Obhájce titulu Tsongu v Métách čeká neoblíbený Davyděnko

22. 9. 2012, 08:54
Aktuality 4
ATP MÉTY - Domácí favorit Jo-Wilfried Tsonga v Métách může stále pomýšlet na obhájení loňského titulu, Francouzský tenista v pátek večer postoupil do semifinále, ve kterém se utká s Rusem Davyděnkem. Toho ještě porazit nedokázal.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga na letošní sérii letních turnajů v Severní Americe příliš rád vzpomínat nebude. V Torontu vypadl v prvním zápase s Chardym a o turnaj v Cincinnati přišel kvůli rozseklému kolenu. Ve Winston-Salemu ho do finále nepustil Isner a na US Open pak Tsonga vypadl už ve 2. kole se Slovákem Kližanem.

Spravit chuť si sedmadvacetiletý Francouz může na podzimních turnajích, které mu sedí. Tento týden obhajuje titul na domácí půdě v Métách a zatím ještě neztratil mani set. Ve čtvrtfinále s Američanem Jessem Levinem měl problémy jen v úvodu utkání, aby nakonec vyhrál 6-3 6-4.

Tsonga si hned v první hře prohrál podání, ale už ve čtvrtém maratónském gamu soupeře zlomil. Po celkem 14 shodách proměnil 9. brejkbol, vyrovnal na 2-2 a set nakonec získal poměrem 6-3. Ve druhé sadě pak měl nejvýše nasazený Francouz až na jednu výjimku v každém gamu brejkbol, proměnil ale až ten poslední za stavu 4-4 a v následné hře si už postup pohlídal.

V semifinále se šestý hráč světa utká s Nikolajem Davyděnkem, se kterým oba vzájemné duely a oba v hale (v Moskvě 2007 a na Turnaji mistrů v Šanghaji 2009) prohrál. Ruský tenista ve čtvrtfinále odvrátil mečbol proti Ivu Karlovičovi, kterého porazil 6-7 7-6 6-0 a vyhrál tak už sedmé z osmi vzájemných střetnutí.

Zkušený Davyděnko Chorvatovi připravil teprve třetího kanára na okruhu ATP. Ani game v setu třiatřicetiletý Chorvat neuhrál ještě letos na French Open proti Argentinci Schwankovi a v roce 2004 v Indianapolisu proti Němci Kieferovi. Porážkou v Métách přišel o možnost zahrát si první semifinále po 17 měsících.

Naopak Rus Davyděnko si proti Tsongovi zahraje o první finále od loňského triumfu na antuce v Mnichově.

Po čtyřměsíční pauze, během které přišel o tři grandsamy French Open, Wimbledon a US Open a navíc i o olympijské hry, se daří Gaelu Monfilsovi. Ve čtvrtfinále zdolal stejně jako před třemi lety ve finále ve třech setech Němce Philippa Kohlschreibera a bilanci vzájemných duelů vylepšil už na 7-1.

O třetí letošní finále se Monfils utká s Andreasem Seppim, se kterým včetně challengerového klání vyhrál všechny čtyři vzájemné duely. Italský tenista bude o rovněž třetí finále letošní sezony usilovat po hladké výhře 7-5 6-2 nad Němcem Florianem Mayerem.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 450.00 eur)
páteční výsledky (21. 09. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (7-Fr.) - Kohlschreiber (2-Něm.) 6-7(3) 6-4 6-4
Seppi (5-It.) - Mayer (4-Něm.) 7-5 6-2
Tsonga (1-Fr.) - Levine (USA) 6-3 6-4
Davyděnko (8-Rus.) - Karlovič (Chorv.) 6-7(5) 7-6(6) 6-0

Semifinálové dvojice: Tsonga - Davyděnko, Seppi - Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
hatatytla
To je teda super neoblíbenost, když s ním prohrál dva vyrovnané duely před 4 respektive 5 roky.
Reagovat
Nola
dnes sa to "zlomí" a Tsonga mi urobí radosť a vyhrá
Reagovat
smazaný uživatel
tak to prokleti "Conga" konecne zlomil.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist