Pavljučenkovová porazila Zidanšekovou a na Roland Garros si zahraje první grandslamové finále

10. 6. 2021, 16:57
Aktuality 36
FRENCH OPEN - Anastasia Pavljučenkovová na French Open porazila v souboji debutantek v semifinále grandslamu 7-5 6-3 Slovinku Tamaru Zidanšekovou a postoupila do svého největšího finále. O titul si 29letá Ruska zahraje v sobotu s Češkou Barborou Krejčíkovou.
Anastasia Pavljučenkovová (© AFP)

Anastasia Pavljučenkovová na French Open na sedmý pokus překonala grandslamové čtvrtfinále a dnes ve svém premiérovém semifinále narazila na Tamaru Zidanšekovou, která se na grandslamu dostala dokonce poprvé dál než do 2. kola.
V utkání se Zidanšekovou prohrávala Pavljučenkovová 0-2, ale díky své aktivnější hře a dobrému returnu otočila na 5-3. Při prvním setbolu udělala dvojchybu a soupeřka srovnala na 5-5, ale Ruska přeci jen nervóznější soupeřku znovu začala přehrávat a získala čtyři hry v řadě.

Ve druhém setu rodačka ze Samary vedla 4-1 a Zidanšeková se zkusila nadechnout k obratu. Snížila na 4-3, ale v její hře převažovaly chyby a víc nezvládla. I díky 27 vítězným úderům postoupila do finále jednatřicátá nasazená Pavljučenkovová po utkání dlouhém hodinu a půl.

"Tohle jsem vždycky strašně moc chtěla a teď nic necítím," řekla Pavljučenkovová v rozhovoru na kurtu. "Tenis je o hlavě. To je na něm opravdu velmi těžké," doplnila.

Devětadvacetiletá Pavljučenkovová se dostala do finále až při svém dvaapadesátém grandslamu kariéry. V případě titulu by na French Open navázala na tři své krajanky - Marii Šarapovovou (2012, 2014), Světlanu Kuzněcovovou (2009) a Anastasii Myskinovou (2004).

O titul si Pavljučenkovová zahraje v sobotu odpoledne v prvním vzájemném duelu s Barborou Krejčíkovou. Česká tenistka v druhém semifinále udolala po tříhodinovém dramatu 7-5 4-6 9-7 Řekyni Mariu sakkariovou a je rovněž poprvé ve finále grandslamu.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
čtvrteční výsledky (10. 06. 2021)
• Dvouhra žen - semifinále •
Krejčíková (ČR) - Sakkariová (17-Řec.) 7-5 4-6 9-7
Pavljučenkovová (31-Rus.) - Zidanšeková (Slovin.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
TOPtennis
Hezké Česko Ruské finále smile Snad to urovná i ty naše vztahy...prostě některým věcem neporučíš.
Reagovat
FulnekUltras
vztahy mezi normálními lidmi jsou dlouhodobě úplně v pohodě smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Ondra979
vztahy s agresivnim zakomplexovanym putinem nikdo normalni urovnavat nepotrebuje a ani nechce. jeste ze uz vypakovali ty agenty, jeste se zbavit jejich druhe ambasady v Lanech a bude to mnohemn lepsi. tim nerikam, ze s ruskem nemame obchodovat, ale pouze ve stylu ja pan - ty pan, jinak nasr..
Reagovat
George_Renel
No, vidíme na Německu jak "sankcionuje" Rusko a jak s ním "obchoduje"...
(Tedy staví ropovody, plynovody a skočí po každé příležitosti)
Reagovat
Ondra979
to je sice fakt, ale v Nemecku rusko nemelo zdaleka takovou vlivovou sit a patou kolonu, ktera tady stale bohuzel je, jako u nas. je to neporovnatelne..tim nerikam, ze se vsim, co delaji Nemci ve vztahu k Rusku souhlasim, ale oni jsou proste jinde..my jsme se zhoubneho ruskeho vlivu a agresivni politiky jeste uplne nezbavili..ale jsme na dobre ceste, Putin se ostatne netaji tim, ze by chtel obnovit stare sovetske imperium s vazalskymi republikami, kam jsme patrili a dela pro to docela dost, ale verim, ze uz mu to bude houby platne..mel by se radsi starat o ruske chudsi socialni vrstvy, o ekonomiku, ktera moc neslape, o Sibri, kde mu cinane likviduji lesy, o ekologicke prusery atd atd..
Reagovat
slacker
vlivova sit a pata koloni ritolezcu USA je tady bohuzel vetsi
Reagovat
FulnekUltras
paranoidní rusofobie spojená s anální ušákofilií je ještě horší nemoc než rusofobie sama o sobě
Reagovat
George_Renel
No, vidíme na Německu jak "sankcionuje" Rusko a jak s ním "obchoduje"...
(Tedy staví ropovody, plynovody a skočí po každé příležitosti)
Reagovat
FulnekUltras
Němci prostě myslí hlavou a ne ještě dál k západu ohnutou páteří.
Reagovat
tommr
přál jsem si sice finále Krejčíková vs Zidansek, ale finále s Pavluchenkovou bude mít větší prestiž takže případnej Bářin titul bude o něco cennější a případná porážka nebude tolik bolet ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
SydneyOpen
tak i kdyby ve finále hrála se Zidanšek. Bára cestou porazila Svitolinu a má skalp hráčky Top 10 má i skalp GS vítězky Sloane Stephens a i americké hvězdičky Gauff. Bára tu cestu měla dost obtížnou a to finále by na tom nic nezměnilo
Reagovat
tommr
spousta lidí co tenis sledujou jen občas by ale mohla případnej Bářin titul zlehčovat tím, že ve finále porazila nenasazenou hráčku. To v případě Pavlyuchenkový nehrozí ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FerrariF50
Tak to je bomba ! Dobře Bára, ... ten out co Sakkari odpustil rozhodčí je neomluvitelný !
Reagovat
smazaný uživatel
smile sprostý
Reagovat
smazaný uživatel
Dohromady stejný počet titulů jako zbylých 7 čtvrtfinalistek.
Reagovat
SydneyOpen
Nasťa má takovou nenápadnou, ale za to vlastně hodně úspěšnou kariéru a v sobotu se může stát dokonce GS šampionkou. Ona vlastně neustále byla ve stínu Světlany Kuznetsovy, Věry Zvonarevy a Marušky Sharapové
Reagovat
EllNino
Dementievy, Petrovy, Chakvetadze, Safiny atd ... Ale mohla by to zlomit
Reagovat
SydneyOpen
Pravda ještě generace těhle tenistek. Ale v Sobotu může dosáhnout na to na co hlavně Safina a Zvonareva nedosáhly... a přál bych jí to, sice to není moje Top tenistka, ale je to sympaťanda a když né Bára K. tak ať to vyhraje Nasťa
Reagovat
smazaný uživatel
v sobotu to bere Bárasmile
Reagovat
turista
Kéž by.
Reagovat
turista
Ve srovnání s Šarapovovou jich má třetinu.
Reagovat
Hector21
Miláček Nastěnka...to je splněný sen totosmile
Reagovat
SydneyOpen
Reagovat
annah
To byla strašná pohádka... včetně Nastenky.
Reagovat
SydneyOpen
No pro mě je Mrazík jediná pohádka kterou na vánoce koukám smile
Reagovat
Fandina
Asi je to ostuda, ale nikdy jsem tu pohádku celou neviděla.
Reagovat
SydneyOpen
Já vím, hodně lidí ji nemá rádo, ale já ji viděl celou tak 10x, já zase nemám rád tři oříšky pro popelku smile viděl jsem jednou a stačilo
Reagovat
Fandina
Tři oříšky pro Popelku jsem viděla mockrát. A mohu se na to dívat pořád. Mrazík mě nikdy nezaujal.
Reagovat
annah
Ani mě. Pohádka plná děsného pitvoření, jediné, na co se dalo koukat, byla Nastěnčina sestra, jak louská ořechy. :-)
Reagovat
turista
Taky se na Popelku nekoukám. Je to příliš velká sladarna ještě s tou kýčovitou muzikou.
Reagovat
Fandina
Gratulka a kdyby to bylo proti Krejče, tak to bue nádhera.
Reagovat
EllNino
V tohle uz jsem nedoufal :)!!
Reagovat
Mr.Pink
musim se priznat, ze ani ja jsem si uz nemyslel, ze svuj talent dokaze prodat. jak se ukazuje, je treba byt trpelivy a pockat si na svoji sanci klidne az do 30
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist