Olympijská vítězka Puigová v 28 letech ukončila kariéru

13. 6. 2022, 23:14
Stalo se... 1
Senzační vítězka olympijského turnaje v Riu de Janeiro Mónica Puigová skončila ve 28 letech s profesionálním tenisem. Poslední sezony ji trápily zdravotní problémy, po Roland Garros před dvěma lety odehrála jen jeden celý zápas a druhý skrečovala. První zlatá medailistka z OH z Portorika nyní bude televizní expertkou a chce pomáhat mladým tenisovým nadějím.
Profily hráčů
Monica Puigová

"Po těžkém tříletém boji se zraněními a čtyřech operacích řeklo mé tělo dost," napsala Puigová na sociálních sítích. "Rozhodnutí to nebylo jednoduché, protože bych raději končila z vlastní vůle, ale někdy má život jiné plány," dodala.

Puigová před šesti lety šokovala tenisový svět, když ve finále her v Riu z pozice 34. hráčky žebříčku porazila Němku Angelique Kerberovou. Pak už se na okruhu WTA dostala jen jednou do finále, titul získala před olympijským triumfem ještě v roce 2014 ve Štrasburku.

Nejvýše ve světovém žebříčku byla Puigová na 27. místě nedlouho po olympijském zlatu. Operace v poslední době podstoupila s loktem a ramenem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Rafaeoli25
Krásná a nesmírně sympatická Monica končí smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist