Osmnáctiletý Auger-Aliassime si v Riu zahraje poprvé semifinále, vyzve Cuevase

23. 2. 2019, 06:57
Aktuality 6
ATP RIO DE JANEIRO - Osmnáctiletý Felix Auger-Aliassime na antuce v brazilském Riu de Janeiro porazil Španěla Jaume Munara a bez ztráty setu postoupil do svého prvního semifinále na okruhu ATP. V něm vyzve bývalého šampiona Uruguayce Pabla Cuevase.
Felix Auger-Aliassime (© AFP)

Felix Auger-Aliassime na prvních čtyřech letošních turnajích skončil v prvním kole, nebo dokonce v kvalifikaci. Na antuce v Riu de Janeiro však ve třech zápasech neztratil set a poprvé postoupil do semifinále. A hned na podniku kategorie ATP 500. 

Osmnáctiletý Kanaďan v Brazílii vyřadil druhého nasazeného Itala Fabia Fogniniho, proti kterému zaznamenal první skalp hráče Top 15, Chilana Christiana Garína a ve čtvrtfinále si poradil 6-4 6-3 s o tři roky starším španělským antukářem Jaumem Munarem.

Auger-Aliassime si v prvním setu vypracoval náskok 4-1 s dvě brejky v zádech. I když pak přišel dvakrát o podání, vedení neztratil. Ve druhé sadě opět zaznamenal tři brejky a dokráčel si pro vítězství. Soupeře přestřílel na vítězné údery 32-7, na nevynucené chyby 'vyhrál' 34-18.

"Právě kvůli těmto chvílím na sobě pracuju každý den.To je to, kvůli čemu každé ráno vstávám," řekl Auger-Aliassime. "Jakmile vstoupím na kurt, čerpám energii z publika a cítím, jako bych se nemohl unavit. Turnaj pro mě nekončí a to je skvělé," radoval se kanadský mladík.

O finále si na divokou kartu startující Auger-Aliassime, který se v pondělí poprvé posune do Top 100 a v případě triumfu by mohl proniknout dokonce do elitní padesátky, zahraje s o patnáct let starším Pablem Cuevasem. Uruguyaský šampion z roku 2016 si ve čtvrtfinále poradil 6-3 3-6 6-3 se Španělem Albertem Ramosem a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 8-1.

O druhé místo ve finále se utkají Slovinec Aljaž Bedene a Srb Laslo Djere, oba jsou v semifinále turnaje ATP 500 poprvé. Djere bude bojovat o premiérové finále, Bedene o čtvrté.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.937.740 dolarů
páteční výsledky (22. 02. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Cuevas (Urug.) - Ramos (Šp.) 6-3 3-6 6-3
Bedene (Slovin.) - Dellien (Bol.) 4-6 6-2 6-3
Djere (Srb.) - Ruud (Nor.) 6-4 7-5
Auger-Aliassime (Kan.) - Munar (Šp.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Bellucci/Dutra Silva (Braz.) - Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Pe3k
Felix se stal histoicky nejmladším finalistou atp 500.
Reagovat
Gulbis
Felix má před sebou velkou budoucnost. Obvzlášť jeho švihový forhend je famózní. Mám rád agresivní hráče, kteří nečekají na chyby soupeře.
Reagovat
Kozoroh
... tvrdí Andre Agassi:

https://timesofindia.indiatimes.com/sports/tennis/top-stories/no-one-better-than-novak-djokovic-at-his-best-andre-agassi/articleshow/68089216.cms
Reagovat
smazaný uživatel
No to s Andrem FFF nebudu suhlasit :)
Reagovat
EllNino
Paráda, první semifinále na ATP turnaji a hned na 500, bylo by super, kdyby to dotáhl k titulu, ale bude to těžká cesta přes zkušeného Cuevase, který ožívá právě na místě, kde získal před několika lety titul :)

Felix zatím neztratil set a věří si, tak třeba překvapí
Reagovat
Pe3k
Cuevas vypadá, že je ve formě, hlavně jeho backhand září, ale i tak má Felix slušnou šanci vyhrát, přál bych mu to. Zatímco USA tenis upadá, Kanada míří vzhůru. Miloš, Denis, Felix, možná se dozijem momentu kdy všichni 3 budou naráz v top 10.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist