Pella si v Sau Paulo zahraje proti rozjetému Djeremu o páté finále

2. 3. 2019, 09:49
Aktuality 3
ATP SAO PAULO - Argentinec Guido Pella zůstal posledním nasazeným hráčem antukového turnaje v Sau Paulo. Po výhře nad krajanem Trungellitim ho čeká souboj se sedm zápasů neporaženým Srbem Laslem Djerem, který si znovu po pěti dnech poradil s kanadským mladíkem Felixem Augerem-Aliassimem.
Guido Pella

Nasazeným hráčům se letos na antukových turnajích ATP v Brazílii nedaří. Minulý týden v Riu de Janeiro bylo čtvrtfinále bez nich, tento týden v Sau Paolo byli mezi osmičkou nejlepších dva.

A do semifinále se dostal jen Guido Pella. Třetí nasazený Argentinec si ve čtvrtfinále poradil hladce 6-0 6-3 s krajanem a vrstevníkem Marcem Trugellitim a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-3.

"Odehrál jsem dobrý zápas, hlavně v prvním setu jsem téměř nechyboval. Doufám, že zítra na svůj výkon navážu. Rád bych tu dpšel co nejdál," řekl 48. hráč světa Pella.

Osmadvacetiletý Pella postoupil do semifinále na třetím ze čtyř letošních antukových turnajů v Jižní Americe. O své celkově páté finále, v němž by bojoval o premiérový titul, si zahraje s Laslem Djerem (h2h 1-1).

V životní formě hrající třiadvacetiletý Srb znovu po pěti dnech porazil kanadského mladíka Felixe Augera-Aliassimeho. V repríze finále z Ria ho zdolal 6-2 3-6 6-3 a vyhrál sedmý zápas v řadě; zatímco minulý týden si došel bez ztráty setu pro svůj premiérový titul, tento týden zdolal všechny tři soupeře až po třísetovém boji.

Casper Ruud ve čtvrtfinále deklasoval za 51 minut hry 6-1 6-1 Bolívijce Huga Delliena a bez ztráty setu postoupil do svého druhého semifinále na okruhu ATP.

O premiérové finále si dvacetiletý Nor zahraje s Chilanem Christianem Garínem, který je v semifinále dokonce poprvé. Dvaadvacetiletý Garín v Sau Paulo vyřadil dva nasazené hráče během dvou dnů, když po Španělu Munarovi ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP zdolal 4-6 6-4 6-4 Argentince Leonarda Mayera.

Roman Jebavý a Andrés Molteni skončili stejně jako před týdnem v Riu před finálovými branami. V semifinále česko-argentinský pár prohrál 6-7 4-6 s čistě argentinským tandemem Federico Delbonis a Maximo González.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 618.810 dolarů
páteční výsledky (01. 03. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pella (3-Arg.) - Trungelliti (Arg.) 6-0 6-3
Garín (Chile) - Mayer (4-Arg.) 4-6 6-4 6-4
Djere (Srb.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6:2, 3:6, 6:3.
Ruud (Nor.) - Dellien (Bol.) 6-1 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Delbonis/González (Arg.) - Jebavý/Molteni (3-ČR/Arg.) 7-6(4) 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
ta-dah
Snad da Kvido tentokrat i to finale! Drzim palce:)
Reagovat
turista
Djereho jsem viděl hrát ze záznamu. Je dobrý od baseliny a je to sympaťák.
Reagovat
aape
mě by jen zajímalo, proč tu není článek o finalistech turnaje v Acapulcu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist