Operaci kyčle odmítal a tři roky nehrál. Na US Open se Kuzněcov vrátil skalpem Querreyho

2. 9. 2020, 09:59
Aktuality 26
Úspěšný návrat do velkého tenisu po tříleté pauze prožil na US Open Andrej Kuzněcov. Devětadvacetiletý Ruský tenista po vleklých problémech s kyčlí porazil Američana Sama Querreyho 6-4 7-6 6-2.
Profily hráčů
Andrej Kuzněcov (© usopen.org)

Andrej Kuzněcov je prvním hráčem bez umístění ve světovém žebříčku po 13 letech, který dokázal vyhrát zápas na grandslamu. Potíže s kyčlemi měl od svých 16 let a před třemi roky se zhoršily natolik, že musel přerušit kariéru. Předloni si někdejší 39. hráč světa vyzkoušel jeden turnaj, ale na kurtu trpěl bolestmi.

"V roce 2018 to byla hrůza. Nemohl jsem chodit, bolelo to, i když jsem jen ležel," líčil nyní v New Yorku. Operaci, jakou podstoupil hned dvakrát hvězdný Brit Andy Murray, Kuzněcov navzdory radám okolí odmítal. Dal si pauzu a zhruba po roce se jeho stal zlepšil.

"Začal jsem popobíhat a postupně zrychloval. Postupoval jsem krok za krokem a trvalo to dva roky. Letos v únoru už jsem se cítil celkem dobře a začal si trénovat sám pro sebe," uvedl devětadvacetiletý tenista.

Mezitím komentoval tenis pro televizi, trénoval juniory, oženil se a od loňského prosince vychovává syna. Návrat plánoval už na jaře, ale pandemie koronaviru mu to překazila. Alespoň mohl dalších pět měsíců rehabilitovat ve Španělsku a zbavit se bolestí úplně. Před návratem si několikrát zatrénoval i se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem.

Před cestou do New Yorku si zahrál poprvé po dlouhé době turnaj na štvanickém challengeru, kde vypadl v prvním kole s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem. Ale na US Open už zaskočil 45. hráče světa Sama Querreyho.

"Byl jsem si jistý, že se vrátím, jen jsem nevěděl, jak dlouho to potrvá. Říkal jsem si, že to může být tři roky, ale taky pět let. Nevím, jestli bych pak měl ještě motivaci," uvedl Kuzněcov, jehož maximem na turnajích ATP jsou tři semifinálové účasti.

Ve druhém kole Kuzněcov vyzve favorizovaného krajana Karena Chačanova, jenž je světovou šestnáctkou. Jediný vzájemný duel s ním před třemi lety ve Wimbledonu prohrál po pětisetové bitvě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
FulnekUltras
tak tohoto chlapce teď asi budu trochu víc sledovat... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tallon bude na Čehcy vzpomínat rád - v Praze dal finále a v Ostravě uvidíme. Každopádně mi udělal podruhé radost, když opět porazil Haase. Tentokrát to sice napnul do 3 setů, ale vítězství je sladké a pro mě porážka aroganta Haase takysmile smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra na 7:00 jdu do toho areálu na trénink, jsem zvědavý, kdo tam bude už drilovat a kdo bude vyspávat.

Však já si je tam zkontroluju.
Reagovat
gigin
To tam nebude v 7 nikdo trénovat. Ernesto jedině, jak půjde ze Stodolní. V Praze chodil kolem poledního, když neměl mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to sráči, já bouchám od sedmi, oni od vod 12ti a takoví lenoši se mají tak dobře.
Reagovat
gigin
Ale jako trénovali tam už ráno, Češi hodně a samozřejmě když někdo hraje od 10 hodin, tak už tam pinkajů ráno...
Reagovat
smazaný uživatel
Co uděláme s tím fantasy?

Jsme v pejči hochu.
Reagovat
gigin
Jsem rád, že ses obrátil na odborníka. Vévodím tam všem tabulkám. Hele, jediné co ti můžu poradit, teď po natipování, vydrž. Čas ukáže tvé schopnosti. A jak budou tipovačky na zápasy pak, tak dávej překvápka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já útočím zásadně zezadu. Narvat tam Djokoviče umí každý amatér.

Od QF se ukáže, teď se sbírají body za účast, na tom nic není.
Reagovat
smazaný uživatel
A zítra pošle domů Khachanova.

Viděl jsem ho včera se Sinnerem, to byla neskutečná bída ten kluk. Maximum Karena byly 2-3 míče přes sako, pak to letělo 3 metry za, nebo do pásky.

BB využil tak 2 ze 100.

Hrozný výkon, ten Kuznetsov za kurz 4,5 stojí za hřích.
Reagovat
gigin
Určitě. Ale víš jak no :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Takový setík snad dá, i to bude hratelné. smilesmile
Reagovat
gigin
jsem se o něm zmiňoval. Fakt se mi moc líbí, skromné vystupování, elegance úderů, radost koukat... Ellnino, co? :DDD
Reagovat
LordMutademus
A kdo ti dal na něj tip, co? smile
Reagovat
gigin
Ááále jeden pičus, který mi dává takové tipy, že buď se zblázní a nehraje nic, anebo je to chodící vrak. Sám si pak fandí Můře :DDD Ale vidíš aspoň, jaké to je...

Hele ale sojči fandím jakémusi Kuzněcovovi, je ještě jeden ne? Ona by samozřejmě nefandila tomu samýmu hráči jako já. Nikdy.
Reagovat
gigin
*fandí
Reagovat
LordMutademus
Ještě je Alex Kuznetsov, Američan. Ale ten už nehraje. Ale nemyslíš spíš Kozlova? Tomu fandila.
Reagovat
gigin
Jo toho vlastně. Pravdu díš. Díky za korekci a infa :)
Reagovat
Vlk-v-trave
A toho Bublika ti taky poradil on? :)
Reagovat
gigin
Toho jsem si našel sám. Taky to tak vypadá...
Reagovat
Vlk-v-trave
:D co vypada, dobre to vypada...chce se konecne snazit a nedelat pitominy. Sance tu jeste je.:)
Reagovat
gigin
Však jasné :DDD
Reagovat
EllNino
AK jedině, BH učebnice :)
Reagovat
gigin
Když jsme u těch učebnic. Máš to?
Reagovat
EllNino
Yes yes yes
Reagovat
gigin
Super!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist