Papíroví favorité v Bukurešti vyhořeli, končí Tomic i Karlovič

21. 4. 2016, 16:59
Aktuality 4
Bez dvou nejvýše nasazených hráčů pokračuje po dnešku turnaj v Bukurešti. Svůj úvodní zápas nezvládl Bernard Tomic, který ve třech setech podlehl Nizozemci Haasemu, ani Ivo Karlovič, jenž nestačil na Francouze Pouilleho.
Bernard Tomic

Bernard Tomic byl letos sice v rumunské metropoli turnajovou jedničkou, ale znovu se potvrdilo, že antuka je jeho nejslabším povrchem. V souboji s Robinem Haasem se Australan dostal do vedení, set však za stavu 5-3 nedopodával a sadu ještě ztratil ve zkrácené hře.

Ve druhém setu si Tomic vedl na podání lépe, odvrátil všech šest brejkbolů a vynutil si rozhodující sadu, jenže v ní držel s Haasem krok jen v prvních gamech. V šesté hře znovu ztratil servis a ztrátu už nedohnal.

Favoritem jen na papíře byl v Bukurešti Ivo Karlovič, který stále čeká na první letošní vítězství. Chorvatský veterán se ho nedočkal ani v utkání s Lucasem Pouillem, který vyhlášenému servismanovi prolomil v úvodním setu hned dvakrát jeho podání. Ve druhé sadě Karlovič odvrátil čtyři brejkboly, pátý už ale ne a za rovnou hodinu prohrál 3-6 4-6.

"Byl to dobrý zápas, podobně jako ten úterní. Snažil jsem se hrát jednoduše, což fungovalo," řekl po utkání 22letý Francouz. "Dokázal jsem dobře returnovat, což je proti Ivovi klíčové. Podání mi mohlo jít líp a musím ještě zapracovat na pár detailech. Antuková sezona teprve začíná, takže se ve spoustě věcí můžu zlepšit," dodal.

Lépe než dva nejvýše nasazení hráči dnes dopadl obhájce titulu Guillermo García-López. Dvaatřicetiletý Španěl nečelil v utkání s Kylem Edmundem jedinému brejkbolu a za 81 minut zvítězil dvakrát 6-3.

"Neměl moc šancí mi vzít servis, protože jsem podával výborně. Bylo to jeden z těch zápasů, ve které doufáte, uvedl García-López. "Nenechal jsem ho dostat se do rytmu. Střídal jsem slajzy a vysoké míče, občas jsem hrál agresivně, což mu bylo nepříjemné."

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Haase (Niz.) - Tomic (1-Austr.) 7:6 (7:4), 5:7, 6:3
Pouille (Fr.) - Karlovič (2-Chorv.) 6:3, 6:4
Delbonis (3-Arg.) - Marčenko (Ukr.) 7:5, 6:2
García-López (4-Šp.) - Edmund (Brit.) 6:3, 6:3
Pella (6-Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:1, 3:6, 6:2
Lorenzi (7-It.) - Daniel (Jap.) 6:2, 6:0
Verdasco (Šp.) - Albot (Mold.) 6:3, 6:1
Cecchinato (It.) - Džumhur (Bos.) 6:3, 7:6 (7:3)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erlich/Fleming (Izr./Brit.) - Pella/Rosol (Arg./ČR) 2:6, 6:4, 10:6

Komentáře

4
Přidat komentář
horska.kraslice
Karlovič papírový favorit?
Reagovat
Aspik1
Ano, papirovy znamena ranking. Kurzovy ale rozhodne ne.
Reagovat
smazaný uživatel
ze to byli papirovi favorite...ten papir celkem slusne hori...staci jiskra, a uz je z toho plamen a ten papir se dlouho neudrzi.
To takove drevo...ma vetsi sanci.
Reagovat
rusedski
Však Karlovic je dřevo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist