Pála řeší rébus. Druhou singlistku vybírá z kvarteta adeptek

18. 4. 2019, 19:44
Aktuality 8
Kapitána českých tenistek Petra Pálu čeká možná nejsložitější rozhodování o fedcupové sestavě. Před prostějovskou baráží s Kanadou má jasno, že jedničkou bude 47. hráčka světa Markéta Vondroušová, ale otázkou je, koho ze zbývajících čtyř hráček pošle na antuku do sobotních dvouher v roli dvojky.
Petr Pála(© Česká sportovní)

V úvahu přicházejí nové tváře v týmu Karolína Muchová či Marie Bouzková, které jsou za světovou stovkou, ale i loučící se Lucie Šafářová, která dlouho nehrála, ale má zkušenosti. Ve hře je také vítězka dvou turnajů ITF ve dvouhře z minulých týdnů a světová deblová dvojka Barbora Krejčíková. "Myslím, že můžou nastoupit všechny. Každá by měla mít šanci zápas vyhrát," řekl Pála ČTK během čtvrtečních tréninků.

Pála dovedl české tenistky k šesti triumfům v soutěži, naposledy loni, ale často míval situaci jasnou. Jasnými singlistkami bývaly Petra Kvitová s Šafářovou, později se k nim přidaly například Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková.

"Někdy bylo jasně dané, kdo bude hrát v sobotu, a vědělo se to od začátku týdne. Ale už se taky párkrát řešilo, kdo nastoupí. Není to nic nového," řekl Pála a dodal, že novinkou je, že se třeba s Bouzkovou či Muchovou poznává. "To je trošičku jiné. Proto diskutuju s trenéry i hráčkami, abych věděl, co která potřebuje, jak se cítí."

Ve čtvrtek například před odpoledním herním blokem seděl s Muchovou. Aktuálně 106. hráčky světa se třeba ptal, jakým způsobem chce na antuce hrát. "V tréninku pak hrají body a já vidím, jak je schopná co zahrát, na co si věří," řekl Pála.

I na základě toho budou s trenérem týmu Davidem Kunstem vybírat nejlepší variantu. "Snad to rozmyslíme správně," řekl Pála. Nespočet variant má rovněž pro případnou čtyřhru. Pár nejspíše sestaví z tria Krejčíková, Šafářová a Vondroušová.

V areálu Národního tenisového centra Morava je výhodou, že má tým vše blízko a k dispozici hodně kurtů. "Je to logisticky nejkomfortnější Fed Cup," řekl mluvčí týmu Karel Tejkal a Pála dodal: "Každá hráčka má jiné návyky. Jedna potřebuje hrát čtyři hodiny, jiná dvě a tady si to můžeme rozložit a není to problém."

Jedničkou Kanady bude až 184. hráčka pořadí WTA Rebecca Marinová a dvojkou asi jedna z dvojice Leylah Fernandezová, Gabriela Dabrowská. Nominaci musejí kapitáni oznámit před pátečním losováním pořadí zápasů, které se koná hodinu po poledni na prostějovské radnici.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
vždyt i sám Pála připouští, že můžou nastoupit a vyhrát všechny naše holky. Tak o co jde? Aby se některá necítila dotčená, že nebude hrát?

Já bych to udělal tak, aby se na kurt dostaly všechny. V sobotu bych postavil Vondroušovou a Muchovou, v neděli bych do třetího singla místo Vondroušový postavil Bouzkovou a do debla Krejčíkovou a Šafářovou ...
Reagovat
Jan
A tak se stane :)
Reagovat
horska.kraslice
Já bych byla opatrnější s tou euforií. Všechny sice můžou nastoupit a vyhrát, ale nikdo nezaručí, že vyhrají všechny zápasy. Nedomnívám se, že to bude jen procházka růžovou zahradou, Fed Cup je ošidný. Je třeba nominaci zvažovat pečlivě.
Reagovat
blixa
Jediný štěstí, že nejsi Pála ... :D
Reagovat
bIbec
ono nakonec pokud to má bejt teda tak strašně jednoduchý, jak se tommr domnívá, tak by to mohla Maky ty zápasy dát v suchým triku a ani se při tom neunavit. A vlastně ani nevím, na co by se měla šetřit, když stejnak bude mít po FC týden volno.
Postavit Markétu oba dva dny je logická volba.
Reagovat
bIbec
jinak teda dle očekávání, první den bude hrát právě Maky a Karolína.
Reagovat
tommr
příští týden by Markéta měla hrát v Istanbulu ...
Reagovat
bIbec
ajo, to sem nevěděl. Ale i tak... i kdyby ten Istanbul vynechala.. je to jenom jeden turnaj. Příležitostí ještě letos bude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist