Olympijské hry v Tokiu se kvůli koronaviru o rok odkládají

24. 3. 2020, 14:27
Aktuality 99
Olympijské hry v Tokiu se letos v létě kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Japonský premiér Šinzó Abe se dohodl s šéfem Mezinárodního olympijského výboru Thomasem Bachem na přeložení her na příští rok, nejpozději na léto 2021. Tenisový turnaj měl začít 25. července.

Osud letošních olympijských her byl kvůli pandemii koronaviru nejistý. Organizátoři a představitelé MOV několik měsíců ubezpečovali, že se hry uskuteční ve stanoveném termínu. Jenže v posledních dnech na ně sílil tlak ze strany sportovců i národních olympijských výborů a začalo se zprvu uvažovat o změně termínu v rámci letošního roku.

Zatímco v Asii začíná šíření koronaviru značně polevovat a dalo by se říci, že situace je pod kontrolou, v Evropě a ve zbytku světa pandemie kulminuje. Proto se dnes spojili prezident Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomas Bach a japonský premiér Šinzó Abe a nakonec rozhodli o odkladu.

"Navrhl jsem odložit hry zhruba o rok a prezident MOV Bach s tím jednoznačně souhlasil," uvedl Abe. Přeložením her se ještě dnes bude během narychlo svolaného konferenčního hovoru zabývat výkonná rada Mezinárodního olympijského výboru.

Hry v Tokiu se měly konat od 24. července do 9. srpna, tenisový turnaj měl proběhnout od 25. července do 2. srpna. Odložení her je tak další změnou v tenisovém kalendáři. Momentálně je tenisová sezona přerušena do 7. června.

I přes odložení her si ponechají název Olympijské a paralympijské hry Tokio 2020 a olympijský oheň už zůstane v Japonsku.

Olympiáda je odložena poprvé za 124 let své existence. Hry se nekonaly ve válečných letech 1916, 1940 a 1944 a v době studené války je v letech 1980 a 1984 ovlivnily bojkoty výprav.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

99
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pořadatelé Wimbledonu dle čerstvého prohlášení pracují i s variantami odložení a zrušení turnaje. Odložení je vzhledem k povaze travnatých kurtů riskantní a obtížné. Byla zavržena možnost odehrát grandslam bez diváků...
Je pravděpodobné, že se W nebude konat poprvé od roku 1945
Reagovat
turista
Rozumné rozhodnutí. Ono se to nezblázní když to bude Tokio 2021 snad už v relativním klidu.
Reagovat
gigin
https://www.livetennis.com/news/atp-chairman-gaudenzi-atp-covid19-update
Reagovat
gigin
?Na Zanzibaru vystavuje nové trojky?

Tvl, člověk čeká respirátor a zatím tam jsou jenom prsa.
Reagovat
FulnekUltras
;-))) tenhle žánr je věčný
Reagovat
Petr_Fisk
Nevím, kde to vidíš, ale všem se asi nezavděčí...
Hledám prsa a vyskakují na mě všude respirátory, ty zase čekáš respirátor a nestačí Ti prsa.
Reagovat
smazaný uživatel
100b.
Reagovat
brixner
Kozy, čéče, kozy to sou!
Dej pokoj s rouškama, tudle sem jí chvíli vocumlával a normálně se mi zved kufr! S kozama to dycky ňák dam :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Americký prezident Donald Trump dnes řekl, že Spojené státy nejsou stavěny na to, aby se zastavily, a dodal, že rozsáhlá restriktivní opatření mohou být destruktivní. Vyjádřil naději, že se země opět otevře do Velikonoc.

*
Trump to vsechno do Velikonoc vyresi a hura vsichni muzou do USA a v USA cestovat, nebot ten virus preci svou supermanskou pesti vyresi, jak rekl par dni zpet:) Ted se myslim zvysi kurs na jeho zastreleni uz pred 4 cervencem :D)
Tenhle "machr" zatim bavi nejvice.
Reagovat
Ondra979
haha..na velikonoce uz si na toto trump ani nevzpomene..bude mit jine problemy.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak amici pojedou jak tedka, tak o Velikonocich budou mit tak. max. drsne stanne pravo.
Reagovat
Petr_Fisk
Donald naplňuje definici chorobného optimisty naprosto dokonale.
Co bude asi říkat za tři týdny až půjde opravdu do tuhého?
Reagovat
jirkaS
tipuji to dříve
Reagovat
Ondra979
https://www.forum24.cz/marek-prchal-nechal-babise-sehrat-nejcynictejsi-scenu-ze-sveho-oblibeneho-filmu/ no, PRchal opravdu nezna limit..
Reagovat
slacker
naopka, to ty a pisalci na forum24 neznate limit.
Reagovat
FulnekUltras
opravdové cynické svině hledej ve své sociální bublině, kriple
Reagovat
Ondra979
ty za svoji omezenost nemuzes..takze veskera diskuze ztraci smysl. nicmene zacinas byt velice zraly na banana. tak si davej majzla..
Reagovat
FulnekUltras
trocha upřímnosti ti rozhodně neuškodí, šmejde
Reagovat
blixa
Ty někomu říkej šmejde ty zkurvenej zmetku !!!
Reagovat
FulnekUltras
běž do prdele, pokrytče - víc tady už není co dodat
Reagovat
Fandina
OH mají jednu výhodu, jsou jednou za čtyři roky, takže se poruší cyklus a OH se posunou. Takže v podstatě je to logické řešení. A ostatní sporty nějaké svoje akce zruší a donekonečna žádná pandemie trvat nebude. A potom se pojede dál. Já jsem optimistka.
Reagovat
paddy
ještě to mohou 2x odložit o rok a stále to stihnou :)
Reagovat
Fandina
Joooooooo :-D.

Já si pamatuji na nějaké přesuny ZO zimních OH, aby se to střídalo po dvou letech s ledními. :-))
Reagovat
Fandina
letními
Reagovat
Petr_Fisk
zimní OH a lední OH - mně to zní velmi sympaticky...:)
Reagovat
Fandina
:DD jj kouzlo nechtěného
Reagovat
jirkaS
dnes jsem dostal od fabriky
JEDNU jednorázovou roušku!
huuuustýýý :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Velká gratulace.
Reagovat
FulnekUltras
za týden by ještě jedna měla přijít poštou ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
To doma oslavíme a pak si ji nechám zarámovat.
Reagovat
tommr
asi to nejlepší co jsem zatím ke koronavirusový krizi čet:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tuhle-valku-nejde-vyhrat-100-0-pise-profesor-pavel-kolar-o-koronaviru-95254?seq-no=16&dop-ab-variant=&source=article-detail
Reagovat
Petr_Fisk
Pavel Kolář je velice chytrej a hlavně "moudrej" chlap. Celým tím článkem se prolíná slovo přiměřeně a současně "nepodléhejte panice"...:) Pod tohle se můžu v klidu podepsat.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, nenabízí žádné řešení. Popisuje situaci, v podstatě to, co se o tom ví, ale nenabízí něco, co by stav někam posunulo.
Reagovat
Petr_Fisk
A kdo to pro změnu nabízí?...Když pomineme nějaké sekty a Borisovu kolektivní imunitu...:)
Reagovat
Fandina
Popisuje stav. Nic převratného.
Reagovat
Fandina
Ale samozřejmě, je to pěkně napsané, i když na můj vkus by to chtělo trochu více optimismu.
Reagovat
Petr_Fisk
Přesný popis stavu je vždycky užitečný i když nenabízí v dané chvíli řešení. Ale ptal jsem se Tě, kdo co nabízí za řešení...Pohybuji se na různých zahr. serverech v cca pěti jazycích a ještě jsem na nic nenarazil, tak se ptám.
Reagovat
Fandina
Jenže já nic nečtu, spíš fakta počty nakažených a podobně, takže ti neposloužím, kdo co nabízí. Já v podstatě na nic nemám čas. Nejdřív jsem zaskakovala v našem obchodě za pradavačky, pak jsem zásobovala rodinu a známé rouškama, protože máme šicí stroj. Takže když něco, tak tdřeba iformace z ČTK nebo nějaká fakta.
Reagovat
Fandina
Ale jinak samozřejmě, co se týká třeba španělské chřipky nebo vztekliny, to znám z rodiny, na španělskou zemřela první žena mého dědečka a co se týká vztekliny, tak bratr manžela s manželkou dcerou a tchýni byly dva měsíce v karantené na Bulovce, protože ji jejich kočka měla. A sama si třeba pamatuji, jak když jsem byla malá, tak řádila žloutenka, už ani nevím, jakého to bylo typu, ale nechodilo se do školy, kliky byly omotány dezinfekcí, žádná radost samozřejmě s šíření chorob neplyne.
Reagovat
Fandina
z šíření

A jinak, celá naše rodina se dvacetpět let necháváme očkovat proti chřipce. Měli jsme to tenkrát všichni, bylo to hodně zlé, tak od té doby to děláme, vždycky na podzim a doufám, že nám to pomáhá.
Reagovat
Petr_Fisk
Já už jsem zaregistroval, že toho teď máš hodně...:)
Vypadá to totiž tak, že řešení v tuto chvíli nenabízí nikdo a těžko je chtít od Koláře. Ve zkratce řečeno, jednotlivé země se snaží epidemii rozprostřít, co nejvíce v čase , souběžně řada týmů pracuje na léku/vakcíně, souběžně se testují již existující léky a v neposlední řadě se doufá, že se vir z ničeho nic zastaví sám, jako SARS a MERS. Do teď nikdo nezná mechanismus/důvody, proč se ty dva předchozí zahltily....No a ještě se určitě desítky milionů lidí intenzivně modlí.
Reagovat
Fandina
Modlení jde mimo mě, já jsem spíš exaktně založená. A to, že nepopsal jak se vyrobí lék nebo serum, to jsem od něj určitě nečekala. K tomu jsou tu vědci a já nepochybuji o tom, že se o to nesnaží. Spíš jsem nenašla v tom článku konkrétní postoj, ale to bych spíš měla čekat od politiků.
Reagovat
lvicek
Ty jo, jestli to ma byt jen kvuli tomu, ze jsem si konecne po letech zaplatila sportovni kanaly, tak uz by to stacilo, pane Murphy!!
Reagovat
Petr_Fisk
Tchýně se chtěla cca před měsícem se mnou poradit o něčem v souvislosti s počítačem a já pacholek na ni zapomněl. Před týdnem mi za to děkovala, protože si chtěla vyřídit předplatné na ES player na rok, kvůli cyklistice a díky mé intuici (čti lajdáctví) ušetřila...:)
Reagovat
lvicek
Hmm, no super ;). My jsme poridili pred Vanoci O2TV kvuli WTA... Cyklistika me moc nebere, maximalne se podivat, kdyz jedou nejakou hezkou prirodou. Jedine, co zatim (hlavne manzela) drzi od maximalniho nastvani je to, ze O2 ted prihodilo svym zakaznikum HBO zdarma...
Reagovat
Petr_Fisk
Všechno zlé je k něčemu dobré....x krát jsme s mojí polovičkou "mrčeli" a pak s odstupem času zjistili, že to mělo svůj smysl.
Třeba se na HBO dozvíte něco, co jako spouštěč, může zásadně změnit spoustu věcí. Může to být naprostá maličkost a pak "butterfly effect"...
Reagovat
lvicek
No, manzel zatim na HBO sleduje Mladeho Sheldona, tak nevim ;). Ja moc na HBO nekoukam, ale na co si clovek hrozne rychle zvykne, je to zpetne prehravani. To je vazne parada, i kdyz vetsinu casu koukam na CT24 :). Ovsem nebyt toho tenisu, tak bych nikdy za takovy luxus neplatila 450 Kc mesicne...
Reagovat
Petr_Fisk
Pamatuji si před léty na nějaký film, byla to hrozná blbost, ale zaznělo tam následující:
"Když už na nic jiného, tak máme každý právo na upřímnost". Hodně to do mě tehdy "zajelo" a dost to změnilo můj přístup k lidem.
Většinou totiž my lidé ze sebe vzájemně děláme blbce, lžeme, přetvařujeme se, říkáme něco jiného než si myslíme....A tak si vlastně tvrdě zkreslujeme realitu. Žijeme v iluzi, v důsledku toho děláme mylná rozhodnutí a při kolizi se skutečnou realitou, která dříve nebo později musí nastat, jsme pak v šoku, depresích a beznaději.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz jsem to mel drive od spolehliveho zdroje GiGiN.
Ovsem WIMBLEDON BUDE ! :)
Reagovat
tommr
mám obavy, že letos se už neuskuteční žádná větší sportovní akce. A ani příští rok to asi nebude žádná sláva ...
Reagovat
Haitik
Příští rok už to bude snad v pohodě. :-) Každá země se s tím pere 3 měsíce plus mínus, pak bude potřeba nějaký ten měsíc ještě opatření, aby nepřišla druhá vlna, ale pak se by se život mohl vrátit do normálu a tím postupně i velké sportovní akce.. :D
Jsem optimista, tak by se nějaký challenger mohl tady v ČR na konci léta odehrát, né? :D
Reagovat
tommr
i kdyby se tu pandemii podařilo letos zastavit tak to neznamená, že se život hned vrátí do normálu. Dopady na ekonomiku budou děsivý což změní nálady ve společnosti a sport bude odsunutej do pozadí. Malí sponzoři budou mít starosti sami se sebou a ty velký si budou dávat pozor, aby je někdo nemoh osočit, že vyhazujou peníze na takovou "zbytečnost" jako je sport ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nekteri sportovci jsou opravdu absurne preplaceni, a casto se do toho leji fakt az absurdni prachy... si srovnej za kolik pinkal Laver, potom BigMac, a ted BIG4.

Jako sport ok, ale tak nejak s mirou...za poslednich par dekad byl stvoren skoro az absurdni financni kult sportovce. (nedivim se platovym stropum)

Ted jen vidime realitu, jaka je jeho skutecna hodnota, tedy ne moc valna...no rozhodne ne takova, za kolik sportuji.
Dalsi absurd je, ze mas sporty, kde nemaji ti lidi ani setinu toho, co trebas kopalisti. Hlavne nektere atleticke discipliny, a jeste po nich Svet chce, aby delali pomalu nemozne na pockani.

Tahle prestavka by mohla byt hodne uzitecna. :)
Reagovat
tommr
pokud by se díky týhle krizi jen snížily platy těm nejvíce přepláceným sportovcům jako jsou fotbalisti, hokejisti, basketbalisti nebo golfisti tak by to bylo jen dobře ...
Obávám se ale, že pro některý menší sporty mezi který patří i tenis to může bejt likvidační a to by byla velká škoda. Sport není zase tak úplně bezvýznamnej, protože ke spokojenýmu životu potřebuješ i trochu tý zábavy ...
Reagovat
Vlk-v-trave
S tim souhlasim, ale u nekterych sportu ta zabava je tak trochu predrazena.
Myslim, ze u tech okrajovych sportu to az tak likvidacni nebude, ti jsou zvykli opravdu i pri sportu pracovat, jet "na sve" triko. Takovy serm, lukostrelba atd. preziji vklidu...
Spis u tech stredne velkych, tam to muze byt prusvih...u takovych jak plavani, kde musis mit funkcni bazeny a tak...to bude narocne.

Ty nejvic popularni...fotbal, hokej, basket, tam uz ted narikaji... bundesliga varuje, ze muze krachnout, italska liga narika.... pro mne dost neskutecny, ti kteri se maji jak prasata v zite nejvic narikaji...

Pochopitelne nastane kolaps i v tenise... hraci tak od 50-100. mista nize jsou do pul roku vyrizeni. Nikdo je financne neudrzi...a pochybuji, ze takovi jak BIG4 budou tem hracum pomahat :D) Ti jen budou chtit vyuzit tehle situace k honenim svych priposranych rekordu. (ktere pochopitelne za pul roku uz ani nemusi moc lidi zajimat, krom jejich ovci a fanatiku)
Reagovat
tommr
je zajímavý, že nejvíce koronavirem postižený státy jsou zrovna ty kde se do fotbalu pumpuje nejvíce peněz: Itálie, Španělsko, Francie, Anglie, Německo. Jsem hodně zvědavej jak se ta krize projeví na platech hráčů, který jsou už skutečně nemorálně vysoký i za normálních časů ...
Co se tenisu týče tak tam je přeplácená jen ta nejužší špička a ti ostatní budou mít existenční problémy pokud nezasáhne stát prostřednictvím národních svazů ...
Reagovat
paddy
Přežijí všechny sporty, pouze se budou muset snížit přemrštěné platy
Reagovat
darek.vrana
Tenis a menší sport?? Vždyť jsou to pomalu nejlíp placení sportovci. 2,5 miliónu za prohru ve 2. kole gs, to jsou fakt chudinky. Myslím, že pokud se sníží odměny, vůbec nic se nestane. Minimálně se může trochu srovnat propast mezi top hráči a hráči 2. sledu.
Reagovat
blixa
Menší sport ne, ale opravdu hodně vydělává jen poměrně úzká špička. Proti tomu je fotbal zaopatřovací charita, protože tam si dobře vydělá i velmi průměrný jedinec.
Reagovat
blixa
Menší sport ne, ale opravdu hodně vydělává jen poměrně úzká špička. Proti tomu je fotbal zaopatřovací charita, protože tam si dobře vydělá i velmi průměrný jedinec.
Reagovat
blixa
Menší sport ne, ale opravdu hodně vydělává jen poměrně úzká špička. Proti tomu je fotbal zaopatřovací charita, protože tam si dobře vydělá i velmi průměrný jedinec.
Reagovat
blixa
Dofrasa, proč se mi to opakuje ?
Reagovat
blixa
Dofrasa, proč se mi to opakuje ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Vypada to, ze mas uz coronu:)
Reagovat
Petr_Fisk
Aspoň Tě nikdo nepřehlédne...:)
Reagovat
turista
To o těch fotbalistech může napsat opravdu pravičák do poslední jediné buňky svého těla a mozku. A to nemyslím vůbec urážlivě. Blixa je krystalický pravičák myslící si, že hodně peněz nesmí mít žádný průměrák.
Reagovat
blixa
Ty jsi opravdu krystalický dement :-D Řekl jsem snad, že to není v pořádku ? Já jen popisuju stav, vůbec ho nehodnotím. Pokud kdokoliv vydělá peníze a nedělá to okrádáním nebo zneužíváním druhých (jako tvůj idol Babiš), tak je to naprosto v pořádku.
Reagovat
turista
Brzdi s těma urážkama!
Reagovat
turista
Říct, že je to zaopatřovací charita je dehonestující tak pak nekecej, žes to nehodnotil ty fotbalisty. A ještě máš tu drzost mě nazývat dementem.
Reagovat
blixa
Taky jsi. Oproti brutální selekci, která v tenise odděluje ty dobře vydělávající od ostatních se to nedá jinak nazvat. To není nic dehonestujícího. Takovej je fotbal, protože je nesmírně populární a spousta lidí ráda chodí koukat i na velmi slabé výkony. Kolik lidí by přišlo na zápasy tenistů, kteří jsou v druhé či třetí tisícovce ? Skoro nikdo. Na fotbale běžně sledují mnohatisícícové návštěvy mnohem slabší fotbalisty, než z druhé a třetí tisícovky.
Reagovat
turista
Nápodobně kreténe.
Reagovat
blixa
Argumenty došly, že ? :-D
Reagovat
turista
S urážkami jsi začal ty. To, že jsem tě nazval pouze pravičákem není urážka. S tou brutální selekcí v tenisu je to jistě pravda. Ale válečnou sekyru mezi námi jsi vykopal ty nikoliv já.
Reagovat
blixa
Žádnou válečnou sekyru jsem nevykopal. Válčím jen se sobě rovnými. A rozhodně tě neurážím. Jen popisuju realitu, stejně jako v porovnání tenisu a fotbalu ;-)
Reagovat
turista
Tak to nechme plavat. Jsou důležitější věci než si tady vyměňovat invektivy. To je fakt. Budiž.
Reagovat
Petr_Fisk
Už jsem to tu párkrát psal asi před týdnem. V Číně to začalo v polovině listopadu a teď je na 4,5 měsíci trvání. Pořád tam je ještě doběh a pravděpodobně aspoň 3 měsíce ještě nemůže pořádat velkou mezinárodní akci.
Přitom Číňani se s tím ještě vypořádali rychle, díky drsným opatřením diktatury. Na jednu oblast nákazy se tak musí počítat cca 8 měsíců včetně doběhu minimálně (pokud se to ještě jinak nezkomplikuje - mutace viru). Tím, že jednotlivé oblasti Země zažívají různý časový posun startu a vývoje nákazy, tak průběh zabere globálně rok a více.
Pro jakékoliv mezinárodní akce tím nastává velká komplikace s OH v čele.
Na závěr taková perlička. Před pár hodinami Islanďani zveřejnili informaci, že diagnostikovali pacienta nakaženého oběmi doposud známými variantami COVID 19 současně.

https://www.ruv.is/frett/two-types-of-covid-19-in-one-individual
Reagovat
lvicek
Tady muze pozitivne zasahnout to, ze se objevi nejaky ucinny lek. Ono by stacilo i to, kdyby zabral nektery lek tak, aby se vyznamne snizil pocet lidi, kteri potrebuji hospitalizaci na JIPce, plicni ventilaci, atd. A jelikoz se jedna o virus z relativne zname rodiny viru, dalo by se ocekavat, ze skutecne se nejake ucinne leky najdou v relativne rozumne casove skale. Pokud se podstatne snizi napor na nemocnice a zdravotniky pomoci funkcniho leku, pak by se mohly uvolnit mnoha opatreni a nechat virus vice projit populaci. Samozrejme take zalezi na vyrobni kapacite daneho leku a pripadnych vedlejsich ucincich...
Reagovat
tommr
v tomhle ohledu moc optimistickej nejsem. Na chřipku se pokud vím spolehlivej lék nenašel dodneška a to na to bylo času mraky ...
Reagovat
Petr_Fisk
Tohle hodně sleduji a když pominu "výkřik" Izraelců, že budou mít lék v polovině dubna, tak velká část odborníků z celého světa mluví o horizontu 12-18 měsíců pokud SARS-CoV-2 nezmutuje. A koronaviry k tomu mají sklony.
Přikláním se k tomu, co píše v reakci tommr.
Reagovat
lvicek
Tak taky je rozdil mezi vakcinou a lekem... A nemyslim lek, co by to vylecil po prvni pilulce, ale takovy lek, ktery by zabranil tezkemu zapalu plic a tezkemu prubehu... No uvidime.
Reagovat
Ondra979
ale cina to skoro dva mesice tutlala..zacala to resit poradne az nekdy v lednu, a pak samozrejme o to razanzneji. navic i pocty obeti budou nasobne vyssi, pry tam je spouste zemrelych, kde se ani pricina neuvadela, ale bylo to jasne..nestihli je ani otestovat ani poradne lecit..my jsme meli zpozdeni jen necele dva tydny, mel se vyhlasit nouzak 2. brezna jak chteli Socani a mohlo to byt jeste o rad lepsi, a nedostatek pomucek je dalsi provat, ale mame sanci z toho jeste vyjit relativne dobre..tady ma Bures obrovskou kliku, pres vsechny zmatky a chyby to pro nej asi dopadne jeste dobre..
Reagovat
Petr_Fisk
Plošný zákaz do Itálie dříve a 2. březen. Tyhle dvě věci to mohly výrazně pozitivně ovlivnit. Chaos a příšerné chyby Babišovy vlády v oblasti roušek a respirátorů je jakžtakž kompenzovaný velmi včasnou plošnou karanténou (ovšem za cenu obrovských ekonomických ztrát) a snad nedojde k zahlcení nemocnic až dorazí cca za 14 dní špička. Pak se ukáže jak jsme připraveni, co se týče přístrojů.
Reagovat
Ondra979
tak, kulminace nas jeste ceka cca za 3 tydny, pak se ukaze. jinak naprosty souhlas..
Reagovat
turista
Bureš? Tak toho neznám.
Reagovat
Petr_Fisk
Svět před koronavirem a po koronaviru nebude stejný. Lidstvo právě dostává drsnou lekci, která by ho mohla naučit lepšímu chování.
Reagovat
tommr
nevěř tomu. Nezodpovědnost politiků se nezmění ani po týhle krizi. Ty největší problémy (přelidněnost, migrace a náboženskej fanatismus) se budou naopak ještě prohlubovat ...
Reagovat
Vlk-v-trave
migrace si myslimse zmeni po tehle akci. to zustane v lidech, strach.
ovsem fanatismus, tam to take spis vidim naopak...na vzrust a diky take tomu strachu.
Reagovat
Haitik
Strach v lidech zůstane, to máš pravdu.. S tím se bude lidstvo vyrovnávat ještě hodně dlouho.. Hlavně ve městech.. První týden karantény jsem trávil na vesnici a tam, jak každý každého zná, tak se nikdo druhého nebojí atd., prostě mi přišlo, že na vesnici se "jede normálně".. Ale ve městech mi to přijde horší, tady mi přijde, že se lidi bojí na sebe jen podívat, abych to od toho druhého nechytl nebo tak.. Takže i když jako situace bude pod kontrolou (věřím jako student, že začátek června by to v ČR mohlo být cajk), tak s tím strachem se budeme prát strašně dlouho.. Ještě jestli budou ty roušky tak dlouho, jako Prymula slibuje.. Což na jednu stranu s těmi rouškami nemám problém.. :D
Reagovat
tommr
mě ty roušky příjdou naopak jako jeden z největších problémů hlavně z psychologickýho hlediska. Na ulicích to vypadá jako v nějakým béčkovým horroru. Pokud by měla vzniknout nějaká trvalá povinnost mít na veřejnosti zakrytej obličej tak by to bylo děsivý ...
Reagovat
sojka1
byla bych pro pruhledne stity nebo nejake bubliny... poklop na hlavu jako na syr, rozdil stejne obcas minimalni... :-)))
Ne, rozumim, taky to na me vubec nepusobi dobre....
Reagovat
annah
;-))))))))))))))/
Reagovat
Nola
ma to aj svoje vyhody, nepotrebujes make up, niektore slecny usetria kopec penazi, vyzor dnes odsunuty na vedlajsiu kolaj.... nikto, ale nikto dnes neriesi, ako si upraveny, ci si vhodne obleceny, kazdy skor oceni socialny kontakt, sport dnes odsunuty do inej dimenzie.....
Reagovat
tommr
nesporný výhody to má i pro kriminálníky. Identifikace pachatelů je dneska díky rouškám téměř nemožná a je jen otázka času kdy toho začnou využívat ve velkým ...
Reagovat
Nola
v Taliansku vdaka vseobecnemu zakazu vychadzania chytili jedneho z mafianskych bossov....
dnes vedia zmapovat kazdy tvoj krok, ak ovsem nevymienas kazdy druhy den Sim kartu, co je dnes nepredstavitelne, takze vobec nemam strach, ze by sa rozmohla vo velkom kriminalita, aj ten kriminalnik vacsinou nepracuje sam a potrebuje si obcas overit nejake data cez net...
Reagovat
Petr_Fisk
No a baby si budeme vybírat podle vzhledu štítu nebo bubliny...proč ne?...:)
Reagovat
George_Renel
Podle bublin se vybírají už dávno . .-)
Reagovat
turista
Lidstvo si dává tu drsnou lekci samo. Když holt někde unikne nedopatřením nebo úmyslně virus cíleně vyvinutý na zabíjení lidí tak to takhle vypadá. Nevěřím, že tenhle koronavirus je přírodní.
Reagovat
jirkaS
souhlas, kdyby byl přírodní,
tak se to pos..lo už dávno
Reagovat
FulnekUltras
sto let servírování bóbika bez větších problémů mluví samo za sebe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist