Peerová se o titul utká s Miss Uzbekistánu

26. 9. 2009, 14:15
Aktuality 5
WTA TAŠKENT - Shahar Peerová si po týdnu zahraje znovu ve finále. V uzbeckém Taškentu postoupila bez ztráty setu do finále, ve kterém ji čeká domácí Akgul Amanmuradová. Bývalá Miss Uzbekistánu.
Shahar Peerová

Jedno vítězství dělí izraelskou tenistku Shahar Peerovou od druhého triumfu na turnaji WTA za sebou. Týden po vítězství v čínském Guangzhou se 46. hráčka světového žebříčku probojovala do finále také v Taškentu, když dnes poprvé v kariéře porazila na elitním okruhu Bělorusku Olgu Govorcovovou.

Druhá nasazená hráčka soutěže s dotací 220.000 dolarů zvítězila nad turnajovou čtyřkou 7-6 6-2, předchozí tři vzájemné duely přitom prohrála. Peerová za posledních 14 dní neztratila ani set.

V nedělním finále se střetne s domácí Akgul Amanmuradovovou, která vyřadila první nasazenou Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu.

Pětadvacetiletá rodačka z Taškentu, jež byla v minulosti zvolena v soutěži Miss nejhečí dívkou země a nyní je nejlepší tenistkou Uzbekistánu, bude usilovat o první turnajový triumf v kariéře. Finále dosud hrála pouze jednou, v roce 2005 právě v uzbecké metropoli, kde před sedmi lety svou kariéru nastartovala.

Dvaadvacetiletá Peerová může získat čtvrtý titul v kariéře. V Guangzhou ukončila tříleté čekání na triumf po životní sezoně v roce 2006, kdy vyhrála v Istanbulu, Praze a Pattayi.

- WTA TAŠKENT (Uzbekistán, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (26. 09. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Amanmuradovová (Uzb.) - Švedovová (1-Kaz.) 6-4 7-6(3)
Peerová (2-Izr.) - Govorcovová (4-Běl.) 7-6(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Shahar čekala docela dlouho, než se vrátí do bývalé formy, ale snad se jí to už povedlo, výsledky přišly, tak hodně úspěchů. Sympaťanda.
Reagovat
smazaný uživatel
To je vtip? V minulosti Akgul vyhrála Miss, když teď vypadá jak kříženec ítýho a terminátora?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se nad vkusem Uzbeků hodně podivuji.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Shahar to přeji možná budeš mít takový štěstí, že příští rok můžeš být zase v top 20. :) jen tak dál...
Reagovat
smazaný uživatel
Pérová jde na žebříčku nahoru, už vyhrála turnaj s dotací 220000 a asi si zahraje v listopadu závěrečný turnaj v Bali (podmínkou pro účast je výhra aspoň jednoho turnaje typu International). Narozdíl od Kirily, která se nechala vyklepnout od japonské důchodkyně. Neuvěřitelné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist