-ČR) - Ungur (Rum.) 6-2 6-2
Sijsling (3-Niz.) - De Schepper (7-Fr.) 7-6(1) 6-3
Lacko (4-SR) - Dzumhur (Bos.) 6-4 6-3
Struff (Něm.) - Stachovskij (8-Ukr.) 4-6 6-1 7-6(3)
.
Semifinálové dvojice: Rosol - Sijsling, Lacko -Struff.

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Stan_Borowitz
je pánes. Bořič mýtů. Legenda.
Reagovat
Fandina
a držím palce do dalších dvou zápasů. Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist