Pavlásek v českém derby deklasoval Jaloviece a zahraje si čtvrtfinále

23. 8. 2017, 14:48
Aktuality 4
ATP CHALLENGER MANERBIO - Adam Pavlásek se na challengeru v italském Manerbiu dostává do formy. Český tenista v derby s Markem Jaloviecem ztratil pouhé dva gamy a po hodině hry o osm měsíců staršího vrstevníka deklasoval poměrem 6-0 6-2. Ve čtvrtfinále si nasazená dvojka zahraje se španělským veteránem Tommym Robredem.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek zahájil letošní sezonu včetně Hopman Cupu osmi porážkami v řadě. Probudil se až na oblíbené antuce, na níž v průběhu letošní sezony na challengerech posbíral čtyři semifinálové účasti.

Po vypadnutí v semifinále na pražské Štvanici se ale dvaadvacetileté české naději přestalo dařit i na nejoblíbenějším povrchu. V Liberci se Pavlásek na začátku srpna překvapivě poroučel v roli nasazené jedničky již v prvním kole a před týdnem v Cordenonsu jen o stupínek výsledek z domácího prostředí vylepšil.

Kromě zmíněných semifinálových účastí nedokázal na žádném z turnajů vyhrát dva zápasy v řadě. K dalšímu slušnému výsledku má nakročeno v tomto týdnu na challengeru v italském Manerbiu, kde plní roli nasazené dvojky.

Pavlásek včera v prvním kole po obratu porazil rakouského kvalifikanta Neuchrista a dnes nedal v českém derby šanci Markovi Jaloviecovi, jehož porazil stejně jako nedávno na pražské Štvanici hladce ve dvou setech, tentokrát dokonce ztratil pouhé dva gamy.

Svému o osm měsíců staršímu krajanovi nedal sebemenší šanci. V zápase čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil, ovládl úvodních osm gamů a jen dvakrát dovolil Jaloviecovi udržet si servis.

Ve čtvrtfinále Pavlásek narazí na pětatřicetiletého španělského veterána Tommyho Robreda, jenž smetl dvakrát 6-1 Belgičana Kimmera Coppejanse. S bývalou světovou pětkou se dosud neutkal.

Už o semifinále bude ve čtyřhře bojovat Roman Jebavý. V současnosti nejlepší český deblista tvoří s Rusem Elginem nejvýše nasazený pár letošního ročníku a ve čtvrtfinále společně vyzvou domácí duo Ocleppo/Vavassori.

• ATP CHALLENGER MANERBIO •
Itálie, antuka, 43.000 eur
středeční výsledky (23. 8. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pavlásek (2-ČR) - Jaloviec (ČR) 6-0 6-2
Otte (5-Něm.) - Diez (Kan.) 6-2 6-1
Robredo (7-Šp.) - Coppejans (Belg.) 6-1 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
slacker
smest krajana to se nepocita. v kazem pripade jedne musel postoupit a druhy prohrat takze zadny mozny zisk na ceskem konte
Reagovat
EllNino
tak Mára přeci jen asi nic moc potenciál, je dobře, že vyhrál Adam ...
Reagovat
EllNino
nvyužil mečbol proti vítězi juniorky AO z letošního roku Pirosovi a prohrál 6:7 ve třetím, velká škoda, to by byl dobrý skalp ... Petrovi přeju
Reagovat
Pavol
Nesklamal si moju dôveru. Aj Otte sľubný výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist