Pála sestavil tým proti Belgii. Vrací se do něj Benešová

31. 3. 2011, 09:53
Aktuality 28
Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a po dvou letech opět i Iveta Benešová se pokusí vybojovat postup do finále Fed Cupu. Nominaci na semifinále proti favorizované Belgii dnes oznámil kapitán týmu Petr Pála.
Petr Pála a Iveta Benešová

"Věřím, že to bude dobrá sestava, abychom nejen potrápili Belgii, ale i postoupili," uvedl Pála na stránce českého fedcupového týmu na Facebooku. Tenistky jsou potřetí za sebou v semifinále soutěže, ale loni ani předloni do finále nepostoupily. "S touhle sestavou se pokusíme do semifinále prorazit," vyhlásil Pála odhodlaně.

Jednoduché to však jeho svěřenkyně v Charleroi, kde se 16. a 17. dubna hraje, mít nebudou. V sestavě Belgie by neměla chybět světová dvojka a vítězka lednového Australian Open Kim Clijstersová, kterou doplní Yanina Wickmayerová, v současné době dvacátá hráčka žebříčku WTA.

"Belgičanky jsou určitě favoritkami. Mají nejlepší hráčku současnosti Clijstersovou a Wickmayerovou, takže to bude moc těžký, ale naše hráčky umí porazit soupeřku z dvacítky a tým je dostatečně silný, aby přes Belgii prošel," věřil Pála.

Benešová nahradila Peschkeovou
Clijstersová chce do dvou let skončit s tenisem a za jeden z cílů si dala výhru ve Fed Cupu, přičemž před deseti lety už jednou tuto trofej získala. "Už dlouho hrát nebudu a tohle bych opravdu ještě jednou chtěla dokázat," řekla tenistka pro oficiální stránky Fed Cupu. České hráčky ale nepodceňuje. "Bude to těžké. Kvitová a Šafářová jsou nebezpečné, obě hrají levou rukou. Musíme hrát s Yaninou náš nejlepší tenis," uvedla Belgičanka.

Český kapitán sledoval své hráčky na turnajích v Indian Wells a Miami. "Holky hrály velice slušně," řekl Pála. Jedničkou by měla být Kvitová, která letos porazila cestou za titulem v Paříži Clijstersovou i Wickmayerovou. "Je dobré vědět, že je může porazit, a třeba Wickamyerovou porazila poprvé. Ukázala, že to není bez šance," řekl Pála.

Jedinou změnou v sestavě oproti prvnímu kolu je nominace Benešové místo Květy Peschkeové. Důvodem je fakt, že Benešová tvoří úspěšnou deblovou dvojici se Záhlavovou-Strýcovou a hraje dobře i dvouhru. "Nečekala to a byla ráda," popsal Pála reakci tenistky: "Doufám, že zahraje dobře jako třeba v Izraeli. Letos hraje velice solidně dvouhru a s Bárou dobře i debla," vysvětlil Pála své rozhodnutí.

Benešová byla ve fedcupovém týmu naposledy předloni v semifinále proti Američankám. Spolu s Peschkeovou tehdy vedly v závěrečné čtyřhře 6-2 a 5-2 a měly mečbol, který by Češky posunul poprvé po 21 letech do finále. S Liezel Huberovou a Bethanií Mattekovou-Sandsovou ovšem nakonec zápas prohrály.

V jediném dosavadním vzájemném duelu v roce 1989 Belgie prohrála s tehdejším československým výběrem v prvním kole v Tokiu všechny tři zápasy.

pva, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
To já se Simona nebál vůbec, sedím doma a Simon na mě nemůže - I ty Brute Šakale budeš blbnout a projektovat se do svého favorita? Většinou působíš jako normální člověk, tak vzpamatůůůůůůůůůůj se.
Reagovat
VlS
Jinak nevím, co Simonovi bylo, celá situace vypadala podivně, nebylo na něm vidět, že by kulhal, nemohl běhat, nemohl na ruce .......... Jestli nemohl na hlavu, tak to zvenku vidět není. No třeba se něco dozvíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Neměl zablokovanou krční páteř nebo tak něco?
Reagovat
VlS
člověče, nevím. Neřekl bych, že to byl nějaký fyziologický problém, a ani z rozhovoru se to nedalo chytit, páč jsem slyšel hlavně hluk okolo, ale (bez záruky) bych řekl, že z něj páčili co mu je a on jen říkal, že nějak nemůže pořádně hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak je to Francouz -- bůhví, nakolik vůbec umí mluvit anglicky. U nás na hotelu třeba Francouzi hovoří anglicky naprosto katastrofálně, dokonce i mladí, navíc i když anglicky jakž takž umí, tak jim kolikrát skoro nerozumím, páč maj přímo děsivej francouzskej přízvuk.
Reagovat
VlS
No, fakt je, že Frantíci mluví neradi a většinou s děsným akcentem, ale rozumět jim celkem je, to se Španěláky je to trochu horší, ale největší problém je rodilej mluvčí z Londýna :-))), na ty se fakt musím pár dní zvykat a furt je prosit, aby aspoň náznakem zkusili artikulovat :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A já se Simona tolik bál. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, koukám, že fandové Federera mají opravdu pevnou víru ve svého favorita, když se bojí Simona.:-)

Simon tady v Miami tak jako tak nijak výtečně nehrál, musel by zahrát aspoň o dvě třídy lépe, aby měl jakous takous šanci.

Škoda, že Federer nehrál ve ČF s Andersonem, ten by jej nejspíše pořádně prověřil, jako včera Noleho.

No nic, jsem zvědav na případné SF Nadal vs. Federer, dle aktuálních výkonů v Miami by to měl vyhrát Nadal celkem bez problémů.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor, já mu věřil! Jen jsem si myslel, že to bude hodně težký zápas, pač Simon na Federera nevím proč umí.

S výsledkem toho případného SF Roger - Rafa bych si tolik jistý nebyl. Vyděl bych to na tři sety a 50-50.
Reagovat
smazaný uživatel
*Viděl - co to bylo??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrubka jak svině. :-) 50:50? Tak to jsi velký optimista. jen za těch asi 5 minut dnešního zápasu Federer stihl rámem poslat forhend téměř mimo centrální dvorec :-), zahrát bekhend asi kilometr do autu, zabít forhend z krátkého míče do sítě. K více chybám neměl snad ani příležitost, páč Simon jinak prakticky nebyl schopen zahrát úder do kurtu. :-))

No, má-li být ve finále Nole, tak bych si přál spíš jako soupeře Nadala /odveta za IW), než čtvrtý zápas s Federerem za sebou -- s předvídatelným výsledkem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak usuzovat podle tří gamů, kde se Federer jen tak zastřeloval, asi nejde. A že by Djoker včera hrál bůhvíjaký tenis, to teda ne. Anderson s ním docela držel krok, i když výsledkově to tak možná nevypadá.

V zápase Roger - Rafa (ne, Berdychovi fakt nevěřím) rozhodne, jak půjde Rogerovi první servis. Po druhém servisu Nadala většinou nepřetlačí (ostatně Djokera taky ne).
Reagovat
smazaný uživatel
Já z těch tří gamů nic neusuzuji, jen tě mírně pošťuchuju. ;-)

A Anderson hrál velmi slušně. Federerovi by patrně dělal ještě větší potíže, páč 1/ je dost podobný typ hráče jako Berdych, a 2/ měl výbornej kick z druhého servisu do bekhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
bude to hodně těžkej zápas a holky tam ukážou svoji ne jenom fyzickou ale i psychickou sílu a pokud Kvitová s Šafářovou zahraji minimálně stejně dobře jako v Bratislavě tak určitě není co ztratit
Reagovat
smazaný uživatel
Forma Kvitové už je pryč. Nečekej žádný zázraky...
Reagovat
BooOoo
no konešně to Pálu napadlo, že tam Peschke nepatří .. a teď takový odhad .. Kvitová - Wickmayer 2:0, Šafářová - Clijsters 1:2, Kvitová - Clijsters 1:2, Šafářová - Wickmayer 2:1, a do čtyřhry, ať je za Belgii nominován kdokoliv, tak na naše Benešovou/Strýcovou nemají
Reagovat
smazaný uživatel
tak to o tenisu moc nevíš. Kvitová je momentálně na dně cvé výkonnosti a nikoho z TOP30 nyní neporazí.
Reagovat
BooOoo
na dně své výkonnosti není Kvitová, ale ty, a není to momentální, ale neustálé
Reagovat
smazaný uživatel
:D zase se ti musím smát lopato...ty asi nevíš, že Petra může být jeden týden na úrovni top 100 a druhý týden na úrovni top 10...viz loňský Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takhle přesně tipnout to nedokážu, ale myslím, že to může skončit 3:2 v náš prospěch :-) Jinak Kvitová je schopná vyhrát i s Kim a na druhou stranu si myslím, že Wickmayer jeden zápas taky může vyhrát.. To, že Pála dal přednost Benešové před Peschke je skvělé. Se Strýcovou jsou hodně sehrané..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že když už, tak je pravděpodobnější, že Šafářová porazí Kim, než že porazí Wickmayerovou. Pokud teda Kim bude hrát ve fomě jako v IW a Miami (spousta nevynucených chyb, dvojchyb, špatné podání) a Yanina ve formě, v jaké hrála v IW (mimo zápas s Marion). Yanina je totiž přesně ten typ hráčky, které na Lucku platí, tj. mají výborný agresivní return + samy celkem slušně podávají. Něco jako Jelena Dokič a Andrea Petkovič, s nimiž Lucka letos už prohrála.

Co se týče Petry Kvitové, netroufnu si momentálně odhadovat nic, ale zatím se zdálo, že Fed Cup hraje maximálně motivovaná a nakopne se k velmi dobrému výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím proč je všude tolik nepřejících,zlích a negativních lidí.Holkám budu držet palce a rozhodně mohou překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Raději by tam ani neměli jet. Kvitová se Šafářovou se poserou hned, jak uviděj se rozcvičovat Kim! To bude zase trapas, jako loni v Itálii kdy neuhráli ani set...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že se Petra posere...stejně jako v Paříži, že ano :D
Reagovat
VlS
Asi jste neviděl pár posledních zápasů KIM
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá volba,Benešová přece jen je větší jistota než stárnoucí Peschke.Jen musíme doufat že se Petra do té doby vzpamatuje.Lucka tam není co řešit,udržuje si stabilní formu.No a Bára je jasná do čtyrhry po boku Ivety.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemlžu si pomoc, ale Květa mi tam prostě chybí...:-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist