Paquetová hraje ve Štrasburku životní turnaj, vyřadila i Gavrilovovou

23. 5. 2019, 12:57
Aktuality 3
WTA ŠTRASBURK - Chloé Paquetová pokračuje na domácí antuce ve Štrasburku v životním turnaji. Ve svém premiérovém čtvrtfinále na okruhu WTA si 24letá Francouzka poradila s předloňskou finalistkou Darjou Gavrilovovou z Austrálie a bez ztráty setu postoupila už mezi čtyřku nejlepších. O finále si zahraje s krajankou Caroline Garciaovou.
Chloé Paquetová (© Michel Grasso)

Chloé Paquetová je až 223. hráčkou světa, v žebříčku byla nejvýše na 194. místě. Na okruhu WTA odehrála sedm turnajů s bilancí 1-7. Jedinou výhru nad hráčkou Top 100 si připsala proti Kristýně Plíškové. 

Nicméně díky divoké kartě se může těšit na domácí grandslam Roland Garros. Tento týden tak nemusela do Paříže na kvalifikaci a místo toho hraje svůj životní turnaj na domácí antuce ve Štrasburku.

Čtyřiadvacetiletá Francouzka si nejprve proti 34. tenistce světa Sofii Keninové připsala nejcennější skalp kariéry, následně si poradila s Číňankou Xin-Yun Han a set neztratila ani při své premiéře ve čtvrtfinále, v němž si dnes poradila s bývalou světovou dvacítkou a aktuálně 63. ženou žebříčku WTA Darjou Gavrilovovou.

Paquetová vstoupila do zápasu proti předloňské finalistce ziskem tří gamů a náskok si už pohlídala. Ve druhé sadě sice přišla o vedení 4-2 a za stavu 4-5 čelila třem setbolům, všechny však dokázala odvrátit a v tie-breaku suverénně rozhodla o svém vítězství 6-3 7-6(1).



"Je to úžasné. Porazila jsem tu další skvělou soupeřku. Cítím se tu výborně, čerpám energii ze skvělého publika a čím dál více věřím své hře. Doufám, že na výkony navážu i v dalších zápasech," řekla spokojená Paquetová. 

O postup do finále si Paquetová zahraje v pátek proti krajance a šampionce z roku 2016 Caroline Garciaové, která zdolala 3-6 6-3 6-2 šestnáctiletou Ukrajinku Martu Kosťjukovou.

Dajana Jastremská od únorového triumfu v Hua Hin skončila na pěti ze šesti turnajů hned v prvním kole a zaznamenala jedinou výhru. Na antuce ve Štrasburku ale nachází ztracenou formu, když ve třech duelech prohrála dohromady jen 12 gamů. 

Po domácí Parmentierové a dvojnásobné šampionce Stosurové si dnes devatenáctiletá Ukrajinka poradila s Francouzkou Fionou Ferrovou, kterou přehrála 6-1 6-2.

O své třetí finále se Jastremská utká s druhou nasazenou Běloruskou Arynou Sabalenkovou (h2h 1-0), která porazila 6-1 3-6 6-2 šampionku z roku 2014 Portoričanku Monicu Puigovou a oplatila jí měsíc starou porážku z Charlestonu. Sabalenková vyhrála tři zápasy poprvé od poprvé od lednového triumfu v Shenzhenu.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 05. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sabalenková (2-Běl.) - Puigová (Portor.) 6-1 3-6 6-2
Garciaová (4-Fr.) - Kosťjuková (Ukr.) 3-6 6-3 6-2
Jastremská (6-Ukr.) - Ferrová (Fr.) 6-1 6-3
Paquetová (Fr.) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dadaft
parádní zápas, který kdyby Marta vyhrála ve dvou, nikdo by se moc nedivil.
obě hráčky si prošly slzavými stavy.
pokud jde o Martu -- tentokrát se mi oproti minule, kdy jsem ze svých očekávání do budoucna spíše slevoval, zase zdála skvělá - jasně, je jí necelých sedmnáct, občas to hapruje, ale už teď je to fantastická hráčka.
bekhend skvělý, nebojí se hrát po lajně, z forhendu umí výměnu parádně zrychlit, dobrý pohyb, přehled ve hře, který by jí spousta tupých ranařek měla závidět,,,,,,,,,,,,,,,,, vzhledem k tomu, co dnes předvedla Jastremská, jindy Andreescu, Vondroušová, Anisimova nebo Swiatek, je jasné, že mládí se v ženském tenise výrazně dere vpřed.

velmi talentované a nadějné mládí.
:-))
Reagovat
dadaft
P.S. a zvuk ze Štrasburku naprosto lahůdkový, jako bych tam byl,,,,,,,,,, zvuk výpletů, zvuk podrážek na antuce, čistá realita............ bravo.
:-))))))
musím si ho užívat před tou hrůzou, co nás zase čeká na Eurosportu při RG.
Reagovat
Fandina
A v SF moje Garcia. Viděla jsem konec třetího setu proti Kostyuk a jsem ráda, že Caro vyhrála. Kostyuk tam poslala pár pěkných winerů, ale Caroline zaslouženě vyhrála, byla lepší, pár minel tam bylo, ale jinak hrála trpělivěji a celkem dost dobře podávala. Letos jsou to první tří zápasy v řadě, tak budu držet palce, aby v tom pokračovala. Pequet jsem tu hrát neviděla, jak hraje nevím, ale budu držet palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist