Olivo v Quitu vyřadil Verdaska, loňští finalisté Estrella a López postupují

5. 2. 2016, 12:54
Aktuality 2
ATP QUITO - Svůj druhý skalp hráče Top 50 si v ekvádorském Quitu připsal třiadvacetiletý Renzo Olivo. Argentinský kvalifikant zdolal loňského semifinalistu Španěla Fernanda Verdaska a zahraje si tak o své první semifinále na okruhu ATP. Mezi osmičku nejlepších se dostali loňští finalisté Victor Estrella a po boji i Feliciano López.
Renzo Olivo

Fernando Verdasco před dvěma týdny na Australian Open vyřadil po skvělém výkonu Rafaela Nadala, ale hned v dalším zápase nestačil na Izraelce Dudiho Selu a překvapivou porážku utrpěl i na turnaji následujícím. Ve svém prvním vystoupení na antuce v Quitu podlehl 6-7 6-3 3-6 Argentinci Renzu Olivovi a neobhájí tak loňské semifinále.

Bývalý sedmý hráč světa Verdasco v prvním setu unikl ze stavu 2-5, ale v tie-breaku sadu stejně ztratil. I v druhém dějství musel dohánět manko brejku, tentokrát ale vývoj úspěšně otočil a vynutil si třetí set. V něm vedl 3-1, ale o náskok přišel a nečekaně se s turnajem rozloučil. 

Třiadvacetiletý Olivo, který je aktuálně ve světovém žebříčku na svém maximu (158. místě), si tak připsal svůj druhý nejcennější skalp a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále. To první si zahrál předloni rovněž na antuce ve švédském Bastadu, kde překvapil výhrou nad tehdejší světovou osmnáctkou Tommym Robredem.

O své premiérové semifinále si Olivo zahraje proti pátému nasazenému Victoru Estrellovi z Dominikánské republiky, který v Quitu obhajuje svůj jediný titul na turnaji ATP. Pětatřicetiletý Estrella ve druhém kole porazil 7-5 6-1 Slováka Andreje Martina, jenž nedokázal navázat na svou první výhru na okruhu ATP.

Do čtvrtfinále v Ekvádoru postoupil také loňský poražený finalista Feliciano López. Druhý nasazený Španěl zdolal 4-6 7-6 6-2 Brazilce Joaa Souzu, když za celý zápas ztratil jediný servis. 

O postup mezi kvarteto nejlepších López svede souboj s krajanem Albertem Ramosem, s nímž ve dvou střetnutích neuhrál ani set. Sedmý nasazený Španěl ve 2. kole udolal po boji 6-7 6-3 7-5 amerického antiantukáře Rajeeva Rama, přestože ve třetím setu prohrával 2-5 a byl dvakrát pouhé dva míčky od porážky.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 463.520 dolarů
čtvrteční výsledky (04. 02. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
F. López (2-Šp.) - Souza (Braz.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2
Olivo (Arg.) - Verdasco (4-Šp.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3
Estrella (5-Dom. rep.) - Martin (SR) 7:5, 6:1
Ramos (7-Šp.) - Ram (USA) 6:7 (5:7), 6:3, 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Olivo jede. Na AO prošel kvaldou a s Veselkou hrál pětisetový mač. Není to pro Jirku omluva, ale zase, trochu útěcha, že ten kdo ho porazil je na vlně.
Reagovat
FulnekUltras
Že ti naši poslední dobou tak často chytají soupeře i soupeřky na vlně... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist