Osmnáctiletá Andreescuová vybojovala první titul a hned z Indian Wells!

18. 3. 2019, 05:56
Aktuality 44
WTA INDIAN WELLS - Bianca Andreescuová proměnila svou skvělou letošní formu v premiérový titul. Osmnáctiletá Kanaďanka ho vybojovala rovnou na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Indian Wells, kde ve finále navzdory křečím udolala ve třech setech světovou osmičku Němku Angelique Kerberovou.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Loni turnaj WTA Premier Mandatory v Indian Wells, kterému se kvůli jeho prestižnosti přezdívá 'pátý grandslam', vyhrála tehdy 44. hráčka světa - dvacetiletá Naomi Ósakaová. Japonka si připsala premiérový titul, během následujících dvanácti měsíců vyhrála dva grandslamy a stala se světovou jedničkou.

Po roce by v jejích šlépějích mohla kráčet Bianca Andreescuová. Teprve osmnáctiletá Kanaďanka si totiž z pozice 60. tenistky světového žebříčku došla v Indian Wells rovněž pro svůj první titul na okruhu WTA.

Nebyl to ale úplně tak blesk z čistého nebe, Andreescuová v Kalifornii potvrdila parádní formu ze začátku sezony. Před jejím startem na okruhu WTA vyhrála jen tři utkání, letos však odehrála 31 zápasů a ve všech vyhrála alespoň jeden set. Z 28 duelů odešla jako vítězka, pouhé 3 porážky utrpěla s Gorgesovou, Sevastovovou a Keninovou.

V Aucklandu si poprvé zahrála finále, na Australian Open zaznamenala první výhru na grandslamu, v Newport Beach vyhrála turnaj WTA 125k, své zemi pomohla k výhře ve Fed Cupu, v Acapulku se dostala do semifinále a v Indian Wells si dokráčela pro životní úspěch.

Andreescuová v kalifornské poušti nenašla v sedmi zápasech přemožitelku, turnaj zakončila třemi cennými skalpy včetně dvou bývalých světových jedniček. Ve čtvrtfinále deklasovala dvojnásobnou grandslamovou vítězku Španělku Garbiñe Muguruzaovou, v semifinále vyřadila světovou šestku a vítězku loňského Turnaje mistryň Elinu Svitolinovou z Ukrajiny a ve finále udolala i osmou hráčku světa a majitelku tří grandslamových trofejí Němku Angelique Kerberovou

"Ještě nedávnou jsem se na tyhle holky dívala v televizi, takže je to pro mě něco neskutečného, že s nimi teď hraju před úžasným publikem na prestižních turnajích. je to bláznivé," neskrývala svou radost talentovaná Kanaďanka.



Andreescuová ve finále proti Kerberové zvítězila po dvou a čtvrt hodinách boje
6-4 3-6 6-4. Hned na úvod začala brejkem, a protože při vlastním podání nedala o 13 let starší soupeřce šanci, první set získala. Také druhou sadu rozhodl jediný brejk, který se ve čtvrté hře podařil Kerberové, jež zpřesnila hru.

V rozhodujícím setu jako první zaváhala Andreescuová a za stavu 2-3 si zavolala trenéra, jemuž si stěžovala na velké vedro. Poté získala tři gamy za sebou, avšak při vlastním podání nevyužila tři mečboly. Ačkoli ji trápily křeče, vypracovala si při podání Kerberové další mečbol, který už proměnila, a tak také ze třetího vzájemného střetnutí s hráčkou elitní desítky odešla jako vítězka.

"Je neuvěřitelné mít své jméno mezi tolika velkými šampionkami. Je to splněný sen," radovala se Andreescuová, jež je nejmladší vítězkou turnaje od roku 1999, kdy tehdy sedmnáctiletá Serena Williamsová porazila Steffi Grafovou.

"Byla to bláznivá jízda. Jako příběh O Popelce. Naomi se tohle povedlo loni, a teď tu stojím já. Je to úžasné. Naomi je teď pro mě velkou inspirací," přiznala Andreescuová. jež ve světovém žebříčku vyletí ze 60. na 21. místo.

Nyní ji čeká další velký turnaj v Miami. "Na to ještě myslet nechci. Chci si vychutnat tento okamžik, protože nikdy nevíte, co můžou další dny přinést," dodala Andreescuová, jež by za měsíc měla hrát na antuce v Prostějově. Kanadu totiž čeká baráž Fed Cupu proti Češkám. 



Jednatřicetiletá Kerberová hrála finále poprvé od triumfu na loňském Wimbledonu, svůj celkově 12. titul ale vybojovat nedokázala.

"Odehrála si tady úžasný turnaj. Porazila si skvělé hráčky a tohle vítězství si rozhodně zasloužíš. Pracuj na sobě dál a máš před sebou velkou budnoucnost," řekla Kerberová.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
nedělní výsledky (17. 03. 2019)
• Dvouhra - finále •
Andreescuová (Kan.) - Kerberová (8-Něm.) 6-4 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Frick
že ona je přesně ten typ, co bude v 25 vypadat hůř než zachovalá 40tka. Je to prostě Jihoevropanka.
Reagovat
Kozoroh
Škoda, přál jsem titul Angie. Je to paradoxní, má 3 GS trofeje, ale žádnou z PM.
Reagovat
brixner
Ať mu tam nasypaj antuku a vono to pude.
Reagovat
Kozoroh
Evidentně sis spletl článek :D
Reagovat
brixner
No jo, qurva fix...
To je zas příběch...Slyšim ch, tak píšu ch, přece :-)
Nesnáším, když rozhodujou centimetry ;-)
Reagovat
dadaft
když jsem viděl, jakým způsobem ve 3K rozsekala mou oblíbenou Stefanii Voegele, tušil jsem, že ji IW sedí a pasoval ji do role černého koně celého turnaje,,,,,,,,,,,, takže bych teď mohl házet frajera.
-- ale přiznám se, že před SF se Svitolinou, ani před finále už jsem nevěřil, že to dá...

co bude dál je samozřejmě otázka, ale vzhledem k jejímu forhendu, hernímu přehledu a variabilitě a extra silné hlavě a vůli, by se mohla prosazovat víc a dlouhodoběji než krajanka Bouchard...
navíc se zdá, že vydrží neskutečnou fyzickou zátěž, což se v dnešním tenisu víc než hodí.

byla to neuvěřitelná jízda, gratulace.
Reagovat
sojka1
s takovou charakteristikou Andreescu jen souhlasim, klidne bych vyzdvihla ale i BH, je to na pohled krasny a ladny uder, pritom velmi tvrdy, uhraje s nim uzasne uhly a spoustu winneru... Nejvetsi parada je ale asi ta celkova pohybova a psychicka vybalancovanost, na jeji vek. Uz me inspirovala, zacina pry kazdy den ranni meditaci... zadna cukacka, ze zase fuci vitr, kde me dnes svihne, na co jsem zapomnela, ze mam hlad... ze stary pan asi to finalko projel... :-))
Pripojuju se s velkou gratulaci, moc pekne a jsem zvedava, co bude s divcinou dal.. :-)
Reagovat
FulnekUltras
dolehnou na ni nové tlaky, a pak se ukáže
Reagovat
dadaft
ano, dokonce šikovně kombinuje z BH slajs a placku, úderově je na tom velmi dobře, souhlasím.
Reagovat
dadaft
co bych ji snad zazlíval, je ten šperk nad loktem - je krásný, což o to, ale v blízkosti kloubů vedou důležité cévy a žíly těsně pod kůží, jakékoliv zaškrcování v těchto místech opravdu není dobré
(v extrému to může vést až třeba k trombóze)
Reagovat
freeteepek
Může hrát sebekrásnějc, ale přijde tlak a ani meditace ji nezachrání.
Holky si na ní budou dávat větší pozor, hlavně ty top hráčky, co s ní už hrály (a prohrály)
Zenová Ósaka nemedituje? Té to po dvou vyhraných GS zrovna moc nejde.
Reagovat
dadaft
Maiami asi těžko, měla toho teď nad hlavu ........ ale ano, chtělo se tím říct, že je úderově dost kvalitní na to, aby dokázala vyhrávat i když už ji soupeřky znají........ jestli bude OPRAVDU vyhrávat asi rozhodnou jiné věci
Reagovat
kada.tom
Tak to jsem zvědav, jak se jí (ne)bude dařit dál ... takových "komet sezóny" už tady bylo a rozhodně ne všechny se prosadily i po nějakém to veleúspěchu. V Miami bych tipoval, že vyhraje zápas a bude ráda.
Reagovat
bIbec
mmm, vyhrát tier 1 v 18 letech, to je hodně velký veleúspěch. Něco takového není zrovna extra časté. Asi v ní něco bude.
Reagovat
bIbec
já bych si i přečetl ten (dlouhý) seznam podobných hráček s podobným úspěchem... jestli je teda takových komet hodně.
Reagovat
misa
Tier I? Vidím, že jsi pamětník starých časů :)
Reagovat
EllNino
No jasny, Bianca okamžitě na tvem black listu, jen ze si dovolila vyhrat Mandatory Premer ... podobně jako třeba když Markéta vyhrála Biel, i když tohle je ještě o mnoho větší úspěch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, může dopadnout chudák třeba jako Osaka!:))
Reagovat
smazaný uživatel
LOL, tramvajáku, ujasni si, co chceš: vyhraje tisícovku nestojí za nic; dá si pauzu, taky nestojí za nic.

https://www.tenisportal.cz/zpravy/bartyova-si-v-18-letech-dava-od-tenisu-odpocinek-15106/
Reagovat
smazaný uživatel
https://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking
Dostaly zabrat, tohle jsem ještě neviděl. Na pokraji vyčerpání.
Reagovat
jirkaS
20.4. bude v Prostějově veselo ;-)
Reagovat
Haitik
Včera jsem jí viděl hrát poprvé a musím říct, že hraje fakt parádní tenis! Neskutečný výkon, hraje agresivně, ale dokáže hrát i chytře, používá slajzy, vyvážená obrana! :-) Snad zdraví vydrží, musí toho mít už brutálně dost.. :D Zdá se, že má nervy ze železa, myslím, že hodně hráček, i daleko zkušenějších by se po zahození tří mečbolů sesypalo jak domeček z karet, ale ona na sobě nenechala znát ani náznak nervozity, nic..
Nejvíc mě dostala za stavu 2:3 ve třetím.. Po tom co si zavolala kouče, jako by nastoupila úplně jiná hračka, ty tři následující gemy odehrála naprosto neskutečně, tam snad nezkazila balon, všechno jí to tam padlo..
Reagovat
Pavol
Pre tento krát to stávkové kancelárie vyšlo ešte celkom lacno. Odteraz sa ťa budú báť ako Šefčovič Čaputovej.
Reagovat
turista
Bůh ví. Ale Čaputová znamená podporu Sorose a válek za zájmy USA. Šefčovič symbolizuje EU a mír v Evropě.
Reagovat
Fandina
A co války v zájmu Ruska? Jsou nějaké?
Reagovat
spaniel
:D
A ty symbolizujes hloupost na TP. Kazdy ma sve misto.
Reagovat
FulnekUltras
No... uvidíme, jak se voliči na Slovensku ve druhém kole probudí. Jen připomenu, že volební účast teď v 1. kole byla ani ne 50%. Pokud by ve druhém volily dvě třetiny lidí jako u nás, může mít pí. Ča už poměrně značný problém.
Reagovat
blixa
To je neuvěřitelný, co ty seš za duševní zrůdu ...
Reagovat
FulnekUltras
Nezájem a rezignace lidí - na tom teď staví neoliberální zrůdy všude. V Česku jim to naštěstí zatím nevychází.
Reagovat
FulnekUltras
a tak se v souladu se "svobodou podnikání" i ve státní správě hojí zase právě na nevědomých voličích Kaputky...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/slovensti-absolventi-vysokych-skol-v-cesku-celi-exekucim-kvuli-nedoplatkum-za-svoz-odpadu
Reagovat
Fandina
Nejde o to, že máš svoje politické názory, ale o to, jak neopomeneš vždycky přijít s něčím, abys druhé shodil. Jsi neuvěřitelný šmejd a divím se adminovi, že už jsi dávno nedostal ban.
Reagovat
Fandina
A zločiných komunistů se zastáváš.
Reagovat
FulnekUltras
Právě od Tebe bych cenzurní umlčování za pravdu nečekal. Snad jsi nebyla i u exekutorů... ;-)
Reagovat
Fandina
Pravda je ta, že člověk, které druhé nazývá pí Ča a lže o druhých jako to děláš ty je šmejd, který nemá ve slušné společnosti co dělat.
Reagovat
Fandina
A to, že je to co píšeš je jen v uvozovkách tvůj názor, jen potvrzuje tvojí šmejdovitost.
Reagovat
EllNino
neskutečné ... celý turnaj :)

Tenis se začíná pomalu ale jistě přetvářet, letošní největší tituly získaly hráčky ročník 1998, 1997, 2000 - a tak to má být :) I když myslím, že starší generace ještě neřekla poslední slovo :)
Reagovat
FulnekUltras
Hezky se nám to prolíná - a Kong na ústupu. Hlavně ať ve WTA i nadále vítězí ničím nedeformovaná ženskost.

https://www.super.cz/625861-jedna-z-nejkrasnejsich-tenistek-se-v-5-mesici-ukazala-v-plavkach-a-poprve-prozradila-pohlavi-miminka.html
Reagovat
bIbec
Pěkný úspěch. Jakmile se turnaje přesunou do Evropy, rád se na ni podívám, jak hraje.
Reagovat
bIbec
na druhou stranu je pravda, že kdyby se dostala do finále Miami a čelila tam nějaké zajímavé soupeřce, třeba tý Karolíně Muchové, tak bych se asi hecnul, i kdyby hrály o půlnoci.
Reagovat
FulnekUltras
do Majami něco lítá furt
Reagovat
FulnekUltras
ale takových jepiček už za poslední roky zablikalo. Uvidíme za rok až dva, v kolikáté stovce bude poletovat.
Reagovat
Aussie
Pravda. Doufám ale, že tahle vydrží. Když nemá zrovna na hlavě tu věčnou kšikltovku, která ty holky dost hyzdí, tak z pohledu na ni člověka oči ani trochu nebolí.
Reagovat
Aussie
Teď jsem si to po sobě přečetl a povídám si "Ty seš to ale sexista!"
Nešť...
Reagovat
FulnekUltras
;-) člověk aby byl dneska furt vopatrnej... tohle za C.K. Rakouska nebývalo... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist