Peerová ukončila asijské turné Benešové 'kanárem'. Stosurová titul neobhájí

15. 10. 2010, 09:25
Aktuality 1
WTA ÓSAKA - Iveta Benešová zakončila sérii turnajů v Asii debaklem, když v Ósace nestačila na Peerovou. Izraelka postoupila do semifinále po drtivé výhře 6-2 6-0. Šokem je vyřazení obhájkyně titulu Samanthy Stosurové, kterou vyřadila domácí veteránka Dateová.
Shahar Peerová

Iveta Benešová od US Open vypadla na turnajích v Soulu i Tokiu v prvním kole a minulý týden na klání kategorie ITF prohrála už ve druhém kole se Savčukovou. Radost si v japonské metropoli užila alespoň ve čtyřhře, ve které po boku Záhlavové-Strýcové získala čtvrtý letošní titul.

Sedmadvacetiletá Benešová hrála naposledy čtvrtfinále koncem dubna v marockém Fezu, kde získala dosud jako letos jediná Češka titul. Dva zápasy vyhrála od té doby už jen v srpnu v Montrealu, kde se třetí kolo rovnalo osmifinále.

Čtvrtfinále si po půl roce zahrála v Ósace, kde během dvou zápasů jen jednou ztratila své podání. O semifinále bojovala proti Shahar Peerové, kterou ve dvou předchozích duelech vždy porazila.

O čtyři roky mladší a v žebříčku o 52 míst výše postavená soupeřka tentokrát ale nedala bývalé české jedničce šanci. Benešová si proti turnajové trojce nevypracovala ani jediný brejkbol, sama pětkrát ztratila podání a za 53 minut utrpěla debakl.

Vysokými porážkami se včera v Linci rozloučily s turnajem také další tři Češky.

'Babička' Dateová udolala šampionku Stosurovou
O překvapení se k radosti domácích fanoušků postarala čtyřicetiletá Japonka Kimiko Dateová-Krummová. 'Tenisová babička', jak je nejstarší hráčce na okruhu přezdíváno, totiž ve čtvrtfinále vyřadila nejvýše nasazenou a obhájkyni titulu Samanthu Stosurovou

Australanka sice vyhrála první set poměrem 7-5, v dalším průběhu utkání už ale ani jednou o 14 let starší Japonce nedokázala sebrat podání. V druhé sadě Dateová odvrátila všech pět brejkbolů, ve třetím dokonce žádnému nečelila a v tie-breaku dokonala překvapivé vítězství. 

V prvním letošním semifinále se utká s Peerovou. Jejich souboj bude nejen o účast ve finále, ale i o start na druhém ročníku turnaje na Bali, kde se sejde 11 v žebříčku nejvýše nasazených vítězek letošních turnajů International a jedna tenistka na divokou kartu. Dateová ani Peerová letos ještě žádný titul nezískaly.

To samé platí o pro druhou semifinálovou dvojici Marion Bartilová a Tamarine Tanasugarnová. Ale zatímco Francouzka, jež v Ósace během tří zápasů ztratila dohromady jen 10 her, by si start na Bali titulem zajistila, Thajka by musela doufat v divokou kartu, neboť ji v žebříčku patří aktuální 94. místo.

Stosurová se již může soustředit na premiérový start na Turnaji mistryň, kam se letošními výsledky kvalifikovala.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (15. 10. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Peerová (3-Izr.) - Benešová (7-ČR) 6-2 6-0
Dateová (Jap.) - Stosurová (1-Austr.) 5-7 6-3 7-6(4)
Bartoliová (2-Fr.) - Craybasová (USA) 6-1 6-2
Tanasugarnová (Thaj.) - Čchang Kchaj-čchen (Tchaj-wan) 6-3 2-6 6-4

Semifinálové dvojice: Dateová-Krummová - Peerová, Tanasugarnová - Bartoliová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle čeho jako má být šampionka? Až do roku 2009 nikdy neprolezla do Top 20. První turnaj v singlu vyhrála až právě tady před rokem, v 25 letech! To slovo má snad jiný význam.
Štouzr bude s touhle nevalnou formou v Doha fungovat jako fackovací panák, pochybuju, že tam něco vyhraje. Výhodné pro ty, co s ní budou ve skupině.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist