Olympiáda byla pro Strýcovou motivací. Ale kvůli koronaviru kariéru ukončit nechce

24. 3. 2020, 17:54
Aktuality 16
Bronzovou medaili ze čtyřhry v Riu de Janeiro má Barbora Strýcová v krabičce doma na poličce a olympijský cenný kov bere jako jeden z největších úspěchů kariéry. Proto se v létě na hry do Tokia těšila, pro plzeňskou rodačku byly velkou motivací a s odložením o rok se musí vyrovnat.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© AFP)

"Je to čerstvé, takový šok, že to je letos zrušené," řekla ČTK třiatřicetiletá světová deblová dvojka a 31. hráčka dvouhry. "Olympiáda pro mě byla velkou motivací, ale nejsem v tom sama. Tak to prostě je a musíme se s tím srovnat."

Pro tenisty bývá olympiáda jednou z mnoha možností vyniknout vedle grandslamů či Turnaje mistryň a dalších akcí v sezoně. Strýcová ale bere hry pod pěti kruhy jako jeden z největších sportovních svátků. "Olympiáda pro mě znamená hrozně moc, řadím ji ke grandslamům, možná i výš, protože je jednou za čtyři roky," uvedla.

Loňská vítězka Wimbledonu ve čtyřhře startovala na olympiádě v Aténách v roce 2004 a před čtyřmi lety. V Riu vypadla ve dvouhře ve druhém kole, ale v deblu s Lucií Šafářovou vyřadily v prvním kole sestry Serenu a Venus Williamsovy z USA a došly si pro bronz.

"Překrásné," září pořád Strýcová při vzpomínce na olympijský turnaj a medaile si váží natolik, že ji má raději v krabičce. "Aby se na ni neprášilo," vysvětlila.

Otázkou je, co odložení olympiády o rok pro Strýcovou znamená. Už před letošní sezonou zvažovala, zda bude pokračovat v kariéře. "Zatím budu hrát dál, ale jak dlouho to bude, to momentálně říct nedokážu. Sama nevím," pokrčila rameny.

Možná loňské světové deblové jedničce prodlouží život na dvorcích současná pandemie koronaviru, kvůli které jsou odložené olympijské hry i přerušená tenisová sezona. "Kariéru nechci končit s tím, že mi ji přeruší koronarvirus," řekla.

Obnovení turnajů bude hektické
Strýcová dle možností trénuje doma. Snaží se posilovat, protahovat a najít balanc, v jakém stavu tělo udržet. "Z trénování, hraní a cestování jsme skočili na nulu. Teď je ve hvězdách, kdy se zase bude hrát, a je to složité naštelovat," podotkla.

Aktuálně je odvolaná celá antuková sezona. Hrát by se mohlo začít 7. června. "Což si nemyslím," odhadla Strýcová, že pauza bude delší. Navíc pak bude náročné se znovu do kolotoče vrátit. "Bude to hektické a těžké udělat plán turnajů. Všichni budou nadržení hrát všechno a všude a otázkou je, jak to bude s cestováním."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Ptali jste se mě jestli bych neudělala nějaké video toho jak doma cvicim.Tak tady je par cviků. Každý cvik se děla 30s a jde to hned po sobě . Žádný pauzy jen ty co jsou napsané!! #stayhome #moveyour 1. Dřepy s výskokem 2. Panák 3. Plank s nohama do strany 4. Plank s kopanim nohama k hrudi 5. Drep výkop L do strany 6. Drep výkop P do strany 7. Dřepy s vyskokem 8. Kliky 9. Plank nahoru a dolu 10. Na čtyřech L nahoru 11. Na čtyřech P nahoru 12. Břicho (jakýkoliv ) Pauza 1 min 13. Klik a ruce dopředu 14.Záda (jakýkoliv) 15. Záda jakýkoliv 16. Rotace ( buď na loktech nebo rovné ruce 17. Ženský kliky pomalu 18. Inner leg (vnitřní stehno L a P) 19. Břicho 20. Rotace 21. Záda 22. Plank Pauza 1 min 23. Mustek :) L 24. Mustek P 25.Mustek jen nahoru špičky zvedle 26. Břicho různé 27. Břicho kolena k hrudi 28. Triceps 29. Obrácený plank 30. Břicho nohy kmitat nahoru dolu 31. Břicho nohy od sebe kmitat 32. Triceps 33. Triceps kliky ženský 34. Břicho

Příspěvek sdílený Barbora Strycova (@barborastrycova), Bře 19, 2020 v 1:00 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
George_Renel
s kytarou:
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1309944-ceska-hvezda-v-nove-roli-talentovana-muchova-oslnila-fanousky-svym-hlasem.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
Krisboy
Teď jsem na to koukal. Nic moc, tenis umí lépe :)
Reagovat
George_Renel
Také jsem čekal více, ale počkáme až to přijde zhodnotit zdejší kytarový odborník. .-)
Reagovat
Krisboy
Já jsem nejdřív četl nějaké komenty, takže jsem měl velká očekávání. Navíc ani nevím, co to bylo za song, takže nemám srovnání. Ale jinak chválím, že na kytaru hraje a že neztrácí dobrou náladu.
Reagovat
Mr.Pink
uznavam, ze tohle zrovna nebylo uplne povedene vystoupeni. mela problem s rytmem. asi by bylo i lepsi, kdyby nemela zapojenou kytaru. Ale slysel jsem ji zpivat uz nekolikrat a je opravdu dobra. ten song byl jeji (pravdepodobne)
Reagovat
Krisboy
Každopádně hraní na kytaru je skvělej zpusob, jak se zabavit a udržovat v pozitivním módu, když se nedá hrát tenis. Ať se daří. S raketou i s kytarou.
Reagovat
tommr
"Kariéru nechci končit s tím, že mi ji přeruší koronarvirus," řekla.
Správnej přístup. Doufám, že podobně to berou i ostatní naše top-hráčky. Hlavně by mě zajímalo jak to vidí Petra Kvitová, která je hned po Báře druhá nejohroženější ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se na těší na olympiádu v příštím roce.
Reagovat
whales
Super cvičení, Bára!
Jen mě překvapuje, že bicepsy neposiluje? Co se jejích paží týče, vypadá dost namakaně, takovou Karolínu by v páce zfoukla za 3 vteřiny :) Jen tak dál, Barčo!
Reagovat
Krisboy
Správně Báro. Ten koronašit nesmí rozhodovat o kariérách. Až to vyšumí, ještě jim všem ukážeš!
Reagovat
FulnekUltras
ušáky importovaný hnůj nás nezastaví
Reagovat
Blondie
ty seš až roztomilej
Reagovat
FulnekUltras
ještě to sem hodím jednou - stačí zhlédnout pasáž od 0:30 do 2:00

https://www.youtube.com/watch?v=q7119vEMjYY
Reagovat
Mr.Pink
proboha, antonin baudys, toho jestera nemuze brat nikdo vazne
Reagovat
FulnekUltras
já beru docela vážně indické vědce - i když teď už původ tohoto svinstva začíná být silně nepodstatný
Reagovat
FulnekUltras
https://sport.aktualne.cz/tenis/strycova-otevrene-promluvila-o-brzke-svatbe-chuti-nehrat-ten/r~5e6426306dba11ea8972ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist