Organizátoři Miami Open dále přicházejí o hvězdná jména. V Miami letos nebudou startovat Monfils, Tsonga ani Gasquet

20. 3. 2017, 12:35
Aktuality 16
Z podniku Masters v Miami se již v předchozích dnech odhlásili světová jednička Andy Murray a obhájce titulu Novak Djokovič. Organizátoři ale i nadále přicházejí o hvězdná jména. V Key Biscaine se letos nepředstaví ani Gaël Monfils, kterého trápí zatím blíže nespecifikované zranění, Jo-Wilfried Tsonga, jenž očekává narození potomka, a Richard Gasquet, který se zotavuje po operaci slepého střeva.
Gaël Monfils

Gaël Monfils údajně vynechá letošní ročník turnaje Masters ve floridském Miami. Informace je to sice zatím neoficiální a nepotvrdili ji pořadatelé ani samotný Francouz, nicméně zprávu zveřejnil důvěryhodný francouzský deník L'Equipe. Důvod je zatím neznámý, ale je jisté, že se jedná o blíže nespecifikovaný zdravotní problém. Monfils dnes podstoupí další vyšetření.

Třicetiletý Francouz momentálně figuruje na 11. místě žebříčku ATP a letos má na kontě pouze dvě čtvrtfinále z Dubaje a Marseille. V Miami v předchozích letech chyběl hned třikrát (v roce 2013 a letech 2010-2011). Nebude tak obhajovat loňské čtvrtfinále a přijde o 180 bodů.

V Key Biscaine se letos nepředstaví ani jeho krajan Jo-Wilfried Tsonga. Ten má na rozdíl od svého vrstevníka jiné a velmi příjemné starosti. Už po triumfu na domácí půdě v Marseille francouzský tenista předesílal, že možná do Indian Wells a Miami vůbec nepojede.

Jeho přítelkyně Noura El Shwekhová má totiž v dubnu termín porodu a Tsonga nechce nic zmeškat. V Kalifornii nakonec startoval, vypadl však hned v prvním kole. Do Miami letos nezamíří.

"Mrzí mě, že letos nestihnu Miami. Věřte, že je to z dobrého důvodu. Tenis je pro mě důležitý. Ale existuje i další důležitá věc a tou je rodina. Miminko se narodí brzy," napsal na sociálních sítích Tsonga.

Po odhláškách obhájce titulu Novaka Djokoviče a světové jedničky Andyho Murrayho, které trápí zranění lokte, tak organizátoři jednoho z nejprestižnějších podniků na světě přišly o další dvě velká jména a členy elitní dvacítky.

Jedna odhláška byla už před zahájením turnaje jistá. Do Miami nepřicestuje ani Richard Gasquet. Třicetiletý rodák z francouzského Béziers je po operaci slepého střeva a vynechal už předcházející podnik Masters v Indian Wells.

Souběžně hraný turnaj WTA Premier Mandatory rovněž postihlo několik odhlášek. Na Miami Open letos bude chybět Serena Williamsová. Američanku trápí levé koleno.

Problémy s levým zápěstí má Timea Bacsinszká. Rovněž Švýcarka letošní ročník vynechá. Diváci letos na kurtech v Miami neuvidí ani obhájkyni titulu Viktorii Azarenkovou, jež chystá návrat v létě.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
lars
spatny
Tyna Minella - Kuzna
Lucka Yanina- Gorilka
Katka Mattek- Svitolina
Bara Choplescu -Coco
Karol Ostap-Putka-Coco
Reagovat
tommr
jj nestojí to za nic. Nejhůř je na tom Kristýna ... :(
Reagovat
Pe3k
Chvili pote co na nove skonci kriminalka Miami se bude losovat letosni draw pro letosni rocnik Miami atm masters 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská šance pro Berdycha získat druhý titul Masters. Vše jde zatím podle plánu :-)
Reagovat
dunphy
Ano, to opravdu jde. Což u něj ale předznamenává konec v druhém, nejlépe třetím kole. :D
Reagovat
dadaft
tak Ash Barty (WC) má v prvním kole Genii a ta která postoupí jde proti Samanthě,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, fakt jste mi udělali "radost" miamáci jedni. ((

ale jinak je ženský los v poho, dobré zápasy se najdou už od prvního kola,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Ash to je výzva :-)
Reagovat
dadaft
to je.
navíc proti Sam by to mohla být velmi symbolický souboj generací...
Reagovat
Labi
Těžit mohou hráči špičky, kteří se zúčastní a nahrát spoustu bodů (Nadal, Wawrinka, Thiem nebo Federer). Především pro Rogera se otevírá zajímavá možnost, kdy díky úspěchům na těchto turnajích by si mohl dopřát více odpočinku před RG a WB a naopak marodi budou mít co dohánět.
Reagovat
Marduch
Vůbec, Staník podle včerejší pozápasové reakce nevypadal, že jeho letošní ambice jsou něco jako "hlavně se v tý top5 nějak udržet"...
Reagovat
Pe3k
Dona Vekic mu slibila trojku, pokud ve finale porazi Federera, proto Stan brecel pri zaverecnem ceremonialu...
Reagovat
VlS
Zas to musí oddřít sám?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nešlo o to, jestli trojka jo nebo ne. Trojka to měla být tak jako tak, hrálo se o to, jestli bude Stan při tom...
Reagovat
smazaný uživatel
pokaslal to,nebude sa môct ani divat
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, na kukačku by to bylo, kdyby udělal set.
Reagovat
Fandina
:-))))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist