Pavljučenkovová se překonala. Zahrála 27 dvojchyb a končí

22. 7. 2011, 11:19
Aktuality 12
Anastasia Pavljučenkovová dohrála na turnaji v Baku ve čtvrtfinále. Druhá nasazená hráčka, která si už v úvodním kole připsala 25 dvojchyb, jich dnes proti Galině Voskobojevové nasázela dokonce ještě o dvě víc a prohrála 7-6 4-6 a 3-6.
Anastasia Pavljučenkovová

V úvodním kole podniku WTA v Baku měla turnajová dvojka Anastasia Pavljučenkovová štěstí, že na druhé straně kurtu stála nepříliš zkušená krajanka Solovjevová. Sice proti ní ve dvou setech zahrála málo vídaných 25 dvojchyb, její soupeřka toho ale nedokázala využít, přestože získala v úhrnu šest gamů zadarmo.

Proti další Rusce Bovinové se pak Pavljučenkovová ve druhém kole "krotila", v dnešním souboji s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu však třináctá hráčka světa znovu předvedla na podání mizerný výkon. A tentokrát to znamenalo její vyřazení z turnaje.

Už v prvním setu zahrála Pavljučenkovová deset dvojchyb, kvůli kterým sada dospěla do tie-breaku. Ten favoritka ovládla, jistotu do hry jí to ale nevneslo, a tak i v dalším setu dál bojovala s vlastním podáním. Voskobojevová sice dvakrát ztratila servis, nejisté Pavljučenkovové ale prolomila podání třikrát a set získala poměrem 6-4.

A pro Pavljučenkovovou mělo být ještě hůř. Úvodní game rozhodujícího setu darovala soupeřce čtyřmi dvojchybami a za stavu 1-3 přidala další tři, což znamenalo vedení 5-1 pro Voskobojevovou. Ta sice nechala snížit soupeřku na 3-5 a pod tlakem pak turnajová dvojka paradoxně podávala zřejmě nejlépe za celý zápas, kazašská tenistka už si ale postup nenechala ujít. První mečbol po 27. dvojchybě Pavljučenkovové ještě nevyužila, další už ale ano a po dvou a půl hodinách zvítězila 6-7 6-4 a 6-3.

"Je mi to moc líto, ale s tímto servisem nešlo hrát a vyhrát zápas," píše Pavljučenkovová na svém Twitteru. "Před turnajem jsem změnila své podání, ale myslím, že je čas se vrátit ke starému a ten zlepšovat. Doufám, že se to už nikdy nebude opakovat. Musím to přijmout, je to těžké, ale pomůže mi to být silnější," dodává.

Ani sedmadvacet dvojchyb není v ženském tenisu rekord. V roce 1999 jich tehdy sedmnáctiletá Anna Kurnikovová zahrála na Australian Open 31. O vítězství ji ale nepřipravily, Japonku Miho Saekiovou porazila 1-6 6-4 a 10-8.

V semifinále na Voskobojevovou čeká další Ruska Ksenia Pěrvaková. Turnajová sedmička smetla 6-1 6-2 Francouzku Aravane Rezaiovou, jež byla ve čtvrtfinále po více než 12 měsících. Naopak dvacetiletá Pěrvaková postoupila do druhého semifinále v řadě a proti Kazašce bude usilovat o premiérové finále.

Zvonarevová se na postup nadřela
Až v Baku poprvé v této sezoně postoupila do 2. kola turnaje WTA Maria Korytcevová. Ani s tím se ale šestadvacetiletá Ukrajinka nespokojila a po třech letech si dnes zahrála ve čtvrtfinále. A stejně jako v roce 2008 na antuce v Bad Gasteinu se z něj dostala do semifinále. 

Korytcevová, jež dosud turnaj WTA nevyhrála. si v dnešním souboji poradila po setech 7-5 6-4 s krajankou Katerynou Bondarenkovou, jež hrála ve třetím čtvrtfinále v řadě, na semifinále z minulého týdne ale nenavázala. 

O své třetí finále si Korytcevová zahraje s nejvýše nasazenou Věrou Zvonarevovou. Ruská favoritka dnes měla nečekané problémy s Gruzínkou Annou Tatišviliovou, proti které zaznamenala 11 dvojchyb a postoupila až po tříhodinové bitvě.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Voskobojevová (Kaz.) - Pavljučenkovová (2-Rus.) 6-7(5) 6-4 6-3
Korytcevová (Ukr.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7-5 6-4
Zvonarevová (1-Rus.) - Tatišviliová (Gruz.) 7-5 6-7(4) 6-2
Pěrvaková (7-Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6-1 6-2

Semifinálové dvojice: Zvonarevová - Korytcevová, Voskobojevová - Pěrvaková.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
capjar
https://www.chance.cz/cs/chance/moje-konto ach jo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Diana Šumové dnes vyhrála i čtvrtfinálový zápas v Horbu, když rozstřilela druhou nasazenou Myrtille Georges (431.) 6-2, 6-1:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/07/10-000-v-horbu-diana-sumove-v.html

Našel jsem i dvě její fotky z turnaje (byť s mizerným rozlišením).

Později ještě přibyde příspěvek na téma právě probíhající Mistrovství Evropy juniorů (v kategorii "18", 16" i "14"); Petra Rohanová je v semifinále dvouhry i čtyřhry, mezi čtrnáctiletými do SF překvapivě postoupila i Miriam Kolodziejová, když dnes zdolala třetí nasazenou Anastasii Rychagovou (RUS)6-4 7-5 (již předtím ve čtvrtfinále přešla přes pátou nasazenou Ivanu Jorovič (SRB) 6-2 6-3. Spolu s Žovincovou se dostaly i do SF čtyřhry, kde však těsně podlehly rumunskému páru.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosi vás nevíte někdo jestli budou live přenosy ze Stanfordu?.V programu nemužu nic najít.Předem díky za odpověd.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomuhle se říká umění :D Ta i mě strčí do kapsy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý titulok :D ... verila v svoje schoponosti povedala si že má nato aby sa prekonala :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je opravdu nevídaná věc...:-/ Hold další vizitka ženského tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
aha.... a neni to spise vizitka Nasteny? Nevidane to je kazdopadne, totiz, je to sileny! Tolik DF nenasazim za rok. (Sice na nizsi urovni, ale mezi muze se pocitat nemuzu. Nebo mam teda?) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, já normálně dám tak tři, čtyři dvojchyby za zápas, ale nedávno se mi povedlo dát čtyři dvochyby v jednom gamu. ;-) Jsem trochu změnil techniku prvního servisu, aby to tam víc lítalo, ale zároveň jsem si tím rozhodil druhý podání.

Každopádně, nechápu, proč Pavlju má najednou takovýhle problémy se servisem; tolik DF normálně nedává ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
s Pavlju je to divny, bud si mic zacala hazet niz nebo zpomalila z neznamych duvodu ruku..... ztrata sebevedomi a blok?

Ty by ses ovsem taky mel zamyslet. :-)) Ja bych omdlela uz snad jen z pomysleni, ze dam souperi/ce tolik bodu uplne zadara!!! (Tak druhej roztoc a mir primo na telo, je to neprijemny.) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Guys,I'm sorry but with this serve I ve had this tournament ,was impossible to play and win matches!that's very pity!I was changing the serve before this tournament ,but I think its time to come back to the old one and keep improving !I hope this will never happen again! I never try to find any excuses,just totally blame myself after each loose,I have to accept loosing ,its very tough,but makes me stronger!
Reagovat
smazaný uživatel
no, rika se, ze co nezabije, to posili.......
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdybych měl omdlévat pokaždé, když prohraju nějaký game díky svým nevynuceným chybám, tak bych se na té antuce válel skoro každej game, který jsem prohrál. ;-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist