PeRFektní Federer přehrál Djokoviče a je pošestnácté v semifinále Turnaje mistrů. Srb jedničkou nebude

14. 11. 2019, 21:10
Aktuality 397
TURNAJ MISTRŮ - Šestinásobný šampion Roger Federer proměnil svůj sedmnáctý start na Turnaji mistrů v již 16. semifinále. V přímém souboji o druhé místo ve skupině osmatřicetiletý Švýcar přehrál po parádním výkonu pětinásobného vítěze Novaka Djokoviče, oplatil mu porážku z wimbledonského finále a připravil ho možnost zakončit sezonu pošesté jako světová jednička.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

Roger Federer hraje na Turnaji mistrů posedmnácté v kariéře a letos teprve počtvrté nezvládl svůj úvodní zápas. Ovšem už potřetí dokázal nepovedený start hodit za hlavu a celkově pošestnácté postoupit do semifinále. Ze skupiny se nedostal pouze v roce 2008. 

Osmatřicetiletý Švýcar letos začal nedělní porážkou s Rakušanem Dominicem Thiemem, ale další dva soupeře porazil ve dvou setech. Poté, co v úterý potvrdil roli favorita proti italskému outsiderovi Matteu Berrettinimu, si dnes v přímém souboji o 2. místo ve skupině poradil s favorizovaným Novakem Djokovičem.

Federer čelil Djokovičovi naposledy letos v červenci rovněž v Londýně, kde mu ve finále Wimbledonu po nevyužití dvou mečbolů a téměř pětihodinové bitvě podlehl. Ovšem v O2 areně Švýcar o šest let mladšímu Srbovi porážku oplatil a celkovou bilanci upravil na 23-26, z toho 3-3 na Turnaji mistrů.

Naposledy Federer porazil Djokoviče před čtyřmi lety právě na Turnaji mistrů, od té doby pětkrát po sobě prohrál. Dnes však zvítězil hladce za necelou hodinu a čtvrt 6-4 6-3, když po svém podání ztratil pouhých devět míčků.



Dvacetinásobný grandslamový šampion Federer předvedl takřka peRFektní výkon. Nastřílel 23 vítězných úderů (z toho 12 es) a spáchal jen 5 nevynucených chyb (2 dvojchyby), zatímco soupeř měl na kontě 14 winnerů a 18 chyb.

"Skvělá atmosféra a skvělý soupeř tady v londýnské O2, to je něco neuvěřitelně výjimečného. Tenhle večer jsem si od začátku užíval. Hrál jsem neuvěřitelně. Věděl jsem, že tak hrát musím, protože vím, čeho je Novak schopný. Bylo to dnes rozhodně kouzelné," komentoval spokojený Federer. 

"Výborně jsem podával, skvěle jsem předvídal a měl jasný plán. Dneska to fungovalo perfektně a doufám, že to nebylo proti Novakovi naposledy," dodal.




Pro Djokoviče porážkou skončila sezona, ale také naděje na celkově šesté ukončení sezony v čele světového žebříčku a vyrovnání rekordu Peta Samprase. Světovou jedničkou na konci letošní sezony bude - v 33 letech historicky nejstarší - Španěl Rafael Nadal, kterému se tento úspěch povede popáté a vyrovná se tak Djokovičovi, Federerovi a Jimmymu Connorsovi.

"Roger byl byl lepším hráčem ve všech ohledech. Má můj naprostý obdiv. To, co na kurtu dokáže stále předvádět, je fenomenální," složil Djokovič poklonu zkušenějšímu rivalovi.

Federer se v sobotním semifinále střetne buď se Stefanosem Tsitsipasem, nebo s Rafaelem Nadalem. Jako pravděpodobnější se zdá být duel s řeckým mladíkem, na souboj se Španělem totiž dojde jen v případě, že Nadal zítra odpoledne porazí již jistého semifinalistu Tsitsipase a zároveň Daniil Medveděv večer porazí obhájce titulu Alexandera Zvereva.

• TURNAJ MISTRŮ 2019 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch/ hala, 9.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 11. 2019)
• Dvouhra - skupina Bjorna Borga •
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 6-4 6-3
Berretini (8-It.) - Thiem (6-Rak.) 7-6(3) 6-3
tabulky skupin
• Čtyřhra - skupina Jonase Björkmana •
Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) - Ram/Salisbury (4-USA/Brit.) 6-7(5) 6-4 10-7
Dodig/Polášek (8-Chorv./SR) - Klaasen/Venus (5-JAR/N. Zél.) 7-6(4) 6-4
tabulky skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

397
Přidat komentář
Kozoroh
Byl jsem celý den zaneprázděný, takže kvůli nedostatku času a ne kvůli strachu z posměchu (jak se snaží prezentovat chytrolínek Kamilos) posílám post až teď. Ostatně ti z vás, co mě na tomto fóru hezkých pár let znají, tak ví, že jsem na Djokerovy prohry pravidelně posílal své reakce, ať již to byly nezdary na Masters, TM nebo GS.

Letošní No1eho sezóna, ověnčená ziskem 2 GS titulů, dostala hořkou tečku. Novak se opět nechal zaskočit agresivní přesnou hrou, tentokrát v podání RF, který nasadil vyšš? level hry, než jaký ukázal proti Thiemovi a Berretinimu. Fed těžil ze silného podání, které podpořilo jeho aktivitu v mezihře.

Samostatnou kapitolou bylo publikum, které se chovalo odporně. Tleskání po Djokerových DF, max. vlažný potlesk, když No1e zahrál winner. Diváci vlastně nechtěli vidět kvalitní zápas, ale Fedexovu výhru, a to za každou cenu. Novak tentokrát neuspěl, ale jako pravý bojovník opět povstane a umlčí tyto nevycválané davy.

Naděje na návrat na 1. místo pro letošní rok zhasly, ale nepochybuji o tom, že v příštím roce se Djoker vrátí na 1. příčku.
Reagovat
acc
:)) "strach z posmechu"

Pekne napsane.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevycválané :)

Chces tym naznacit, ze dav má styri nohy?..
Reagovat
Kozoroh
Jako dobytek se publikum v Londýně a v New Yorku vůči Novakovi zachovalo několikrát.
Reagovat
smazaný uživatel
O to horší prohra to pro Feda bude, když ani s tak masivní podporou fanoušků nevyhraje :D

Re: This is Sparta!!!

No1e vyhrál finále USO 2015 navzdory tomu, že publikum tehdy fanaticky tlačilo Rogera. Když Fed ve finále letošního Wimbledonu podával na zisk titulu, většina fanoušků jásala, protože fandili Fedexovi, Djoker se však jejich rámusem nenechal zviklat, utekl ze dvou mečbolů a dosáhl velkolepého vítězství :-)

No1e umí nejen čelit, ale i vyhrát nad velmi nepříznivým publikem. Připomíná tak starověké sparťany, kteří se odhodlali postavit perské přesile.

Jo zvítězit nad kotlem fanoušků, to chce mít kuráž a tu Novak má :-)

Re: Znovu: This is Sparta!!

Ani masivní podpora fanoušků, jakou Roger měl ve finále USO 2015, No1eho nezastavila. Jakkoliv velký tábor Fed fanoušků v dnešním zápase Ultrona nezviklá v jeho úsilí o výhru :-)

Už se těším, až ti tvé sny o postupu Rogera Novak zadupe do země :)
Reagovat
Mayo
(:
Reagovat
Kozoroh
Připomínáš ohraný kolovrátek :-P
Reagovat
spaniel
Kozorohu, vim ze znas MTF, ze tam chodis. Takze musis vedet, ze tu spartanskou hantyrku pouzivali Nadalovci uz 10 let zpatky.
Reagovat
Krisboy
Kolovrátek se dá na rozdíl od Kamílka vypnout nebo vyhodit. Tohle je jak seriály na Nově.
Reagovat
brixner
Pořád si myslím, že nejhezčí a oku lahodící hru předváděl Ivo Karlovič! Vždyť to bejvalo plno výměn a plno brejků a samej kraťas a loby a čopy a topspiny a prohozy a halfvoleje a stopvoleje a výměny a slajzy a čopy a bekhendy a forhendy a sprinty dopředu a sprinty dozádu a náběhy na sítě a vodběhy vod sítě a sprinty na jednu stranu a sprinty na druhou stranu a sprinty zas doprostřed a výběhy ven z kurtu a náběhy zas nazpátek do kurtu a vobčas i nějaký to eso...To byla panečku podívaná! A né nějakej nudnej Srb nebo ten Rusák, jeden jak druhej. Estetika se nějak vytrácí, což je veliká škoda...:-)
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/pg/atppragueopen2020/posts/?ref=notif

Z FB stránky (původně) štvanického dvojturnaje zmizela zmínka o ženském ITF.

Kurňa, to vypadá čím dál více. Věřím, že brzy bude jasno. Snad. SNAD!!!
Reagovat
Frick
!!! Důležitý náznak
https://www.facebook.com/pg/atppragueopen2020/posts/?ref=notif

Z FB stránky (původně) štvanického dvojturnaje zmizela zmínka o ženském ITF.

Kurňa, to vypadá čím dál ***lépe***. Věřím, že brzy bude jasno. Snad. SNAD!!!
Reagovat
Frick
Hm, tak spíš se zdá, že jsou tam nějaké pokusy na separaci ženského a mužského turnaje - tj. je snaha udělat ženskému a mužskému samostatnou FB a IG stránku.

https://www.facebook.com/itfpragueopen2020/
https://www.instagram.com/itfpragueopen2020/

Ovšem tyto stránky neexistují. Zatím tedy.

Nu, chce to zchladit hlavy, no. A nehořet radostí a místo toho stále jen opatrně skrytě doufat.
Reagovat
Olympiada
Hala-divaci-Konz.podminky-zapas na 2 sety-super rychly Kurt, už pravděpodobnost výhry, zraněný Srb = úspěch Švýcara. / Já bych se do budoucna moc neradoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten interval raz za styri roky je obligátny..
Reagovat
Olympiada
Asi tak neak:)
Reagovat
ipko
Djokovič mal maximálne zranenú hlavu :D
Reagovat
Olympiada
Zraněná hlava je taktéž zranění
Reagovat
ipko
čo je naozaj zaujímavé, že mentálny titán Djokovič to včera vôbec nezvládol v hlave :)
Reagovat
dappe
Super rychlý kurt to není. Je to rychlý kurt, na kterých Federer Djokovice poráží pravidelně celou kariéru.
Reagovat
gigin
Pravidelně.
Reagovat
Krisboy
Každé čtyři roky.
Reagovat
dappe
Na rychlém povrchu v takových 70% případů...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je This is Sparta Kozoroh?
Reagovat
Pe3k
jen vím, že den před zápasem sršel pozitivitou :)
Reagovat
Mayo
Tiež mi je divne, že sem ešte nič nenapísal.
Reagovat
annah
Nechte ho na pokoji. Je to jeden z nejslusnejsich diskuteru na TP. Ze prosazuje svého idola, na tom není nic divného. To děláme všichni. Jen mu věří víc než my těm svým. Zase se dočká.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě že není. Je třeba ho vykoupat.

V Šanghaji jsme vykoupali turistu a podívej jak je slušný a pokorný. Před včerejším zápasem fandil Nolemu ale také respektoval soupeře, to jsme ho naučili.

Kozoroh taky glorifikoval Noleho a teďka to čte a bojí se odepsat protože bude pro smích všem.

TP tě naučí uznávat soupeře před zápasem.
Reagovat
annah
To je pravda. Ale turista byl taky vždycky slušný. Jen někdy s trochu delším vedením, ale to je malina proti některým jiným expertům...
Reagovat
smazaný uživatel
O to horší prohra to pro Feda bude, když ani s tak masivní podporou fanoušků nevyhraje :D

Re: This is Sparta!!!

No1e vyhrál finále USO 2015 navzdory tomu, že publikum tehdy fanaticky tlačilo Rogera. Když Fed ve finále letošního Wimbledonu podával na zisk titulu, většina fanoušků jásala, protože fandili Fedexovi, Djoker se však jejich rámusem nenechal zviklat, utekl ze dvou mečbolů a dosáhl velkolepého vítězství :-)

No1e umí nejen čelit, ale i vyhrát nad velmi nepříznivým publikem. Připomíná tak starověké sparťany, kteří se odhodlali postavit perské přesile.

Jo zvítězit nad kotlem fanoušků, to chce mít kuráž a tu Novak má :-)

Re: Znovu: This is Sparta!!

Ani masivní podpora fanoušků, jakou Roger měl ve finále USO 2015, No1eho nezastavila. Jakkoliv velký tábor Fed fanoušků v dnešním zápase Ultrona nezviklá v jeho úsilí o výhru :-)

Už se těším, až ti tvé sny o postupu Rogera Novak zadupe do země :)
Reagovat
annah
To je porad slaby cajicek, hodný leda pousmani, proti jiným vytvorum zde...
Reagovat
Cico93
Ruku na srdce...
Kto by to bol po nedeli povedal? Federer už po x-ty krát odpísaný a aha čo predviedol včera. Klobúk dole.
Reagovat
smazaný uživatel
Bůh chce Federera v semifinále, to je jednoduché.

Federera odepisuje veřejnost už od 2011. Je na to zvyklý.
Reagovat
steve79
Jsem řád, že se poslední roky na turnaji mistrů zrychlil povrch. Pamatuji roky 2013 - 2016 to bylo skoro jak na antuce. Roger do Novaka mlátil a všechno se mu vracelo zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl na všech hardech stejný povch jako na TM, tak ta H2H Feda s Djokovičem vypadá trošku jinak.

Doufám, že se včerejškem zlomila bilance na hardu jako s Rafou a teďka bude Nole fackovací panák.

:)
Reagovat
steve79
To souhlasím. Australien Open se za poslední roky dost zrychlilo, ale US Open to vykompenzovalo. Koukal jsem na zápas Federer - Del Potro na US Open 2009 a na zápas Rogera s Del Potrem na US open 2017 a uplně jiný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak AO souhlas, tam ten povrch konečně nějak vypadá. USO by to mělo taky trošku upgradovat, ale tam je problém spíše meteorologického hlediska - teplo, vlhkost.

Hlavně ať tak nedojebávají Wimbledon, to je asi podstata celé věci. Ta tráva je každý rok horší.
Reagovat
steve79
Letos se mi nezdálo, že by byl Wimbledon nějak extrémně pomalý. Možná se to jen zdá, protože je mála skupina hráčů hraje útočný tenis.
Reagovat
Mayo
Tiež to tvrdím, že pokial by bolo viac ozaj rýchlych kurtov, tak by Rafa a Djoki zaplakali v súbojoch s dedom.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych jako rychlé kurty počítal Shangai, USO, Dubai, Cinnci, Basilej, ATP Finals

Tak RF vs RN: 6:3 a RF vs ND 14:9
Reagovat
woody
To by se ten sport nemusel jmenovat tenis... Ale podáváná...
Reagovat
Kojinho
Včera to byl právě ten nejčistší tenis. A výměny byly super.
Reagovat
woody
OK, je to samozřejmé otázkou vkusu. Výměny byly pouze při podání Novaka, který má slabší první podání.

Já mám radši tenis, kde se daleko více vyuźije potenciál všech aspketů hry a nepřevyšuje jeden nad ostaními.

Tím nechci říct,že kdyby se to hrálo jinde,že by Novak výhrál. Roger hrál skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale to, co říkáš se nestane, pokud Federer zapne tady tenhle GODs mode.

To je konečná a je úplně jedno, kdo stojí na druhé straně.
Reagovat
woody
Ano, hrál skvěle.Ale s tím co píšeš nesouhlasím.
Reagovat
ipko
lenže Roger proti Novakovi už inak hrať nemôže, ak chce uspieť.. a to aj kvôli veku, ale hlavne kvôli spôsobu hry Djokoviča, ktorý keď má čas na údery, tak hraje to čo potrebuje.. ak sa Roger znova stretne s Novakom a to naozaj hocikde, potrebuje predviesť niečo podobné ako včera.. včera dokonale využil svojich silných zbraní a dotiahol to narozdiel od Wimbledonu, kde hlavne nezvládol kľúčové momenty..
Reagovat
spaniel
Lol. To je pekna blbost.
Reagovat
ipko
32
Reagovat
ipko
32
Reagovat
spaniel
Tve IQ?
Reagovat
ipko
je menej ako 38 :)
Reagovat
spaniel
To uz je moc mimozni i na peggy.
Reagovat
ipko
peggy píše ako autista, tomu je ťažko niečo rozumieť
Reagovat
spaniel
Spis se podivej na svuj prispevek...a najdi, kde si tam protirecis.
Reagovat
ipko
naozaj tam náznak protirečenia nevidím
Reagovat
spaniel
- kdyz ma Djokovic cas, vyhraje
- Federer musi hrat to co vcera kdekoliv...

Kdyz budou na pomalen povrchu, Djokovic bude mit cas, takze to neni univerzalni taktika platna vsude. To by ho jinak porazel vsude. Momentalne je s nim schopny hrat jen na rychlych povrsich.
Reagovat
ipko
ale dá sa hrať útočne aj na pomalom povrchu, nie? A ja nehovorím, že Djokovič automaticky vyhraje, keď má čas na údery..
Reagovat
spaniel
Da se hrat utocne, jasne. Akurat nekdo s obranou jako ma Nole nebo Rafa to tam proste zneguji. To co bylo vcera eso by byl dobry return. To co byl winner by bylo zpatky. Kde byl vcera uspesny volej, by byl prohoz. Federer vyhraval na pomalych povrsich nejen cistym utokem, ale dobrou obranou a trpelivou hrou. To uz dnes neudrzi.
Reagovat
ipko
je dosť originálne :)
Reagovat
paddy
:)
Reagovat
acc
:) nekdo bRal aNabolika?
Reagovat
paddy
Reagovat
annah
Tvoriva hravost by vám kluci šla. :-)
Reagovat
acc
pRoto Nezlobime
Reagovat
Frantz
spíš dost trapné
Reagovat
Pe3k
ano, je to tak originální, že jsem to používal už v roce 2011...
Reagovat
ipko
práve preto to bola trochu aj irónia :)
Reagovat
paddy
Stanovisko fans Rafy a Rogera ke spolupráci, která vedla k zisku no. 1 resp. postup ze skupiny :)

https://youtu.be/BZ2TG5zfURk
Reagovat
acc
Celkem by me zajimala rychlost kurtu, protoze ten Fedex, si temer na vsechny dobre umisteny balony sahnul (az na ty do protipohybu). Jasne, predvidal dobre ale i tak me to prekvapilo. To podani ven z kurtu na Djoka plati, tak se na nej musi.
Reagovat
Patik
práveže včera to zmenil ..vo wimbledonskom finále a v Paríži minulý rok to tlačil von z kurtu takmer stále a včera to tlačil viac na stredovú čiaru a myslím že sa to oplatilo viac.
Reagovat
acc
No tady sou cisla - https://www.atptour.com/en/news/federer-djokovic-nitto-atp-finals-2019-match-analysis
Reagovat
acc
Prislo mi, ze podani ven pak stoji Novaka vic sil.
Reagovat
Patik
no ako som napísal a ukazuje to aj obrázok tlačil to viac po čiare k stredu..a tých 29 percent v pravom rošku tam to dával minimálne tam všetci vieme že sa Novak naťahuje s kvalitným forehandovým returnom do kríža..podanie von z kurtu ho viac frustruje lebo keď ho Roger dobre trafí a umiestni tak Novak odkryje druhú časť kurtu kde mu to Roger po servise šupne a proti tomu je Novak úplne bezbranný to je nehratelné.
Reagovat
acc
Jojo, mas pravdu. Stats nelzou jen by tam mohlo jeste byt u toho micku kolik to hrace stalo sil :)
Reagovat
Patik
to už by sme asi veľa chceli :)
Reagovat
Mantra
moje žena vždycky říká, až bude mít Rožér aspoň zpocený záda, pak si budu myslet, že začal makat na plno
Reagovat
ipko
a mal ich včera spotené?
Reagovat
annah
Na té černé barvě to není vidět! :-)
Reagovat
ipko
aha :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo černá barva rules :))
Reagovat
annah
Roger podepisuje:
https://twitter.com/i/status/1195121827347156992
Mají u toho vtipný titulek: Santa came early this year :-))
Reagovat
annah
pokračování videa:
https://twitter.com/i/status/1195126824474468358
Reagovat
peggy
Djokovic,hrál lepší tenis,nevyšlo to.Pan Federera tam běhal jak splaseny a vyšlo mu to,prece tam nechtěl,že je unavený,ale sype to.
Reagovat
Mantra
vím, že si tu na tebe hodně lidí stěžuje, ale tenhle tvůj post už musím okomentovat i já - jsi nula, ne záporné číslo na žebříčku od 1-milionu.
Reagovat
annah
Nebude to nula, ale někdo s IQ 60. Takové bláboly přece normální zdravý člověk nevyplodí.
Reagovat
Patik
mne to príde ako keby to generoval počítač so starým windowsom..prípadne ako keď hodíte do prekladača vetu a občas vám to preloží nie príliš súvislo.
Reagovat
annah
Počítač by nestvořil větu, že někdo běhal jak splašený...:-)

Podle autorky toho blábolu není třeba běhat, ale pevně stát na místě a držet pozici za každou cenu! A čekat, jestli míč náhodou nezaletí ke mně! A pak do toho pořádně prásknout. Zároveň se tak hráč tolik neunaví, jako když běhá ze strany na stranu jak splašený...
To je jasná vítězná strategie. Akorát nechápu, proč se jí teda nikdo nedrží?
Reagovat
Lina
Autorka Marie je fanynka Nadala a jinak se pravděpodobně jen baví nad tím jak, se na ni reaguje u RF, TB a to nejen tady. Nejlepší bude ji ignorovat a pak ji to možná přejde?
Reagovat
annah
On na ni už málokdo reaguje. Ale někdy jsou to fakt takové zpotvoreniny, že to budí úžas a reakce následuje. A nevěřím, že by se pri té slabomyslnosti reakcemi bavila.
Reagovat
Lina
Tak je pravda, že člověk inteligentně na výši by se asi takto nevyjadřoval. Ale podle obsahu jejích příspěvků týkajíciho Rogera nebo Berdi mám přesto pocit provokace, protože když vyhraje Rafa jsou její příspěvky normální.

Každopádně když Roger Rafu porazí to milou Peggy štve asi hodně a kdyby byl Roger 1 a Rafa 2, to by pravděpodobně neunesla. :)
Reagovat
FerrariF50
Troll no :) ... podívej se na stats zápasu a alespoň na highlights, než tu řekneš takovou blbost.
Reagovat
peRFect
Kotě, ty musíš používat nějaký script náhodně generovaných slov,protože gramotný člověk by tohle napsat nemohl.Prostě ne.
Reagovat
Kojinho
To se musí mít někdo hodně nudný život, když si založí účet ke trolení.
Reagovat
Krisboy
Stará závistivá komunistka...naštěstí jsem zapomněl její jméno, takže odkaz na její fb profil vám nehodím:)
Reagovat
Kojinho
Tak to by se hodila k Fulnekovi :-)
Reagovat
Krisboy
Ideologicky ano, ale zase tam vadí ta paní Kvitová :)
Reagovat
Frantz
"..Rožr Fíd-r....Džokovič...Rožr Fíd-r...Rožr Fíd-r...Džokovič...Rožr Fíd-r..."

Neví někdo, jaký tu má nickname??? :D
Reagovat
steve79
Bude hrat s Tsipsipasem.
Reagovat
aape
vidím, že si Roger všechny ty rady odborníků z TP
vzal k srdci, výrazně zvedl úroveň hry - útočil, běhal jak čamrda,
zrychlil podání.. a vyplatilo se, takže gratulace,
hezký zápas
Reagovat
FerrariF50
:-D
Reagovat
ipko
čamrda v slovenčine znamená čo? :D
Reagovat
annah
Našla jsem vysvětlení:
Čamrda je staročeský název pro knoflík a později pro hračku, kterou si z ní šikovné děti a tátové vyrobili. Šlo to celkem snadno, doprostřed toho knoflíku dali tyčku a čamrdu roztočili. Knoflík se pak točil jako káča. Kluci do ní šlehali bičem a dřevěná káča, která vypadala trošku jako velký špičatý žalud, se točila a točila.
Přeneseně se tak říká rychlé ženské: lítá jak čamrda.
Reagovat
ipko
ďakujem, takže to znamená, že Roger je žena? :D
Reagovat
annah
Úplně nutně ne... :-)))
Jak čamrda může běhat i chlap. Ale u ženské se to víc hodí, protože ta musí v běžném životě zvládnout trochu víc než chlap - práci i domácnost, děti. Když je čamrda, jde jí to líp... :-)
Reagovat
ipko
áno, to je určite pravda :)
Reagovat
Mayo
Tu na tp je samy tréner.
Reagovat
ipko
a v štatistikách ukazovali, že Roger včera podával priemerne podstatne rýchlejšie ako v zápasoch s Thiemom a Berretinim.. čo je teda dosť zaujímavý údaj
Reagovat
ttopi
Vzhledem k tomu, jak silný je Djoker na returnu bych to přisuzoval tomu, že Roger na podání zvýšil riziko v podobě razance na úkor techniky. A vyšlo to. Párkrát měl namále, ale nakonec ani jeden ztracený servisgem.
Reagovat
ipko
asi áno, ale aj to umiestnenie podaní bolo stále veľmi kvalitné.. Roger musel ísť v celom zápase len dvakrát cez zhodu a Djokovič mal jeden BB, takže taktika mu vyšla dokonale
Reagovat
acc
Tam bylo rozdil oproti predchozim zapasum snad 10mph.
Reagovat
Herbert_Hoover
Díky za ty dary :) a turista si může svou pokřivenou teorii o spravedlnosti vepchat někam :)
Reagovat
Kojinho
Roger má kliku, že mu letos na rozdíl od 2015 nemůže Novak oplatit porážku ze skupiny ve finále.
Reagovat
gigin
Reagovat
Pe3k
alespon, že Babiš slíbil levnější pivo :)
Reagovat
Krisboy
A já to zaspal :(
Nicméně starému pánovi gratuluji!
Reagovat
No-le
"Roger byl lepším hráčem ve všech ohledech. Má můj naprostý obdiv. To, co na kurtu dokáže stále předvádět, je fenomenální," složil Djokovič poklonu zkušenějšímu rivalovi.
Díky Nole. Můj obdiv a respekt.
Reagovat
spaniel
Hezky...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic nikdy nebude nejlepším tenistou historie. Nebude ani v TOP 3. Tam je Fedexpress, Nadalisimo a Laver. Djokovic bude nozna tak 4. Nashle, a dobrou noc do Srbska.
Reagovat
steve79
To zase není pravda. Novak toho vyhrál straně moc. Má 16 Grandslamu, 35 masters 1000 a 5x turnaj mistrů. To je úžasná kariéra. Těžko říct, kdo z nich je nejlepší hráč historie. Každý má něco a každému něco chybí.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
No-le
Přesně to si myslím - zápas s Thiemem ho zlomil a prestal si věřit. Tento zápas byl rozhodnutý už dříve než začal.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz nikdy zadny Grandslam nevyhraje. Nema na to. Masters ano. Grandslam ne.
Reagovat
FerrariF50
Takových řečí už bylo jak na Djoka, tak Rafu i Rogera. Tohle je nesmysl, i když je pravda, že s postupujícím věkem těch tří, je to samozřejmě čím dál víc pravděpodobný a jednou to nastane. Ale nemyslím si, že už teď.
Reagovat
acc
Tomu sam neveris..
Reagovat
turista
Jako kdo? Djokovič? Toho tahle porážka nerozhodí. No tak holt prohrál a jede se dál.
Reagovat
annah
Taky si to myslím. Rogera porážka ve W rozhodla na pár měsíců a už je zase zpátky. Nole to bude mít podobně, jen zpatky bude už na AO. Jeho porážka prece jen nebyla tak fatální jako ten Wimbledon pro Fedexe.
Reagovat
turista
Nebyla protože prohrát s Federem ani s Nadalem není hanba. Bylo hůř když mu v zimě a na jaře 2018 naložil kdejaký kvalifikant v úvodním zápase turnaje.
Reagovat
FerrariF50
Dneska mám fakt radost a musí se nechat, že 16x ze 17 postoupit do semi je skvělý. Tohle Rogera hodně nakopne, věřím, že to tu vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj vyhrá Dominic Attila Thiem.
Reagovat
FerrariF50
Nadal postoupí ale turnaj vyhraje Roger, zatím mi všechno vychází :)
Reagovat
FerrariF50
Kolik tak mohl být kurz, kdybych si vsadil, že postoupí Roger, Tsitsi, Thiem, Nadal. Jooo kdybych sázel :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tych 4 si tipoval pred turnajom?

To by trafil jeden zo 100.
Reagovat
FerrariF50
jj před turnajem právě :) klidně doložím, zde v diskuzi to je někde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouček :)
Reagovat
a.magerova
Nebýt toho paka Můry ve 2008, který si honil ego, bylo by to 17x ze 17.
Reagovat
smazaný uživatel
Média: Porazil jste Djokovice, co jste oproti finále Wimbledonu dnes udělal jinak

Roger: Nevím...asi, ze jsem proměnil matchball

:))
Reagovat
ipko
čistá pravda
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto zápas su casto hore-dole a pri kazdej sinusoide hrac zneistí.

Dnes nemal Federer ani jeden moment, kedy by mohol zacat pochybovat. Ak by sa Nolemu podaril break za stavu 2:1 v druhom, navyse po tom, co sa sám dostal z 15:40, som presvedčený o tom, ze by to bol iný zapas. Federer by zneistil. O tom to je. Vo Wimbledone mal tych momentov Federer kvantum, kedy zacal pochybovat o vysledku.
Reagovat
Roger_Federer
Tady stebou musím i souhlasit, Roger je z nich 3 nejslabší v momentu, kdy to v zápase proti Nadalovi, nebo Djokovicovi nejde podle jeho "představ"(znejisti)..
Světlá výjimka bylo finale AO17.
Tam se tomuto bodů v hlavě prostě vyhl.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.

Finále AO byl Federer lepší celý zápas. Dovolím si říct, že ten zápas byl jenom o něm, ne o Rafovi. A ten pátý set byl na spadnutí. Od prvního gamu visel brejk ve vzduchu.
Reagovat
ipko
kľudne mohol včera pochybovať už po tých nevyužitých BB na začiatku 2.setu alebo na tom jedinom, ktorý mal Djokovič a Roger musel ešte k tomu cez druhý servis.. ale vo výmene ho nádhernými forehandami zničil
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale rozdíl je v tom, že Federer včera věděl, že když nevyužil BB v prvním gamu, tak je bude mít v dalším.

Byl na svém servisu tak sebevědomý, že neměl důvod pochybovat o výsledku.
Reagovat
Denis92
Dufam, ze Rogera tento vykon nakopne a zopakuje ho este v 2 zapasoch. Bola by skoda, ak by vyletel hned v semi po slabsom vykone ako posledne 2roky
Reagovat
paddy
https://www.youtube.com/watch?v=taqgDzOrAaE

autom. titulky neumí jména, ale není těžké uhádnout, kdo je auntie Marie :)
Reagovat
Denis92
Rogeeeer :)
To bolo nieco neuveritelne! All out attack tenis od uvodu az do uplneho konca. Naozaj si nepamatam, kedy naposledy hral takto paradny tenis..
73% servis, 23/6 W/UE. Skvely na servise, returne, FH ci BH..dnes proste fungovalo vsetko.
Atmosfera neskutocna..tak ako Roger chcel "odplatu" za Wimbledon, tak ho tlacila aj cela hala.
Po premenenom MB Roger vyskocil viac ako ja zo sedadla :) Muselo to velmi vela prenho znamenat, najma z psychickeho hladiska.

Pred zapasom som pisal, ze snad to nebude nudny zapas bez atmosfery typu 6-3 6-4 pre Djokovica. Nakoniec, bolo v opacny prospech a nudny zapas bez atmosfery to naozaj nebol.

Vcera na zapase Nadala som si vravel, ze kiezby mi podobny zazitok doprial dnes Roger. A splnilo sa. Som stastny, ze to nebol posledny zapas ako som pisal skore, ale v sobotu pokracujeme.

Toto bol moj 12-ty Rogerov zapas a musim ho oznacit za najlepsi zazitok.
Moj posledny nesplneny sen je Fedal..tak mozno v sobotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim palce. Rafa by bol v pozicii obetného baránka, ale dnes sa ukázalo, ze lopta je gulata.
Reagovat
MarcelPersch
Denisi, na RG 2020 by byla slušná šance možná :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Fedal nejdriv v neděli :)
Reagovat
Denis92
Moze byt len v sobotu. Nadal bud vyhra skupinu = Fedal alebl na turnaji konci
Reagovat
peRFect
No,Wim porážku mu rozhodně neoplatil.To je trochu jiný level.
Reagovat
RF46
to je jasny, ale pro hlavu je to super.
Reagovat
Montaigne33
Souhlas...
Reagovat
peRFect
Potřeboval ho už porazit.Ale ještě víc ho potřebuje porazit kdekoliv ve finále.
Reagovat
Montaigne33
Vynikající výkon RF, klobouk dolů...
Reagovat
annah
závěr natočený z publika:
https://twitter.com/i/status/1195094687092281344
Reagovat
paddy
Reagovat
FulnekUltras
balkánští konzumní ohoni ;-)))
Reagovat
ipko
bratia Česi zdolali Kosovo 2:1 a postúpili na EURO! gratulácia :)
Reagovat
FulnekUltras
tři zápasy ve skupině s "atraktivními soupeři" budou pro naše tetované "zázraky" a hlavně bafuňáře pěkným finančním požitkem ;-)
Reagovat
peRFect
+1
Reagovat
Mayo
Skoda, že my nemôžeme postúpiť s bratmi Maďarmi.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
raduz
Roger Federer dnes porazil jednoznačně mého oblibence Novaka Djokoviče.Tušení mě tentokrát zklamalo,myslel jsem si,že Novak vyhrajr,a to dokonce s přehledem.Federer se však postupně rozehrál,hrál dnes výtečně a rychlý povrch mu extremně sedí.Může to celé vyhrát,největší překážkou bude Tsitsipas.Thiem ho podruhé neporazí a nikdo jiný už podle mě také ne.Federera jsem po Wimbledonu odepsal,dnešní vítězství ho však nakopne a bude velmi velmi konkurenceschopným během prvích cca 8 měsíců v roce příštím.Naopak z vystoupení Djokoviče jsem poněkud rozčarovám,nehraje z nějakých důvodů už dlouho v pohodě.Rok 2020 přínese překvapivé vítěze velkých turnajů,za čímž si stojím.Dnešní večer je pro mě špatný nikoliv prohrou Novaka,nýbrž definitivním potvzením Nadala na postu 1......
Reagovat
Frantz
tak ať se hnusně spinká.. ;-)
Reagovat
Stopball
V posledních třech zápasech včetně toho dnešního vyhrál ???????? pět setů a všechny v tie breaku, Federer vyhrál všechny "poctivě" s breakem. Ve všech třech zápasech vyhrál více výměn Federer. Kdo tohle věděl, nemohl nevěřit Federerovi, že jednou tu smůlu prorazí a že bude lepší nejen statisticky, ale i výsledkově. ????????ův styl je okoukaný, kdo na něj vydrží tlačit celý zápas, tak ho smete.
Bravo, Roger!
Reagovat
FerrariF50
jj no přesně tak.
Reagovat
Stopball
Chci napsat Srbovo jméno azbukou a ono mi to tady azbuku nebere: ???????? a napíše mi to samý otazníky. Není to diskriminace latinkou nepíšících národů???
Reagovat
acc
Urcite. Doba ti nahrava, takze vytisknout transparent a sup s tim ven!
Reagovat
steve79
Zase nemůžeš chtít všechno. Novak toho sice nevyhrál tolik, ale 2x Grandslam, 2x masters 1 000. Ještě byl ve finále v Australii a v Říme. To je snová sezona.
Reagovat
turista
A ještě jsi zapomněl na Tokio 500, které taky Novak vyhrál. Nemá se za co stydět.
Reagovat
Ereinion
Pokud Federer hraje tímhle způsobem na tomto povrchu, tak je nehratelný...jsem teda zvědav, jestli to bude schopen zopakovat i v dalších zápasech, tady měl extra motivaci...Djokovic naopak působil odevzdaně, ten zápas s Thiemem asi udělal své a navíc si byl vědom přemotivovaného Federera a celé haly proti němu...
Reagovat
FerrariF50
Neřekl bych, že když je někdo přemotivovaný, že je to plus. Spíš velký mínus. Každopádně dneska na mě Roger působil fakt dobře. Ve Wimbledonu byl kolikrát mě přišlo tou motivací až sjetej.
Reagovat
Ereinion
přemotivovaný je možná špatný slovo, ale už dopředu vyhlašoval, jak se těší na tento zápas a že je dobře, že povrch je tentokrát rychlý...Djokovic určitě tak natěšenej nebyl, když věděl, že zas bude muset hrát proti celé hale a prostě na to teď neměl
Reagovat
No-le
Přesně to si myslím - zápas s Thiemem ho zlomil a prestal si věřit. Tento zápas byl rozhodnutý už dříve než začal.
Reagovat
Vlk-v-trave
Fedexovi jsem moc neveril...o to vic potesil, a jeste v suchym, opradu klobouk dolu, je to Genius...:)

Djokovic venku, takze se Kozoroh nemylil, a tipl to s tema Termopylama presne...Joker sel na jistou SMRT:)

Nadal NR 1. na konci roku, letos toho nalital az az...vybehal si to, a zaslouzene konci rok na prvni pozici, 2 tituly GS, jedno finale, jedno SF.

Stale verim, ze TM vyhraje Stefan, nebo Dominik, eventuelne Zvire obhaji:)
Reagovat
gigin
Važ slova v tom prvním řádku..
Reagovat
Davor1
Presne tak, Genius je len jeden.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Chapu, ale existuje porekadlo...ze Hlavou zed neprorazis...
Federer tohle prislovi dokaze zlomit...:))) Takze take Genius.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vyhraje titul před turnajem - 5,5
Federer vyhraje titul po prvním zápase - 12
Federer vyhraje titul po druhem zápase - 11
Federer vyhraje titul před dnešním zápasem - 7
Federer vyhraje titul po dnesnim zápasu - 2,5
Reagovat
Frantz
hlavně si ho neutrhni
Reagovat
smazaný uživatel
Není třeba, mám manželku.

Co ty?
Reagovat
RF46
Na dnesni zapas sem ho mel za 3,15. Ale ja sazim dvacku jen :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
steve79
Titul je vzdaleny. O nem bych nemluvil.
Reagovat
Patik
Tak zápas takmer identický ako z roku 2015 v skupinovej fázi..toto môže byť pozitívny impulz pre Rogera a budúcnosť alebo zvyšok kariéry..táto výhra môže vkľude predĺžiť jeho kariéru o ďalší rok..len dúfam že vo finále nepohorí úplne smiešne ako v prvom zápase.
Reagovat
Patik
pardon v semifinále..ale aj vo finále
Reagovat
steve79
Tohle vitezstvi Fedexovi pomuze. Bude to pro nej obrovska vzpruha. Vratil mu bolestive porazky z Cincinnati a z letosniho Wimbledonu.
Reagovat
Montaigne33
Ve Wimbledonu selhal v hlavě- dnešek by mu mohl vrátit sebedůvěru pro příští rok... Neuvěřitelná hra v 38letech...
Reagovat
Mayo
Nemyslím si, že Rogi má titul v kapse. Na rýchlom kurte porazil veľakrát Djokiho. No ja si myslím, že Tsitsipas, Thiem budú náročnejší súperi.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude tam tíha okamžiku.

Roger má za sebou 16x SF, kolik má Thiem s Tsitsipasem dohromady?

Federer má titul na raketě, teď je jednoznačně papírové největší favorit
Reagovat
Patik
ak to Rafa Grék a Zverev pozerali v pyžame na hoteli verím tomu že absolútne nepodcenia prípravu na zápas týmto výkonom si u nich Goat vydobil ešte väčší rešpekt.
Reagovat
MarcelPersch
Rafovi to po zitrknu bude moct být jedno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už dneska
Reagovat
dappe
Federer dnes s přehledem. Byl celkově v lepším rozpoložení a povrch byl na jeho straně. První a zároveň jediná těžká chvíle, stav 1:2 ve druhém a bp přes druhý servis po milimetrovém outu prvního servisu, Federer to ale zahrál skvěle. Tenhle okamžik to definitivně zlomil a byl z toho jednoznačný zápas.

Federer zahrál skvělý turnaj v Basileji, dlouho v takové formě celý týden neodehrál, na TM první dva zápasy úplně optimisticky nevypadaly, ale dnes se k té hře opět dokázal vrátit, tak uvidíme co z toho bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Je neskutecne, jak Federer hraje, když chce bezpodmínečně vyhrat.

Dneska přišel na kurt a od prvního gamu šlo na něm vidět, ze dneska chce jít z kurtu jako vítěz. Žádná obrana, Noleho tam skolil jako juniora, Djokovic měl problem na každém servisu, Federer četl jeho každý uder, na returnu byl skvělý a na servisu nehratelny.

Dneska to chtěl Nolemu vrátit a přesně podle toho to vypadalo.

Nole nevypadal dneska špatně, ale podle mě tak o poloviny prvního setu věděl, ze pokud se Federer nezrani, tak dneska nemůže vyhrát.
Reagovat
Marduch
Min. za ten meganestastnej W mu to, troufnu si rict za Djokoland, preju. Nech to tam dedo vyhra cele.
Reagovat
FerrariF50
:)
Reagovat
turista
Budiž. Novak se nemusí za letošní sezónu stydět. Porážka v hale s Rogerem není hanba. Hořký večer to ale dnes je. Tak ať z toho je ten 104.kousek!
Reagovat
blixa
Není co dodat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger postoupí ze skupiny i v padesáti
Reagovat
steve79
Roger dnes uzasny na servisu a na returnu. Tec ho ceka Tsipsipas.
Reagovat
Davor1
A ešte na returne a na sieti.

A nemusí ho čakať Tsitsi. Ak zajtra vyhrá Medveď a Nadal, tak ho čaká plešatá.
Reagovat
smazaný uživatel
A ten to za odměnu skrecuje
Reagovat
Davor1
chcel som napísať v medzihre, nie returne :D
Reagovat
mahycek
kdo je to plešatá -Nadal ?
Reagovat
Marduch
Pri vsi ucte ke Tvym komentarum je prezdivka plesata ubohost. Jeste tak Spaniel snad na to ma jakestakes pravo jakozto ztelesneni jizlivosti:)
Reagovat
spaniel
Dik :-*
Reagovat
Davor1
Mne sa to náhodou páči, to plešatá, chlpatá :D ja to nemyslím v negatívnom zmysle, naopak uznávam autorov za kreativitu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo Rafa..
Reagovat
steve79
To je neuveritelny! Jak se to mohlo stat?
Reagovat
annah
Možná zafungovaly spojené mentální síly FFF a Rafafans. Ač oba tábory měly jiný důvod, cíl byl stejný: porazit Noleho.
Ale že to půjde tak snadno, to by mě nenapadlo ani ve snu.
Reagovat
steve79
Popravde neveril jsem. Djokovic mel formu, ale mozna na nej dolehla tiha okamžiku.
Reagovat
Mayo
Rafael Nadal antukar zakončí rok piaty raz na jednotke a prekročí číslo 200, slušne (:
Reagovat
smazaný uživatel
Joj, stáva sa najstarsou koncorocnou svetovou jednotkou histórie. 5 vavrin cennej štatistiky, navyše v kariére oklieštenej zraneniami.

Hip, Hip.
Reagovat
Bolomsson
Rogeeeer, vůbec jsem mu před zápasem nevěřil, ale moooc mě potěšil, dědek jeden úžasnej! :-) Dneska nedal Nolemu čuchnout, i když nutno uznat, že Djoker hodně slabý dneska.
Reagovat
Kojinho
Forehand má tak velkou radost, že přestal komentovat.
Reagovat
brixner
No, stane se, sezóna byla dlouhá a Roger hrál, myslím, velice dobře!
A diváci? No, jestli to třeba nebude tím, že Srba moc rádi nemají...
Reagovat
Fransoas
Vítězství je na správné straně.Gratulace pro Rogera do další fáze turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpadnem :)

Wimbledonské finále potreboval Nadal súrne pre Djokovica.
Zápas skupiny TM potreboval Nadal súrne pre Federera. A napriek tomu, ze ho 4 roky neporazil to naozaj tak vydalo.

Skvelá sezóna pre Nadala, nielen výsledkovo. herne, ale aj karma ktorá sa mu otocila v roku 2018 chrbtom ho o rok neskor podržala.

Federerovi sa tak ako Nadalovi podarila odplata za trpku GS porážku v nasledujúcom zápase. Dnes chlpatá lietala po kurte, Novak sa vobec nedostal k svojej hre. Gratulujem..

Nadal: 5 year-end number one.
Federer: 5 year-end number one.
Djokovic: 5 year-end number one.

Fantázia. Ja mám splneno.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň, ze jsi říkal, ze budete s Rodzim kamarádi když vyhraje.

Tak se toho drz alespoň do AO
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme to platí. Do polnoci. Budem taktný, dokonca som ocenil jeho výkon. Dvakrát taký nezopakuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není třeba. Djokovic je už doma.
Reagovat
Davor1
Gratulácia plešatej k n1. Za mňa si to za tento rok zaslúži ďaleko viac, ako Djokovič.
Reagovat
FerrariF50
jj za mě teda taky. Já totiž těch 800 bodů navíc za ten Wimbledon nepočítám, protože se to nestalo a Roger ho tam vystřílel ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ako si pisal. Ak by nevyhral ten uhaluzeny W. mal by jeden GS+2 masters a sezónu by pokladal za priemernú.

Rafa je v zlom rozpoležení a sam by si potrebné body neuhral, ale rok má 365 dní a som rad, ze sa to rozlozilo adekvátne.
Reagovat
turista
To teda nezaslouží. Ale už se s tím nedá nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Malé decko, ktorému zobrali lopatku, pardón. Stetoskop.
Reagovat
turista
Vyhrál 4 tituly, na antuce nedominoval a včera mu pomohli snad všichni svatí a ten ruský truhlík. Takže podle mě si to nezaslouží. Měl kliku jako Novak ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuke dominoval. V mensej miere, ale antukovu sezónu bodovo dominantne vyhral.

Na harde ziskal dalsich 4500b, a to sa zucastnil len piatich turnajov.

Chces si to porovnat s cislami Djokovica?

Áziu vynechal pre svadobne povinnosti.

Wimbledon, solídny výsledok, kde mal BB na 5:5 v stvrtom.
Reagovat
turista
Letos nikdo nikde pořádně nedominoval. Jako dominanci si představuji Rafu na antuce 2017 a 2018 a ne letos.
Reagovat
turista
Kecy. A stetoskop nepoužívám. Djokofans jsou na.raní. To je tak těžký to pochopit?
Reagovat
smazaný uživatel
Je po vsetkom, ocakáva sa gratulácia súperovi a odchod z bojiska so zdvihnutou hlavou.

A nie v hysterickom plačlivom kŕči.
Reagovat
Denis92
Z vdaky k Rogerovi by si sa mu aspon nemusel vysmievat, ak nevyhra titul..

Tento rok naozaj pomohol Rafovi viac ako dost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mam to v pláne. Zachovam dekórum..:) hoci som si isty, ze po vypadnutí Nadala si ho tu ludia naporcujú a 15/16 turnajov bude zabudnutých.
Reagovat
turista
Byla to přímo bratrská pomoc od švýcarského hodinkáře.
Reagovat
woody
Skvely vykon.

Cas Djokolandu zase prijde :-)
Reagovat
turista
Ano. Pět letošních titulů Djokera je fajn. A bilance 54/11 je ještě lepší než loni.Dnes to byla hořká pilulka, ale ta se rozplyne a přijdou další možnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
52-7

:-)

Servus
Reagovat
turista
Rafa 52:7 plus dvě skreče, ne porážky před zápasy, které by určitě nevyhrál pro zranění což trochu zkresluje celou věc. Dnes možná 52:8. Novak 54:11, z toho jedna porážka skrečí pro zranění. Tak je to podobné.
Reagovat
mahycek
Tak to bylo i pro kamaráda Nadala. A zadostiučinění za
za Wimbledon i když menší. Jak tady někdo řekl, tak
tenisovej svět je v pořádku. A může být FEDAL ??
Reagovat
panzer.dragon
revange dobrej, určitě ne stoprocentní revange, ale slušnej :-)

rafani by měli rogerovi líbat nohy
Reagovat
turista
Ano. Byla to velká pomoc.
Reagovat
MarcelPersch
Doufal jsem v delší vyrovnaný zapas, ale za výsledek spokojenost, teď doufám, že turnaj vyhraje Thiem nebo Tsitsipas, ale ani Roger by mi zas tak nevadil. Dnes skvělý výkon, ale Novaka je mi trochu líto, nicméně objektivně měl Rafa lepší sezónu a za tu minulou sezónu si to zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
V Sanghaji byl k smíchu turista a dneska si dal pozor, byl Pokorný.

Naopak Kozoroh tady propagoval Spartu a pláč Fed fans a je k smíchu teď on.

I takové příběhy píše život na TP
Reagovat
Mayo
Kozoroh bude zalezeny v kanále.
Reagovat
smazaný uživatel
This Is Kozoroh!!!
Reagovat
FerrariF50
Já to říkal, že to Djok nedá :) ... Thiem, Federer, Tsitsi jsem uhádl :)
Reagovat
ipko
ja som tiež hovoril, že jeden z dvojice Roger/Novak nepostúpi.. ale že ho Roger vyradí sám v poslednom zápase, to ma trochu prekvapilo :D
Reagovat
spaniel
Byl jsem tady asi jediny optimista co veril Rogerovi, ale ze to bude tak easy, to ani nahodou. Roger dnes super vykon, Novak tezko rict. Pusobil mdle, ale nedostal se do hry. Pripominalo to zapasy v Cinci.

Po hruznem startu paradni konec skupiny a sance na titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Není pravda.

Dělám tady reklamu od včera
Reagovat
FerrariF50
Já mu taky věřil, asi stejně jako na Wimblasu, tam jsem si byl jistý, že to dá, dneska naštěstí taky :)
Reagovat
Davor1
Tiež som mu veril na tomto povrchu, Djokovič sa mi absolútne na tomto turnaji nepozdával a dnes sa to len potvrdilo. Celkovo je Djokovič v tejto sezóne od AO proste totálny priemerak na jeho pomery a ten megaluck na Wimbledone dáva jeho sezóne úplne iný výraz, ak by tam Roger premenil ten MP, tak si myslím, že by to bolo úplne zaslúžené rozdelenie sezóny podľa reálnych výkonov...
Reagovat
turista
Jaký průměrák? V Madridu, v Tokiu a nedávno v Paříži exceloval. A bilance 54/11 teda sakra není průměrná. Tak co to tady plácáš? Nemá se za co stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale Tokyo a Millmanom vo finále, to bol snád céčkový turnaj, ktorý je významom niekde na úrovni satelitu z Novosibirska.
Reagovat
turista
Je ale pětistovka jako ta Barcelona nebo Rio de Janeiro. Barcelona byla Rafovi dobrá 11x, Rio v roce 2014 taky pomohlo a Buenos Aires dokonce dvěstěpadesátka měla v roce 2015 pro Rafu cenu zlata. Každý titul je těžké vyhrát. Takže Tokio bych neshazoval. Nakonec zmíněný Mlynář semlel Federera na US Open 2018.Tak dokáže být dobrý. No ale je to fuk. Chleba levnější nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Chleba je levnejsi, dokonca aj kaiserky isli dole. Podla najnovsich billa letákov su aj mliečne výrobky s akciovou cenou. Len sa treba zorientovat.
Reagovat
Mr.Pink
dobra reakce, pze ja tuhle vetu, chleba levnejsi nebude, primo nesnasim :)
Reagovat
turista
No tak tou větou se naznačuje, že se pro běžné lidi nic nezmění v případě výhry jednoho nebo druhého. To je jako Nagano 1998. Bylo to fajn, že tam naši vyhráli, ale taky se tím nic pro běžné lidi v jejich životě nezměnilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz konecne vieme, ako to je myslene.
Reagovat
ipko
ale celkovo veľmi malá náplasť za Wimbledon, pretože Roger má ešte stále ďaleko k celkovému víťazstvu
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude hrát jako dneska, tak mu můžou zítra dat titul
Reagovat
ipko
no ale každý zápas je iný a v posledných dvoch rokoch v semifinále trochu zbytočné prehry s Goffinom a Zverevom
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nehrál s Nadalem :)
Reagovat
ipko
s ním by som mu tu naozaj veril :)
Reagovat
miledus
M A E S T R O
Reagovat
Pe3k
Masterclas of the goat.
Reagovat
annah
A osmý den stvořil Bůh Federera... 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byla solidní demolice.

Novak se prakticky za hodinu nedostal vůbec do zápasu. Ten se podle vzpamatuje tak za hodinu
Reagovat
annah
Jak to, že jsi věděl, jak to dopadne? :-)
Věštil jsi 2:0, což mi připadalo jako sci-fi, a ona je to skutečnost.
Rogiho malá odplata za ten nešťastně prohraný Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím Rogerovi i za stavu 0:5 0:40 v životě jsem žádný zapas nevypnul před koncem.

Roger dneska více chtěl a šlo to vidět od prvního gamu
Reagovat
EllNino
nedávno jsi tu psal, že s Rublevem jsi vypínal po 1. setu, tak nekecej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo psal ale díval jsem se

:D
Reagovat
mahycek
Je to tam !!!!!!
Reagovat
Hypertac
Roger dneska hrál jak pánbůh a paradoxně pomohl Rafovi. Protažený ksicht Vajdy - k nezaplacení.
Reagovat
ipko
ten záver už Novak podľa mňa nešiel vôbec naplno
Reagovat
FerrariF50
Konečněěěěěěěě :) ... já to věděl dneska, že to dobře dopadne :) Jsem si poprvý v životě vsadil dokonce :-D
Reagovat
Mayo
Vamos Roger! Vyfackal pseudosupera. Je to proste kráľ ozaj rýchlych kurtov.
Reagovat
RF46
Jako vystrelil ho z trenek..
Reagovat
Fandina
Je to tááááááááááááááááááááááááááám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
RF46
BREJK! At nemusi podavat na vyhru!
Reagovat
woody
;-)
Reagovat
woody
;-)
Reagovat
ipko
od Novaka úder zápasu, klobúk dole
Reagovat
Hypertac
Woody Harellson jen kroutí hlavou....
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic kurz 10.

Mam sto chuti vyhodit 10 eur z okna.
Reagovat
ipko
vyhoď :)
Reagovat
Hypertac
Zkus to. Já dal včera na Rafu při kurzu 13,1 a vyšlo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal som za 5.
Reagovat
Patik
trošku mi je Noleho lúto..ľudia sú neúctiví..
Reagovat
Blondie
Je to strašný!
Vůbec mi není příjemné se na to koukat.
Reagovat
Patik
myslím si že práve preto sa ten zápas vyvíja tak ako sa vyvíja..
Reagovat
spaniel
Jak to? Vzdyt Spartana to posiluje. Kdyz lidi krici Roger, on slysi Novak... jestli pak to neni povrchem vzhledem k jejich bilanci na rychlych povrsich. Tim to nechci obhajovat, je to hnus.
Reagovat
Blondie
A co má asi v takové situaci říkat, do háje?
Má se rozplakat jako Osaka a omlouvat se, že porazil "domácí" ikonu?
Reagovat
spaniel
Blablabla.
Reagovat
Blondie
Hele, v pohodě, klidně si na neoblíbence, co na rozdíl od tebe stojí na kurtu a rve se o každý bod, ječ a pískej na něj.
Akorát podobným frustrátům nedochází, že se jim tím stejně neprodlouží ;)
Reagovat
spaniel
Jeste jednou si precti, co jsem napsal. Nesouhlasim s takovym chovanim.
Reagovat
Patik
Je to vidieť na Novakovi..najradšej by tam nebol..a my sa môžme hanbiť..
Reagovat
RF46
uz tam neni.
Reagovat
MarcelPersch
Na Západě se k Východoevropanům takhle chovají úplně běžně....
Reagovat
spaniel
Mozna k hnupum jak jsi ty a ti si to pak vztahuji na narodnost, aby nemuseli celit pravde.
Reagovat
MarcelPersch
Já se naštěstí profesně orientuju opačným směrem :) že východoevropští tenisté na turnajích konaných na Západě dostávají mnohem menší podporu, to prostě neokecas.
Reagovat
spaniel
Najednou uz teniste. Jiste, budou silet po nejakych no name hracich z tramtarie.
Reagovat
Patik
to neni o národnosti..to je o ľudoch..
Reagovat
Mayo
Tak ako jeho fanúšikovi ti to vadí no.
Reagovat
woody
To jenom me nebo je Novak uplne mimo?
Reagovat
ipko
je to o tom aj čo ti súper dovolí :)
Reagovat
woody
Jj ale me spis chybi Novak bojovnik,
Reagovat
ipko
neviem no, dnes je úplne vypnutý bez emócií
Reagovat
MarcelPersch
Je, myslím, že je to částečně kvůli divákům a hlavně kvůli Rogerovi.
Reagovat
woody
Jj dostava kour ze vsech stran
Reagovat
smazaný uživatel
Rodžério, forever one of the best, dnes perfektne predvída Noleho údery, pri tých Noleho kríznych úderoch na zakladnu čiaru, je v podstate skor, ako tam prídu.

Velmi dobrá robota.

Vamos, Roger.

Spanielsko, Katalánsko, Baskitsko, Andalúzia a samozrejme Baleáre a Kanáre stoja za tebou.
Reagovat
Blondie
Ti diváci jsou prasata. Prasata!
Bez ohledu na to, že fandím Rogerovi.
Jako pískat ve chvíli, kdy si Nole zcela poprávu a navíc zcela správně vezme jestřába? Tleskat na dvojchyby?
To je hnůj...
Reagovat
turista
Je to hnůj a Novak to prostě dnes neustál. A ten povrch tam je letos na Novaka moc rychlý. No tak prohrál. Někdo dnes musel prohrát. Chleba levnější nebude.
Reagovat
blixa
Co furt máte s tím chlebem ? Tak žerte koláče, ne ? ;-)
Reagovat
ipko
Rogerova hlava je na správnom mieste :)
Reagovat
ipko
Roger by si to s týmto servis výkonom už mal s prehľadom postrážiť
Reagovat
FerrariF50
Neříkej nic radši, fakt ne :)
Reagovat
ipko
ok :D
Reagovat
peRFect
chumjetze.Ještě 3 gamy
Reagovat
ipko
je to taaaaaaam
Reagovat
ipko
poď Roger!
Reagovat
RF46
S timhle me Novak nebavi. Nekdy nehraje kvuli divaku, ze se nechovaji jak by si pral a jindy je zase nashcval rozbesni..
Reagovat
Patik
No už to začína..Nole sa začína chytať..
Reagovat
Hypertac
Jo, za ptáka.
Reagovat
RF46
:))
Reagovat
Davor1
Asi ako ty na tenisportale...
Reagovat
MarcelPersch
Měl by se chytit, je přece s Federerem nejlepší hráč historie podle tebe :DDD
Reagovat
ipko
tak to je dôležitý game pre Rogera
Reagovat
RF46
Pekne..od obou
Reagovat
ipko
no Novak už začína kúsať na podaní Rogera
Reagovat
Alien
Tak Noule začíná přebírat otěže zápasu a určitě to nakonec dobře dopadne!
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
woody
Tam ma dneska na returnu akorat prochazku ze strany na stranu...

Novak nejak neni ve sve kuzi...

Roger excelentni.
Reagovat
woody
Jeste se tam drzi za loket a ve druhem setu podava pomaleji... To by tak chybelo..
Reagovat
mahycek
To je škody, škody.
Reagovat
smazaný uživatel
15:40, nevyuzité big pointy. Very big pointy, zle rozhodnutia.

A ideme testovat Rogerovu hlavu :)
Reagovat
MarcelPersch
Tak tak, ta jeho diskutabilní rozhodnutí na BP mi hodně připomněly Wimblas.
Reagovat
RF46
zatim hlava dobra :)
Reagovat
smazaný uživatel
A mate po tom vasem nejlepším hraci historie. Neni ani 4 nejlepším hracem historie :D :D
Reagovat
Ereinion
Někdo říkal, že je Thiem víc agresivní než Federer? :D
Reagovat
MarcelPersch
Tak ze hry Federer zahrál jen 4 winnery, Thiem by ho propalil víckrát.
Reagovat
spaniel
Agrese =/= winnery Marcelku.
Reagovat
MarcelPersch
Já vím co je agrese, když už ale padl Thiem, chtěl to uvést v kontrast, kde by Thiem zahrál winner, Federer si vynutí chybu. Výsledek takřka stejný.
Reagovat
smazaný uživatel
Povrch je extremne rýchly, Novak sa chudák nedostane ani do hry.

Ak Federer vyhrá prvý zápas za 5 rokov s Djokovicom akurát ten, ktorý by si vybral sám Nadal, tak to bude neuveritelná kuriozita :)
Reagovat
RF46
po takovym podani se nedostanes do hry..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dostaneš, stačí ho chytat na antuke.

Povrch je vsetko.
Reagovat
RF46
netahej sem tu nudu...
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim. Zostanme pri prášení kobercov :)
Reagovat
RF46
Tyjo, to sem ani nevedel, ze ma Nadal s Novakem tak spatnou bilanci mimo antuku...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi takú aku ma Novak s Nadalom na antuke :)

Teda s tým rozdielom, ze Nadal vyhral dve GS hardové finále.
Reagovat
RF46
Sem si myslel, ze je na tom Rafa rozhodne lip...hmm zklamal me.
Reagovat
FerrariF50
Super, ale nezakřiknout. Dneska Roger každopádně jestli tohle udrží, tak je nehratelný :)
Reagovat
smazaný uživatel
83% first serve

12 winners, 2 unforced errors
Reagovat
MarcelPersch
Pokud mu to vydrží, tak Novak nemá jak.
Reagovat
Mayo
RF prekvapuje kks. Len tak ďalej.
Reagovat
Davor1
V druhom sete nahodí Nole beast mode a egoista už nevyhrá ani game. A Djokovič už neprehrá žiadny zápas do konca kariéry!
Reagovat
Hypertac
Dobrý matroš bereš, jen tak dál.
Reagovat
RF46
:)
Reagovat
RF46
Rogere, dopodavej uz taky jednou ty vole!
Reagovat
mahycek
Na ty kraťasy ať se vysere, měl ho propálit !!
Reagovat
smazaný uživatel
Aky je kurz, ze nedopodáva :)
Reagovat
RF46
1.05 :)
Reagovat
spaniel
Tak i to bylo moc.
Reagovat
Captain_Morgan89
Fňuk, fňuk:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor forehand fandí Rogerovi
Reagovat
Kojinho
Tak co? Vsadil sis?
Reagovat
Patik
Nole bojuje proti celej hale...
Reagovat
smazaný uživatel
Nole nemá moc den.

Je třeba toho hlavně využít
Reagovat
Patik
Federer hrá ale naozaj dobre..agresívny tenis ..uvidíme dôležité sú klúčové momenty..
Reagovat
spaniel
Roger zatim na servisu neskutecny.
Reagovat
Ereinion
Federer chce ten zápas evidentně vyhrát víc
Reagovat
smazaný uživatel
Má v očích smrt
Reagovat
RF46
neni tak starej! :)
Reagovat
Carter
Niekto link pls?
Reagovat
RF46
tipsport...
Reagovat
FerrariF50
http://live.harleyquinnwidget.live/streamvideo13/djokovic-vs-federer-live-stream-5068325.html
Reagovat
Carter
diky ;)
Reagovat
Kojinho
strims.world/live/tennistv.php
Reagovat
smazaný uživatel
Roger 87% first serve.

Neskutecne číslo
Reagovat
smazaný uživatel
Po 3 servis gemoch.

Bezná vec.

Ak to udrzi na 70% cely zápas, moze vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím.

Zatím solidní. 6 winneru 1 UE. Jsem zvědav

První set velmi důležitá věc
Reagovat
RF46
ty servisy ven z kurtu, to zatim dobre vychazi.
Reagovat
RF46
Zatim hraje dobre, utocne. Djoko ma ty lajny ale pekne zakodovany v hlave...
Reagovat
RF46
Je neuctive takhle honit po kurtu stareho pana!
Reagovat
RF46
Djoko ho celkem dobre cte...
Reagovat
smazaný uživatel
Hráli spolu skoro 50x :D
Reagovat
MarcelPersch
Novak začíná na druhé straně vidět Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se rozjíždí
Reagovat
smazaný uživatel
Boh vie, ci sa pozera aj najlepsi tenista na svete, pán Rafael Nadal.
Reagovat
Davor1
jj, najlepší z momentálne nehrajúcich :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje pocity :)

Ja by som sa drzal rankingu ;)
Reagovat
RF46
Verici nejsem ale nejlepsi tenista na svete se diva na Novaka, protoze zrovna hraje :)
Reagovat
PetaM
Bůh je nejlepší tenista na světě. Když už se na něj odvoláváš ;)
Reagovat
turista
Pán Bůh ano, Nadal ne.
Reagovat
turista
Ale koželuh nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Wéwéwé, ejtýpíbodkakom.

Tukni ukazovačkom na ranking :)
Reagovat
RF46
Krasnej BH...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist