Pavlásek vyhrál challenger v Banja Luce

18. 9. 2016, 14:36
Aktuality 14
CHALLENGER BANJA LUKA - Adam Pavlásek proměnil své již šesté letošní finále ve svůj celkově třetí challengerový titul. V bosenské Banja Luce jednadvacetiletý Čech triumfoval po finálové výhře nad Srbem Milanem Zekičem a může se těšit na vylepšení svého žebříčkového maxima.
Adam Pavlásek

Čtvrtý nasazený Adam Pavlásek si v Banja Luce poradil se všemi pěti soupeři, čtyři z nich zdolal až po třísetovém boji. Třikrát musel otáčet nepříznivý vývoj po prvním prohraném setu, osmadvacetiletého Srba Milana Mektiče v dnešním finále zdolal 3-6 6-1 6-4.

Ve finále challengeru si Pavlásek zahrál podeváté v kariéře a už pošesté v této sezoně. Vybojoval v něm svůj třetí titul, když letos triumfoval v pražské Stromovce a loni ve slovenském Popradu.

Pavlásek se díky dnešnímu triumfu vrátí do elitní stovky a posunem na 81. místo o osmnáct příček vylepší své nejlepší umístění. Dostane se před Lukáše Rosola a stane se tak novou českou trojkou po Tomáši Berdychovi a Jiřím Veselém.

České vítěze v Banja Luce měla i čtyřhra. Druhého společného triumfu na challengeru dosáhli Jan Šátral s Romanem Jebavým, který triumfoval i před dvěma týdny v italském Comu po boku Slováka Andreje Martina a neprohrál tak už osm zápasů v řadě.

• CHALLENGER BANJA LUKA •
Bosna a Hercegovina, antuka, 64.000 eur
nedělní výsledky (18. 09. 2016)
• Dvouhra - finále •
Pavlásek (4-ČR) - Zekič (Srb.) 3-6 6-1 6-4
• Čtyřhra - finále •
Jebavý/Šátral (ČR) - Arnaboldi/Neuchrist (It./Rak.) 7-6(3) 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Mám radost a gratulace veliká!!!
Reagovat
FulnekUltras
odkud? ;)
Reagovat
horska.kraslice
Mám radost, že Adam se stal takovým bojovníkem. Není to tak dávno, co vypadal, že mu chybí motivace, že se dál nepohne, a vida, najednou vyhrává většinu tříseťáků.
Reagovat
smazaný uživatel
V Bosne se zadarilo.
Ovsem v Zadaru se nad Francii stahuji mracna.
Richard nema zatim co nabidnout...a vypada to s nim dost blede.
No a s Yannickem taky...to francouzsky svaz asi nerozchodi...
Reagovat
Jabadu
Mají v v rukávu "milost" pro Garciu a Mladenovic. Chápu, že Francie nějaký Fed Cup má asi u prde ... a spíše je zajímají Mulisáci, ale jak si kdo ustele ...
K věci:
Noaha si nedovolí vyhodit. To by zas mohla být jistá část "Francouzů" třeba "nervosní" a tak ...
:-)
Reagovat
George_Renel
Bylo to zábavné. Když šlo do tuhého a vypadalo to, že rozhodčí začíná na baseline připískávat domácímu, Adam se naštval, přitvrdil a celkem jistě dohrál.
Zajímavé také je, že z těch pěti zápasů byly 4 třísetové, pouze se Šátralem se vypořádal ve dvou setech.
Adam udělal slušný průlom do stovky. Teď by měl definitivně opustit challengery a hrát turnaje vyšší kategorie. A tam se ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslel, ze mezi Bosnou a Srbskem je celkem rozdil;)
Tak hlavne, aby ten prulom byl trvalejsiho charakteru.
Hlavne, aby nemusel jet kvaldu na GS. Ta je vzdycky narocna.
Reagovat
George_Renel
Vím, že je to špatně, ale já ten Balkán beru pořád jako Jugoslávii. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne pri navsteve jihu si dat bacha;D)
Ne vsude a kymkoliv by to mohlo byt pochopeno.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pravda je, ze Banja Luka ma stale silnou vazbu na Srbsko...
...no neni to v te Bosne jednoduche...;)
Reagovat
George_Renel
Jinak, myslím že jsem to tu už dával k dobru, znal jsem se s jedním starým pánem, Bosňákem, žijícím dlouhá léta ve Vídni co někdy kolem roku 1980 obchodoval s naší firmou. Bylo mu tenkrát přes sedmdesát. A často jsem si později vzpomněl na jeho slova, i když mě tenkrát zněla neuvěřitelně. Říkal, že až to v Jugoslávii praskne a padne Tito, bude to hrůza a poteče krev, přízně se budou nenávidět a zabíjet.
Reagovat
blixa
Tak Jugoslávie uměle spojila tři kulturně-náboženské okruhy, západokřesťanský (katolický), pravoslavný a muslimský. To samozřejmě po pádu sjednocující moci nemohlo dopadnout dobře.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Adam už je "chalangerová elita", ale chtělo by to válet podobně i na ATP. Už se v tom průměru plácá dost dlouho. Ale on to dá, dejme mu čas...
Reagovat
bIbec
vzpomínám na Veselku, ten taky raději hrál challengery, aby se do tý stovky dostal, namísto těch ATP kvalifikací.. ale trvalo mu to kratší dobu. Pak stejně z tý stovky na chvilku vypadl.
Jó ty ATPíčka sou rizikový, že ty body nemusejí naskakovat s takovou pravidelností, hráč může být klidně 2 měsíce bez nějakého toho bodového přídělu.. ale už se to musí pokusit prolomit. A zvykat si na vyšší level.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist