Pěrvakovou čeká první finále, vyzve Zvonarevovou

23. 7. 2011, 22:03
Aktuality 0
WTA BAKU - Finále v Baku obstarají ruské tenistky; stálice světové špičky Věra Zvonarevová a možná vycházející hvězda Ksenia Pěrvaková, jež se prodrala do svého prvního finále.
Ksenia Pěrvaková

Dvacetiletá Ruska Ksenia Pěrvaková se v Baku dočkala životního výsledku. Dnes si podruhé během 14 dní zahrála v semifinále, a i když to znovu na premiérový postup do finále nevypadalo, své dosavadní maximum překonala. Duel s šestadvacetiletou Kazaškou Galinou Voskobojevovou, jež byla vůbec poprvé v semifinále turnaje WTA, otočila a po výhře 1-6 6-0 6-2 postoupila poprvé do boje o titul.

Levoruká Pěrvaková má už jistý posun do Top 50 a úspěch v nedělním finále může být už jen bonusem navíc. O celkové vítězství se utká s nejvýše nasazenou Věrou Zvonarevovou, jež po čtvrtfinálových problémech dnes smetla 6-1 6-2 Ukrajinku Marii Korytcevovou.

Světová trojka Zvonarevová si zahraje ve druhém finále v letošní sezoně (vyhrála už turnaj v Dauhá). V celkově 28. finále bude usilovat o 12. trofej.

Pro Pěrvakovou to bude druhý zápas proti soupeřce první světové desítky. Předloni v Portoroži nestačila na Safinovou.

- WTA INTERNATONAL BAKU (Ázerbájdžán, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (23. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Korytcevová (Ukr.) 6-1 6-2
Pěrvaková (7-Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 1-6 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist