Obhájce titulu Južnyj je v Záhřebu prvním čtvrtfinalistou

6. 2. 2013, 23:59
Aktuality 1
ATP ZÁHŘEB - Jediné utkání v Záhřebu stačilo Michajlu Južnému k tomu, aby letos poprvé postoupil do čtvrtfinále. Ruský obhájce titulu dnes porazil hladce Nizozemce Sijslinga a jako první si zajistil účast mezi nejlepší osmičkou.
Michajl Južnyj

Michajl Južnyj letos v Dauhá i na Australian Open vypadl ve 2. kole. To měl v Záhřebu coby třetí nasazený předem jasné, a tak ve svém úvodním zápase hrál už o postup do čtvrtfinále. To si také v souboji s Nizozemcem Igorem Sijslingem, který letos překvapil s krajanem Robinem Haasem postupem do deblového finále na Australian Open, zajistil.

Třicetiletý Rus s o pět let mladším sokem neztratil ani jeden svůj servis a za 68 minut zvítězil hladce 6-3 6-2.

V prvním letošním čtvrtfinále se obhájce titulu může utkat v duelu dvou posledních šampionů s Ivanem Dodigem, který však dnes proti Němci Benjaminu Beckerovi vyhrál zápas 1. kola a zítra tak musí ještě zvládnout souboj s krajanem Ivem Karlovičem.

V soutěži pokračuje také vítěz turnaje z roku 2007 Marcos Baghdatis. Kypřan dnes otočil utkání s Němcem Tobiasem Kamkem, kterého zdolal 6-7 6-2 6-4.

"Byl jsem trochu překvapen způsobem, jakým dnes Tobias hrál. Byl velmi agresivní a já měl problém diktovat tempo výměn. V halových podmínkách je to velmi nebezpečný soupeř," komentoval Baghdatis.

Zápas 2. kola ve čtvrtek čeká také na Lukáše Rosola, jehož soupeřem bude Flavio Cipolla. Italovi k první letošní 'výhře' stačilo odehrát pouhé dva gamy, po kterých mu loňský finalista Lukáš Lacko vzdal. Slovenský tenista zápas nedohrál kvůli bolestem zad, se kterými do Chorvatska letěl už z víkendového utkání Davisova poháru na Ukrajině.

Rosol dnes s Němcem Beckerem postoupil do čtvrtfinále čtyřhry, stejně jako Jaroslav Pospíšil se Slovincem Aljazem Bedenem. Ti do soutěže naskočily jako alternativa za duo Kližan/Seppi.

Nejvýše nasazeným hráčem je v Chorvatsku domácí šampion z let 2010 a 2011 Marin Čilič.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 467.800 eur)
středeční výsledky (06. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Baghdatis (6-Kypr) - Kamke (Něm.) 6-7(6) 6-2 6-4
Cipolla (It.) - Lacko (8-SR) 1-1 skreč L.
Haase (Niz.) - Veič (Chorv.) 2-6 6-3 6-2
Dodig (Chorv.) - Becker (Něm.) 6-2 7-6(3)

Dvouhra - 2. kolo:
Južnyj (3-Rus.) - Sijsling (Niz.) 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Becker/Rosol (Něm./ČR) - Gonzalez, Lipsky (Mex./USA) 6-4 3-6 10-6
Bedene/Pospíšil (Slovi./ČR) - Karlovič/Moser (Chorv./Něm.) 7-6(7) 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jednoznačne patří mezi bohatýry dávných časů jako třeba Ilja Muromec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist