Obhájkyně titulu Záhlavová-Strýcová je ve čtvrtfinále. Cibulková a Wickmayerová selhaly

13. 9. 2012, 09:27
Aktuality 7
WTA QUÉBEC - Barbora Záhlavová-Strýcová v Québeku ožila. Po sérii porážek se na místním halovém turnaji dostala už do čtvrtfinále, když si ve dvou setech poradila i s Němkou Malekovou. V dalším zápase vyzve turnajovou trojku Monu Barthelovou, která po nečekaných prohrách Cibulkové a Wickmayerové zůstává nejvýše nasazenou hráčkou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová se z posledních osmi startů v hlavní soutěži turnaje WTA dostala jen jednou přes 1. kolo, v Palermu to pak dotáhla až do finále. Po něm se ale trápila dál a včetně kvalifikace a podniku ITF prohrála sedm utkání v řadě.

Černou sérii šestadvacetiletá Češka zlomila až v Québeku, kde loni získala svůj jediný titul na okruhu WTA. A na oblíbeném místě se jí daří i letos. Po domácí Pelletierové si poradila ve dvou setech 6-3 6-3 s o rok mladší Němkou Tatjanou Malekovou a v Québeku prodloužila sérii vítězných zápasů už na sedm.

Ve třetím letošním čtvrtfinále se šestá nasazená Záhlavová-Strýcová utká s další Němkou Monou Barthelovou, která na turnaji s dotací 220.000 dolarů plní roli nasazené trojky. S dvaadvacetiletou Barthelovou se plzeňská rodačka utká potřetí v kariéře, v předchozích dvou vzájemných zápasech Češka neuhrála ani set. V žebříčku WTA je Barthelová momentálně o 26 míst výše.

Hned v prvním kole překvapivě vypadla turnajová jednička Slovenka Dominika Cibulková, která podlehla Belgičance Kirsten Flipkensové 6-2 3-6 5-7.

Světová třináctka Cibulková přitom v prvním setu ztratila po podání jen čtyři fiftýny a po 31 minutách šla do vedení. Jenže v úvodu druhé sady o servis dvakrát přišla a rázem prohrávala 0-4. Oba brejky sice dokázala dotáhnout, v osmém gamu ale znovu na podání selhala a Flipkensová si vynutila třetí dějství. V něm Cibulková dvakrát dotáhla ztrátu servisu a vedla 5-4, poslední tři hry ovšem patřily tenistce z Belgie.

O nečekaný výsledek se postarala také osmnáctiletá Američanka Lauren Davisová, která vyřadila nasazenou dvojku Yaninu Wickmayerovou z Belgie po jasném vítězství dvakrát 6-1.

Hráčka, která prošla do soutěže z kvalifikace a v pěti zápasech ještě neztratila ani set, porazila vůbec poprvé tenistku z první třicítky světového žebříčku. "Hrála jsem stejně jako vždy, bez ohledu na to, kdo proti mně stojí. Udržela jsem si koncentraci a hrála svou hru. Mám radost, že mi to proti Yanině vyšlo," řekla Davisová, jež může být ve čtvrtfinále soupeřkou Lucie Hradecké. Českou tenistku čeká ve druhém kole domácí Eugenie Bouchardová.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (12. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Flipkensová (Belg.) - Cibulková (1-SR) 2-6 6-3 7-5

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Maleková (Něm.) 6-3 6-3
Davisová (USA) - Wickmayerová (2-Belg.) 6-1 6-1
Barthelová (3-Něm.) - Rampreová (Slovin.) 6-2 6-1
Mladenovicová (Fr.) - Becková (Něm.) 4-6 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wow, Dominika..Prehrať s Flipkens..Hm, to sa dá?...Pochvala.
Reagovat
smazaný uživatel
měla úžásná procenta na úspěšnosti na prvním podání - 33%. Nedíval se někdo na ten zápas? Já se na to nedívám, páč vidím jenom tenistky, jak máchají raketami. Občas mám pocit, že vidím míček.
Reagovat
tommr
má to zase skvěle rozehraný a pokud by se jí povedlo uspět i proti Barthelový mohla by reálně uvažovat o obhajobě. To je ve světle jejích výkonů z poslední doby skoro neuvěřitelný ... :)
Naopak Cibulková to v poslední době pěkně mrví ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Bára projde přes Barthel, tak, tak budu velmi překvapen. Mona v hale odehrála skoro půlku všech svojich zápasů, skóre má velmi dobré, 2x porazila Báru právě v hale, navíc druhý zápas už byla skoro nakládačka.
Reagovat
tommr
bylo by to sice velký překvapení, ale v Quebecu se na tamním koberci z Báry stává úplně jiná hráčka a ani proti Barthelový není úplně bez šancí ... :)
Je zajímavý, že podobně ožila i Birnerová na turnaji v Tashkentu. To už nebude náhoda - každá hráčká má prostě svoje oblíbený turnaje na kterejch se jí daří víc než kdekoli jinde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bára tam ožívá díky pohodovému losu. Loni ve finále porazila nejtěžší soupeřku Erakovič.
Jinak je sranda sledovat rychlost podání. Koukal jsem, že se tam pohybuje okolo 100. Jsem si říkal, to je divné zas takové rány to nejsou, že by to v Kanadě ukazovali v km/h? Pak jednou bylo 130 a bylo to jasné.
Reagovat
tommr
jenom dobrým losem to není. Vždyt Bára v poslední době opakovaně vypadávala v prvních kolech s hráčkama z druhý stovky ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist