Otec Djokoviče: Neobviňujte Novaka! To Dimitrov způsobil celé rodině, Srbsku i Chorvatsku velkou škodu

24. 6. 2020, 20:39
Aktuality 78
Poté, co se stal Novak Djokovič terčem kritiky za množství pozitivních testů na koronavirus během jím pořádané Adria Tour, se ho zastali jeho blízcí. Podle jeho otce i jednoho z jeho trenérů Gorana Ivaniševiče mohl být viníkem rozšíření nákazy mezi hráči bulharský tenista Grigor Dimitrov.
Profily hráčů
Novak Djokovič s otcem Srdjanem

Vítěz Turnaje mistrů z roku 2017 Dimitrov byl prvním z účastníků Djokovičovy charitativní akce, jenž v neděli oznámil, že se nakazil koronavirem. Bulhar hrál předminulý týden v Bělehradě i minulý týden v Zadaru. Po něm informovali o svém pozitivním testu Chorvat Borna Čorič, Srb Viktor Troicki a nakonec v úterý i sám organizátor akce Djokovič.

Ivaniševič listu New York Times řekl, že není jasné, zda se Dimitrov nakazil právě na Djokovičově akci. Do Bělehradu přiletěl z Los Angeles a předtím, než se vydal na další zastávku do Zadaru, vrátil se do rodného Bulharska. "Přijel ve středu a měl problémy s loktem," uvedl Ivaniševič.

Na celkovou nevolnost si Dimitrov podle bývalého wimbledonského vítěze poprvé stěžoval v pátek. V sobotu ale stejně nastoupil k prvnímu zápasu proti Čoričovi, druhý duel už ale odřekl a odjel domů do Monaka. O den později oznámil pozitivní test a akce v chorvatském letovisku byla předčasně ukončena.

Podle Djokovičova otce Srdjana je Dimitrov hlavním viníkem celého fiaska. "Proč k tomu všemu došlo? Ten člověk už přijel nakažený kdoví odkud. Nenechal se tady testovat, nechal se testovat někde jinde... Naší celé rodině, Srbsku i Chorvatsku způsobil velkou škodu," řekl Sdrjan Djokovič deníku Kurir.

Slova Srdjana Djokoviče jsou poněkud ostrá i s ohledem na to, že i jeho syn Novak se nenechal otestovat hned v Zadaru, ale pozitivní test mu udělali až druhý den po přesunu domů do Bělehradu.

Exhibiční Adria Tour s charitativním podtextem byla od prvních dnů kritizována za to, že její účastníci nedodržovali základní hygienická opatření. Hrálo se před plným hledištěm, hráči při doprovodných akcích neměli odstupy, o ochraně úst a nosu nemluvě. Djokovič a jeho organizační tým se bránili tím, že dodržují nařízení místních orgánů.

Světové jedničky se zastala i trenérská legenda Nikola Pilič, jenž dovedl jako kapitán Djokovičovo Srbsko v roce 2010 k triumfu v Davis Cupu. "Samozřejmě nebylo všechno perfektní. Muselo tam být opravdu 4000 lidí? Neměli testovat intenzivněji? Ale není správné dělat z Novaka jediného viníka, to je dost laciné. Všichni ostatní hráči se toho ochotně zúčastnili," řekl bývalý úspěšný tenista a kouč.

Djokovičova série turnajů byla jednou z neoficiálních tenisových akcí, jež se konají v době přerušení profesionální sezony. Ta by se měla rozběhnout za necelé dva měsíce a 31. srpna by mělo v New Yorku před prázdnými tribunami začít grandslamové US Open. Očekává se, že po "koronavirové" Adria Tour budou hygienická opatření na turnajích ještě přísnější, než bylo původně avizováno.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

78
Přidat komentář
mahycek
Musím, kamarádi i když jsem nechtěl. Srdjan to je P.Čus !!!!
Reagovat
Krisboy
Koukám, že Dřevěná Hlava má polední pauzu a přispěchala nácíčky bránit. Tak hodně štěstí.
Reagovat
Alien
Myslímsi, že Novák by měl vydat k danému problému vyjádření!
Reagovat
Mantra
hlavně by měl někam zavřít fotra, tak na nějakej ostrov Turecka by mu slušel
Reagovat
Pe3k
Však už vydal, ale jde vidět kolik lidí si do něj rádo kopne...a za svého otce nemůže.
Reagovat
steve79
Doufám, že ho Rafa letos na Frech open roznese na kopytech.
Reagovat
Marduch
Djokoland zase doufá, že se tohle fiasko vč. jeho infekce nijak nepromitne do jeho připravenosti a uvidime ho v bitce s Rafou v plny palbě. Ovšem pokud RG letos opravdu bude.
Reagovat
Mantra
alibi už teď? ale no tak :-D
Reagovat
Marduch
Vůbec ne, jsem jen fanoušek jejich rivality a moc příležitosti ke konfrontaci na RG už mít nebudou, jestli vůbec.
Reagovat
turista
Když Novak odstoupí z té nevděčné funkce bude mít aspoň víc klidu na tenis a na rodinu.
Reagovat
turista
Doufám, že Rafa už Novaka nikdy neporazí.
Reagovat
Pe3k
Nejprve snad bude US open ne? Snad.
Reagovat
Marduch
Rafova účast na USO je nejistá, což potvrdil sám velký Toni. I přes Forhandovo ujišťování, že USO by pro tenistu kalibru Rafy nemělo být problémem, se to čekalo. Resp. podle Rafových odmítavých slov k letošní organizaci USO to bylo jasně patrné.
Reagovat
Hypertac
Zase další den a fašoun má opět potřebu všem zdělit, jak to vlastně je, protože jsme jen tupé ovce. Zavřít a nepouštět mezi lidi.
Reagovat
misoSK
Fašoun? A na to si ako prišiel? Srbsko má od veky vekov antifašistickú tradíciu na rozdiel od Chorvátska.
Reagovat
Krisboy
Nevím, jestli fašoun, ale zakomplexovanej, závistivej nacionalista a hlupák rozhodně.
Reagovat
Krisboy
...a přišli jsme na to tak, že čteme jeho vyjádření. Jestli Srbsko má nebo nemá nějakou antifa tradici, není vůbec podstatné.

Starej Djokovič je zamindrákovanej nácek trpící pocitem méněcennosti a ublíženosti.

Hlupák nechápající vůbec nic.
Reagovat
Pe3k
Když už tady vytahujete tu teroristickou organizaci antifa, tak si o ní nejdřív něco zjistěte. Lepší blázen Srdjan než antifa.
Reagovat
steve79
Novak by se měl k tomu vyjádřit, protože jinak ho lidi budou nenávidět.
Reagovat
turista
Na to je Novak zvyklý. Akce se nepodařila. Nelze to všechno hodit na hlavu pouze Novakovi. Jisté je pouze to, že kdo nic nedělá tak taky nemůže nic zkazit.
Reagovat
steve79
To je blbec ten starej Djokovič. To svět neviděl.
Reagovat
Marduch
Kdo nic nedělá, nic nezkazí, pojďme to trochu odlehcit, 29 years ago, první tenisová raketa a první lekce tenisu. Láska na první pohled, jak jinak..
https://m.youtube.com/watch?v=6DepETeMGqY
https://m.youtube.com/watch?v=PqmmHEk6B3A
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam teda celkom prehlad o tom, ako hraju tenis deti 4-5r, ako svihaju a triafaju lopticky a treba povedat, ze Nolemu to celkom islo. Aspon na videách. No a tá vášeň, ktoru pre tenis mal, to bol extra bonus.
Reagovat
RF46
O tve tenisove odbornosti tu neni pochyb :)
Reagovat
Pe3k
:D to si zabil...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdravujem do ohrádky.

Vrana k vrane, ovca k ovci :)
Reagovat
Pe3k
Zase si pobavil, děkuji pěkně.
Reagovat
RF46
Zasnu, ze vzdy dokazes prijit s necim originalnim.
Reagovat
RF46
to s tema ovcema, parada, to tu jeste nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna myslienka, jeden prispevok :)

Správne ovečka. Učíme sa počítať...
Reagovat
RF46
I tak je to o jednu myslenku v kazdem komentu vic nez sneses :)
Reagovat
Kuzzie
A co se vlastně stalo? Pár lidí se nakazilo a jeden měl horečku a toť vše a další jsou bezpříznakový. Takže se zase bude lynčovat kvůli ničemu? Že se lidi můžou nakazit už se snad ví a jestli se přes riziko shlukujou,tak na sebe berou riziko,ale je to snad každýho věc,jak nakládá se svým zdravím.
Reagovat
sojka1
skvrnou na tehle hezke myslence je, ze nezijeme ve vzduchoprazdnu a clovek treba bezdeky a nechtene naklada i se zdravim jinych....
Reagovat
paddy
70% lidí nedochází, že mohou zabít někoho jiného, protože to vidí jen ze svého sobeckého pohledu

dnešní svět je plný lidí, kteří strašně rádi pomáhají, a když se mají omezit, tak se projeví jejich skutečná tvář, plná sobectví :)
Reagovat
RFanousek
A co tedy navrhuješ? Žít v bunkru? Zrušit tenis?
Holt, sem tam to někdo chytí a sem tam na to někdo umře. Tak jako třeba na tu pořád dokola omílanou chřipku.
Kuzzie má absolutní pravdu.
Z kapacit např senátor Žaloudík o tom mluvil velice dobře.
Lidi by se měli přestat bát a začít žít normálně.
Reagovat
paddy
Je potřeba se s lidmi mimo rodinu osahávat a mluvit tělo na tělo? Ty neslyšíš, když na tebe někdo mluví z 1,5m?

Epidemiologové nedávají doporučení z legrace. Neodborníci vč. politiků i lékařů věci nerozumí. Kolik by bylo mrtvých, kdyby nebyly restrikce?

Hlavně nikdo nezná dlouhodobé důsledky viru. Lidé nejsou pokorní.
Reagovat
RFanousek
Mrtvých by bylo méně, díky koronaviru se totiž stane to že ti kdo by zemřeli na podzim, tak zemřou na jaře.
Kvůli tomu zavřít národ do karantény a hlavně po*rat ekonomiku? Nevím no. Cena života je velká, ale není nekonečná.

'Je třeba se s lidmi mimo rodinu vídat tělo na tělo? Neuslyší tě z 1,5 metrů?'
No... Asi záleží. Když jsi mladý student jako já, tak si chceš hlavně užívat života a z 1,5 metrů žádnou kočku nesbalíš... ;)
Reagovat
Nola
je vobec mozne, ze mlady student sleduje tenis? Moratoglou tvrdil, ze priemer tenisoveho fandu je nejakych 60 rokov :D
Reagovat
RFanousek
Je mi 21 a tenis sleduju od svých 12-13 let. :)
Co říká Mouratoglou je mi tedy celkem jedno :D
Reagovat
mihate
O pár ľuďoch vieme my, ale koľko ich je to nenapíšu, aby si nepoškodili renomé. A to zľahčovanie covidu je už fakt trápne. Skús sa porozprávať s niekým to to má, mal a čo ti o tom povie. *Desné , zákerné a zanecháva trvalé následky na pľúcach. Asi tak....
Reagovat
Kuzzie
Já rozumím tomu,že většina lidí věří tomu,co se píše v mainstreamovych médiích,já ne. Ale jak se má člověk teda chovat? Už minimálně čtvrtej měsíc nevycházet z domu,s nikým se nestýkat,nosit roušku,desinfikovat si 20x denně ruce? Já neznám osobně nikoho,kdo by Covid měl,ale znám spoustu vystresovaných lidí, co neví,jak vyjdou s penězi, děsí se teď udělat něco aby se nestala nějaká katastrofa a dopadá to tak,že jsou venku plný parky lidi,chodí se normálně do práce,ale lynčujou se slavní,co se snaží jen normálně žít. Pokud vím,tak na tom turnaji neporušili zákon ani nic.
Reagovat
paddy
Není zákaz vycházet z domu, rouška uvnitř má smysl a většinou je na pár minut, když nejde o práci
Je směšné, jak lidem vadí, že se nemohou stýkávat. Když to není tělo na tělo, tak to jde. A hlavně, když každý čumí do mobilu, tak to je společné trávení času? To můžou dělat i na dálku. Lidé se izolovali již dříve a vubec si to neuvědomují.

Teď mají všichni telefony, takže není problém denně zavolat.
Reagovat
brixner
Já tu vakcínu snad vopravdu ňák uvařim...
Srba je mi v podstatě líto, už mi to připadá jako hon na něj a to ho fakt nemusím! Pravdou je, že nejspíš každý má právo na nějaký názor, ale myslím, že Srb st. je totální blb! Ježiši, já mít za syna světovou jedničku a jednoho z GOATů, budu si sakra dávat pozor na hubu a nebudu mlejt každou chvíli tyhle blince, které se bezprostředně syna dotýkají! Příjde mi, že si tenhle "otec" dělá vlastní PR a to jenom proto, že Srb ml. je jeho syn a otevírá mu přístup do médií. Co k tomu všemu říká třeba starý Federer? Mlčí? No, pro mě je to tedy frajer a vůbec to nesouvisí z nějakou jižanskou a alpskou náturou, starý Federer prostě nemá v hlavě nasráno. Vůbec bych se nedivil, kdyby, tedy pokud USO bude, Srba někdo vyklepl někde ve 3.kole, ať je jaký chce, myslím, že se ho to musí dotýkat. Být Srbem, svému fotrovi nedám aspoň půl roku kapesné...
Reagovat
.vorlik.
Vidim to stejně jako ty. Novak by měl o svýho tátu rozmlátit pár raket, aby se vzpamatoval :D Tyhle kecy se snad nemůžou líbit ani samotnýmu Novakovi.
Reagovat
RFanousek
Pan Djokovic prostě nemá rád Federera a vše co s ním souvisí, takže ani Baby Federer nezůstane ušetřen
Reagovat
Krisboy
To bylo to první, co mě napadlo :DDD
Reagovat
.vorlik.
Djoko rodinka to totálně dodrbala. Novak si ještě nedávno stěžoval na případná opatření na US Open a pak tohle. Chápu dobrý záměr, stejně tak chápu, že se nedá uhlídat všechno, ale oni očividně nevyvinuli ani trochu snahy pro minimální opatření...
Zdravotní dopady na tenisty samozřejmě budou žádné až minimální. Pokud to někdo zdravotně odpíská, bude to někdo z publika, starší ročníky, lidi s narušenou imunitou apod. Ale ta reklama tenisu bude k nezaplacení.
A pak především reklama Novakovi. Místo aby jeho fotr držel hubu a všem se omlouval, tak ještě začne házet celou vinu na Dimitrova :D vážně ubohý. Klasická reakce ubožáka bez sebereflexe, kterej si nevidí do huby...
Reagovat
lvicek
Já být například v kůži té těhotné nakažené manželky, tak z toho takovou srandu nemám, zatím není vůbec jasné, co to může všechno plodu způsobit, už jen proto, že tu tento virus je tak krátce.
Reagovat
a.magerova
No-vax Djocovid
Reagovat
sojka1
Reagovat
sojka1
ale jako ten pruser mu nepreju, byla bych mnohem radeji, kdyby ho ofiko vyklepl Fedex, fakt ze jo....
Reagovat
a.magerova
Já mu tu nemoc nepřála... že to dopadlo, jak to dopadlo, šlo už mimo mne... ;-)
Reagovat
a.magerova
Otec Novaka a Ivaniševič obviní Dimitrova... a stejně se v diskuzi objeví jméno Federer... jak ten Roger TO dělá... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To mas ako s velkou násobilkou. Keď nevieš malú, pripadá ti to nedosiahnutelné..

Ale potom pochápís suvislosti a zrazu všetko dáva zmysel.
Reagovat
a.magerova
Co je "pochápís" ?
Reagovat
Pe3k
To ví jen žurnalista z Petržalky.
Reagovat
PetaM
Tady ten pán posouvá hranice demence každým svým výrokem. Neskutečné.
Reagovat
Pe3k
Myslíš Srdjana nebo trollhanda?
Reagovat
gigin
si stejně myslím, že tyhle články sem nedává pan Zabloudil, ale turista.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by turista zablúdil do uplne novej profesie?
Reagovat
Nola
zase myslim, ze ti lync okolo turistu celkom vyhovuje, pokracuj...

turista ma sice svoje "nazory", ktore neakceptujem, ale ty si nim v poslednej dobe posadly
Reagovat
gigin
A ty si fakt poblázněný čobol. Nazdar. Ignor.
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
turista
Novinařinu fakt nedělám. A tvůj lynč je mi u zadku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, ten titulok.

Hned som vedel kto je autorom. Večný fanúšik Roger Federera :)

Chudák Srdjan, teraz bude v ohrádke nepriatelom číslo jedna.
Reagovat
a.magerova
A co je na tom titulku závadného?
Přece jen popisuje, co řekl otec Novaka... jak s tím souvisí fandovská příslušnost?
Reagovat
dappe
Musíme nejprve pochopit souvislosti, poté nám to všem dojde :)
Reagovat
a.magerova
Myslíš tu souvislost, že Forehand narve Federera opravdu všude?!
Reagovat
sojka1
tentokrat souhlasim s FH, protoze opravdu vsechno, co pro nas ma nejaky smysl a hodnotu, stoji na dobrem zakladu... a sama uznas, ze pokud se naprosto jakkoliv minis bavit o tenise, musis proste znat a vyslovit jmeno Federer....jako kdyz bicem mrska... :-))
Reagovat
a.magerova
"Zrazu mi to všetko dáva zmysel."
Reagovat
smazaný uživatel
Tá emócia v nadpise :)..

Hecovačka na Srdjanov lynč.

Ale tak berme to tak, ze som autora uhadol, povedzme ze nahodou :)
Reagovat
dappe
Takhle, asi už jsme se tady většina dostali do fáze, kdy vidíme, že tento člověk nebude asi úplně v pohodě :) O tom, že jde o provokování "oveček", už asi přesvědčí pouze minimum lidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tí triezvo rozmyslajúci, nechcem ti brat ilúzie, ale tí su naozaj v menšine. Tu a aj na celom svete :)
Reagovat
dappe
Přesto, že je na tomhle něco pravdy, tak to přeci nemůžeš použít na všechno :) Pokud tě teoreticky má kdekoliv 90% lidí za blbce, tak vysvětlení není takové, že jsi "triezvo rozmyslajuci", ale naopak spíše opravdu blbec.

Nesmíš si "většina nemusí mít vždy pravdu" měnit na "většina nemá nikdy pravdu". :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a hlavne si nemeň, alebo dávaj pozor na to, aby si sa do tej pozície, rozoznávača pravdy nepasoval ty sám :)
Reagovat
paddy
normální titulek, který projel světem
jinde ještě napsali "Dimitrov as a scapeGOAT" = obětní beránek
takže je tam schovaný Federer

https://tennistonic.com/tennis-news/171787/incredible-djokovics-father-says-dimitrov-damaged-the-relations-with-serbia-croatia-and-their-family/

na TP mají někteří velkou zálibu v ovcích, o kterých často mluví a o kterých se jim asi i zdá :)

https://www.youtube.com/watch?v=8GRr9cTXkYU

https://www.youtube.com/watch?v=4zLS2GvYbuI&feature=youtu.be&t=114
Reagovat
a.magerova
Tak to je další střípek do mozaiky... díky Noleho otci už víme, co se Forehandovi honí v hlavě a nejen tam... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Dimitrov ako obetny baránok" je praveze uplne v poriadku oproti hecovačke proti Srdanjovi..

Prakticky si potvrdil, co tvrdim.
Dakujem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist