Odesnik zatím potrestán nebyl a stále může hrát

7. 4. 2010, 19:17
Aktuality 0
Mezinárodní tenisová federace ITF zatím nepotrestala amerického tenistu Wayna Odesnika, jenž v lednu převážel do Austrálie růstové hormony. Vyšetřování případu nicméně dále pokračuje.
Profily hráčů
Wayne Odesnik

Odesnik na základě rozhodnutí australského soudu tehdy musel zaplatit 7000 eur, poté co u něj celníci našli ampule se zhruba 50 miligramy růstového hormonu HGH, jenž je na seznamu zakázaných látek. "Bez výslechu nemůžeme udělit ani předběžný trest. Zatím nemáme jinou možnost," oznámil antidopingový šéf ITF Stuart Miller.

Průběh kauzy 'Odesnik':

Odesnik vyhrál, jeho soupeř se zlobí

Roddick: Odesnik by měl zmizet z tenisu

Odesnik vezl růstové hormony, hrozí mu dvouletý trest

V současnosti 103. hráč světa se k prohřešku přiznal, užití růstových hormonů nicméně popřel. Za držení nepovolených podpůrných látek mu hrozí až dvouletý trest.

Čtyřiadvacetiletý Odesnik tak může pokračovat v cestě za obhajobou loňského finále na antuce v Houstonu. V prvním kole porazil Poláka Janowicze, podle kterého je účast Američana v soutěži nefér. Odesnik se ve čtvrtek utká s Rusem Kukuškinem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist