Osmnáctiletá kvalifikantka Cornetová je už ve finále

17. 5. 2008, 21:04
Aktuality 1
WTA ŘÍM - Talentovaná francouzská tenistka Alize Cornetová dnes v Římě porazila Rusku Annu Čakvetadzeovou a podruhé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O svůj premiérový titul bude hrát proti čtvrté nasazené Srbce Jeleně Jankovičové, která obhajuje titul.
Alize Cornetová (© AFP Photo)

Osmáctiletá Alize Cornetová do dnešního semifinále rozhodně nevkročila pravou nohou. Ruska Čakvetadzeová, která ve všech svých předchozích římských zápasech musela o postup bojovat ve třech setech, rychle vedla 6-3 3-0 a s Cornetovou to nevypadalo vůbec dobře. Jenže ruská tenistka opět psychicky selhala, když povolila soupeřce utkání otočit. Francouzská hráčka, která si první brejkbol vypracovala až v 5. gamu druhého setu, dokázala však následně využít všech pěti možností k prolomení soupeřčina servisu a vyhrála po setech 3-6 6-4 6-3.

Sympatická Francouzka v Římě začala jako kvalifikantka, ale počítat se s ní rozhodně muselo. Na antuce totiž už dosáhla zajímavých výsledků; vyhrála juniorku French Open, a letos si na turnajích WTA dvakrát zahrála semifinále a v Acapulku dokonce neúspěšně bojovala ve finále proti Pennettaové.

O svůj premiérový titul bude Cornetová v Římě usilovat proti čtvrté nasazené Srbce Jeleně Jankovičové, jež v italské metropoli obhajuje titul. Do finále postoupila bez boje - Ruska Maria Šarapovová pro zranění lýtka k zápasu nenastoupila.

Benešová si zahraje o deblový titul
O svůj druhý letošní titul si ve čtyřhře zahraje Iveta Benešová, jež postoupila do nedělního finále spolu se Slovenkou Janette Husárovou. Dnes si poradily s polsko-bosenským párem Jansová/Jugičová-Salkičová po setech 5-7 6-3 10-2.

Iveta Benešová letos hrála už dvě deblové finále - na antuce v Bogotě po boku Mattekové vyhrály, o týden později v Acapulku společně s krajankou Cetkovskou na titul nedosáhly. S třiatřicetiletou Janettou Husárovou hraje teprve třetí turnaj, ale koncem minulého roku už triumfovaly v hale v Luxemburku. Představily se i v Praze, tam však vypadly už v 1. kole.

V zítřejším finále narazí na páté nasazené Tchaj-wanky Chan/Chuang. Ty dnes vyřadily čínský pár Peng/Sun, ve čtvrtfinále si poradily i s turnajovými trojkami Peschkeová/Stubbsová.

WTA Řím - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (4-Srb) - Šarapovová (2-Rus) bez boje
Cornetová (Fra) - Čakvetadzeová (6-Rus) 3-6 6-4 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Benešová/Husárová (ČR/SR) - Jansová/Jugičová-Salkičová (Pol/Bosna) 5-7 6-3 10-2
Chan/Chuang (5-Tchaj-wan) - Peng/Sun (Čín) 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
- hold vítězka juniorského French Open z roku 2007 už musí na antuce něco umět ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist