Paříž: Gasquet zdolal Pairea i popáté, Chardy na pátý pokus porazil Simona

30. 10. 2017, 22:38
Aktuality 6
ATP PAŘÍŽ - Diváci na pařížském Masters 1000 byli dnes svědky dvou francouzských duelů. Jeremy Chardy nejprve poprvé v pátém vzájemném souboji našel recept na Gillesa Simona, Richard Gasuet pak večer porazil i popáté Benoita Pairea.
Richard Gasquet

Francouz Richard Gasquet ve čtyřech vzájemných duelech s Benoitem Pairem ztratil jediný set a dnes v Paříži to vypadalo na jeho další snadnou dvousetovou výhrou. Po necelé hodině hry vedl 6-3 a 4-2, jenže rychlý vstup do turnaje si zkomplikoval. 

Jednatřicetiletý Gasquet prohrál čtyři hry v řadě a o tři roky mladšímu krajanovi dovolil zápas zdramatizovat, první porážku s ním ale neutrpěl. Třetí sadu rozhodl brejkem na 4-3, a i když pak za stavu 5-4 nevyužil tři mečboly, následně duel ukončil čistou hrou při svém servisu.

"Měl jsem zápas pod kontrolou, ale pak přišla malá ztráta koncentrace a mohlo mě to stát postup. Naštěstí jsem se ve třetím setu vrátil do hry a závěr zvládl lépe," komentoval bývalý sedmý hráč světa a aktuálně 30. muž žebříčku ATP.

Gasquet v Paříži startuje podvanácté v kariéře. Svého nejlepšího výsledku dosáhl už před deseti lety, kdy prohrál semifinále s Argentincem Davidem Nalbandianem.

Ve druhém kole Gasquet vyzve jistého účastníka letošního Turnaje mistrů Grigora Dimitrova. S Bulharem sice vede ve vzájemné bilanci 5-2, ale poslední dva duely - loni v Šanghaji a letos v Melbourne - s ním prohrál.

Co se dnes v Paříži nepovedlo Pairemu, dokázal v jiném francouzském derby Jeremy Chardy. Ten si na pátý pokus poradil s Gillesem Simonem a navíc ho tentokrát deklasoval 6-3 6-0. O první postup do 3. kola turnaje ATP od březnového Masters v Miami si z kvalifikace rozehraný Chardy zahraje se Španěle Robertem Baustistou (h2h 2-1).

Další domácí hráč Julien Benneteau odstartoval výhrou nad o sedmnáct let mladším Kanaďanem Denisem Shapovalovem. Pětatřicetiletý Francouz zvítězil dvakrát 6-4 a znovu po dvou týdnech se může těšit na střetnutí s krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou (h2h 5-6), který bojuje o postup na Turnaj mistrů.

Přezimování v čele světového žebříčku si v Paříži může zajistit Rafael Nadal. Stačí mu k tomu už jen jedna výhra, ve středu o ni bude usilovat v souboji s Hyeon Chungem (h2h 1-0). Jednadvacetiletý Korejec dnes při své premiéře na pařížském Masters deklasoval 6-0 6-2 Němce Mischu Zvereva a na šestém turnaji v řadě zvládl své úvodní vystoupení.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.507.375 dolarů
pondělní výsledky (30. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gasquet (Fr.) - Paire (Fr.) 6-3 4-6 6-4
Chardy (Fr.) - Simon (Fr.) 6-3 6-0
Hyeon Chung (Korea) - M. Zverev (Něm.) 6-0 6-2
Haase (Niz.) - Johnson (USA) 6-2 6-1
Gojowczyk (Něm.) - Harrison (USA) 7-6(5) 6-3
Mahut (Fr.) - Pospisil (Kan.) 5-7 7-5 7-6(4)
Krajinovič (Srb.) - Sugita (Jap.) 6-4 6-2
Benneteau (Fr.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
Bohužel, opět roztěkaný výkon, Julien zkušeně do 2. kola proti Tsongovi...

Denis tedy zřejmě zakončil rok 2017 ... pokud si ještě nezahraje na nějakém challengeru ...
Záskal kvělé skalpy, po Laver Cupu přišlo vystřízlivění, tlak, očekávání, jak to bývá u všech mladých hvězd, prostě se s tím musí naučit pracovat, odolávat tlaku očekávání, vlastní hlavě, která by tak chtěla, a jak moc chce, tak to je křečovité, rozevláté, uspěchané, zbrklé ...

Nicméně je to nevybroušený talent, tak snad se v příští sezóně začne brousit a bude získávt nové zkušenosti na top scéně, kde je nováčkem a ještě nějaký čas bude ... každej se na něj bude chtít vytáhnout, to je jasné ... už není lovec, ale lovený :D

Tak GL do roku 2018 :)
Reagovat
EllNino
*6:4 6:4
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš? Vždyť ještě bude hrát v tom Miláně.
Reagovat
EllNino
proč melu ? musíš hned vystartovat ?
Reagovat
ipko
na budúci týždeň by mal Denis hrať v Miláne Next gen finals.. a k tomu zápasu, pre Juliena je to posledný ročník v Bercy a preto veľa tenistov sa prišlo pozrieť na zápas ako napríklad Thiem a Haase..
Reagovat
Fandina
Plná Paříž Francouzů :-), jsem ráda, že Rišanek zdolal Péra. Radost ale nemám, že v příštím kole Grišanek. Blbý los.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist