Otec Muchové si ve Wimbledonu užil dva zápasy své dcery

9. 7. 2019, 19:52
Aktuality 10
Lehce dojatý byl otec tenistky Karolíny Muchové, přestože jeho dcera vypadla ve čtvrtfinále Wimbledonu. Bývalého ligového fotbalistu Sigmy Olomouc a Zlína nenapadlo, že jednou uvidí dceru hrát na trávě ve věhlasném All England Clubu.
Profily hráčů
Josef Mucha

Tento týden se ale dočkal. Coby asistent trenéra druholigových fotbalistů Jihlavy dostal na pár dnů volno, protože Karolína v Londýně válela. V pondělí v lóži fandil při její dramatické výhře nad Karolínou Plíškovou a dnes sledoval prohrané čtvrtfinále s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Přiznal, že byl trochu naměkko. "Moc jsem si to užil. Bylo to krátké, ale krásné. Jsem spokojený, co jsem viděl," řekl Mucha.

Kromě šaten měl přístup všude a areál v All England Clubu na něj dýchl svou historií a atmosférou. "Tady to cítíte všude, je to vynikající," řekl Mucha, která si kdysi s Olomoucí zahrál poháry na stadionech Olympique Marseille, Celty Vigo nebo Mallorky. "To byly velké stadiony, ale třeba i v Saúdské Arábii," uvedl Mucha.

Kromě zápasů své dcery viděl třeba i pětisetový duel Kanaďana Milose Raonice s Argentincem Guidem Pellou. "Byl krásný," řekl nadšeně. Stejně si užíval i možnost sledovat zblízka tenisové hvězdy Švýcara Rogera Federera či Španěla Rafaela Nadala. "To je pro mě zážitek. Chodil jsem se dívat na ně i na trénink," uvedl.

Sám je náruživým tenistou. Hraje několikrát týdně na kurtech, které mají kousek od domu. Největší bitvy svádí se synem Filipem, rovněž fotbalistou. "To se mydlíme. Jsme vyrovnaní, ale poslední dobou mě začíná porážet, už se to naučil dobře," řekl Mucha. S dcerou už nehraje "To by nemělo význam," smál se.

Muchová udělala za rok obrovský pokrok a po čtvrtfinálové účasti se posune do světové padesátky. Doma se už stala sportovní jedničkou. "Je jasně nejlepší. To je bez debat. Já jsem nikdy nebyl stý fotbalista na světě," řekl Mucha.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Musí to byť super pocit, hrdý tatko sledujúc svoju dcéru.

Inak, sú tu nejakí rodičia 4-5r detí, začínajúcich s tenisom, alebo športom?..Moja malá si nový krúžok sama vypýtala, povedala, že rada uteká a chce behať, tak som ju samozrejme okamžite prihlásil na tenis s tým, že veď aj tam sa behá :)..Tento môj malý podvod zatiaľ neprekukla a s raketou ju to zatiaľ veľmi behá. Aj po 3mesiacoch.
Reagovat
smazaný uživatel
*zatiaľ veľmi baví :)
Reagovat
Marduch
Neimponuje tobe Rafael Běhal? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, v podstate. Je to jeden z jeho charakteristických prvkov. Alebo najmä býval.

Ja len, či sa nájde niekto v podobnej fáze veku ratolesti a aké má pocity.
Reagovat
ttopi
Pokud někdo rád běhá, má jít na atletiku. To je koneckonců nejlepší průprava na téměř jakýkoliv sport. Ale tys dal dceru na tenis, protože mu fandíš. To je jak ti tatínkové, co hráli ve fotbale přebor a nic nedokázali, ale jejich syn bude Ronaldo, ať se mu to líbí nebo nelíbí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rada behá, kope do lopty, tancuje, odpaluje lopty, naháňa sa. Chodí na viac koníčkov, aj umeleckých, neboj sa..S tenisom je happy, neni vacsej radosti ako keď trafí tata loptou, na sieti, to je zatial jej ciel, zabavat sa a tak je to fajn.
Reagovat
Cico93
No a keď bude jej tenisový idol Roger, čo potom? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kym to zacne vnimat, ak ju to bude bavit, tak táto generácia medzičasom skončí..Neexistuje, ze 4-5 ročne dieta bude sediet pri telke dlhsie ako hodinu, ak to nie je rozprávka :)
Reagovat
Cico93
Tak na túto generáciu sa bude spomínať aj roky po jej konci...
Aj Elvis má fanúšikov mladej generácie.
Reagovat
Fransoas
Pokud jakákoliv ratolest je pohybově nadaná,tak bude hodně záležet na tom co by jí bavilo a k čemu se potom bude orientovat.Hlavně jde o to,aby u toho daného sportu vydržela.Někteří rodiče mají někdy velké nároky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist