Paříž: Shrnutí

8. 11. 2021, 11:07
Stalo se... 0
Co přinesl letošní ročník Rolex Paris Masters? Kdo v pařížské hale Bercy posbíral jednotlivé trofeje? Jak si na posledním Masters sezony vedli nasazení hráči? Kdo se postaral o největší překvapení? Který zápas byl nejdelší a kdo prohrál nejrychleji?

Novak Djokovič ve finále po obratu zdolal ruského obhájce titulu Daniila Medveděva, oplatil mu porážku z finále US Open a stal se již šestinásobným šampionem. Ziskem 37. titulu z turnajů Masters 1000 se 34letý Srb osamostatnil v čele historické tabulky.

Tim Pütz i Michael Venus v Paříži získali premiérový titul z turnajů Masters 1000 a druhou společnou trofej. Německo-novozélandská dvojice v dramatickém finále přetlačila domácí favority Pierra-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem.

Největší překvapení (turnaj)
Největším překvapením letošního ročníku byla čtvrtfinálová účast Huga Gastona. Domácí kvalifikant se mezi nejlepší osmičku probil z kvalifikace a v hlavní soutěži si vyšlápl na Arthura Rinderknecha, Pabla Carreña a Carlose Alcaraze a potrápil Daniila Medveděva. Právě v domácí hale si zajistil účast na Turnaji mistrů do 21 let.


Největší překvapení (zápas)
A Gastonovi patří také ocenění pro největší zápasové překvapení. Domácí mladík byl jasným outsiderem proti Carreñovi i Alcarazovi.


Nejdelší zápas (bez skreče)
Köpfer (Něm.) - A. Murray (Brit.) 6-4 5-7 7-6(9) | 3h 1min / 1. kolo


Nejkratší zápas (bez skreče)
Popyrin (Austr.) - de Minaur (Austr.) 6-0 6-3 | 0h 56min / 1. kolo

Zprávy z turnaje

• ROLEX PARIS MASTERS 2021 •
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (2-Rus.) 4-6 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Pütz/Venus (Něm./N. Zél.) - Herbert/Mahut (3-Fr.) 6-3 6-7(4) 11-9
Vyřazení nasazení hráči
1. kolo (2): Karacev (13-Rus.), Bautista (14-Šp.)
2. kolo (6): Tsitsipas (3-Řec.), Rubljov (5-Rus.), Sinner (8-It.), Auger-Aliassime (9-Kan.), Schwartzman (11-Arg.), Carreño (12-Šp.)
Osmifinále (3): Norrie (10-Brit.), Monfils (15-Fr.), Dimitrov (16-Bulh.)
Čtvrtfinále (1): Ruud (6-Nor.)
Semifinále (2): Zverev (4-Něm.), Hurkacz (7-Pol.)
Finále (1): Medveděv (2-Rus.)
Neporažený: Djokovič (1-Srb.)
Los dvouhry | Los čtyřhry
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist