Peschkeová hrála v Praze po 19 letech a napodruhé uspěla

5. 5. 2017, 19:29
Aktuality 2
Před devatenácti lety si Květa Peschkeová zahrála v Praze poprvé finále čtyřhry na okruhu WTA. Na Štvanici tenkrát neuspěla a od té doby v metropoli žádný turnaj nehrála. Až letos a na Spartě se dočkala triumfu.
Grönefeldová a Peschkeová (© TK Sparta Praha)

Spolu s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou ve finále ve Stromovce zdolaly Kateřinu Siniakovou a Lucii Hradeckou 6-4 7-6. "Proč jsem vyhrála? Možná to je tím, že jsem v Praze tak strašně dlouho nehrála," smála se Peschkeová.

Od finále v roce 1998 na Štvanici se Peschkeová dostala s různými partnerkami do dalších čtyřiašedesáti zápasů o titul. Z těch osmadvacet vyhrála, včetně grandslamového Wimbledonu, a na pár týdnů byla i deblovou světovou jedničkou.

"Dá se říct, že se titulem v Praze uzavírá kruh," řekla. Byla ráda, že ve sbírce úspěchů bude mít také jeden z rodné země. "Určitě to má váhu, ale všechny tituly ji mají, protože není jednoduché vyhrát celý turnaj," pronesla Peschkeová.

Boj o titul z 12. července 1998 na Štvanici má uložený v paměti. Pamatuje si, že hrála s Michaelou Paštikovou. "Tehdy jsme dostaly volnou kartu a ve finále nestačily na Slovenku Karinu Habšudovou a Italku Silvii Farinaovou," doplnila.

Výhra na Spartě měla pro Peschkeovou více rovin. Především ji těšilo, že slavila titul v den čtrnáctého výročí svatby a narozenin maminky. "Bude co slavit," řekla.

Navíc si potvrdila, že její loňské rozhodnutí vrátit se po vleklých trablech s ramenem bylo správné. "Já jsem chtěla hrát, pokud budu zdráva. Mě to furt baví. Pokud držím pohromadě, proč ne," řekla fedcupová vítězka z roku 2011.

Před rokem na Spartě jen fandila a byla na 311. místě žebříčku čtyřhry. Nyní už se posune na 31. místo a s Grönefeldovou jsou ve hře o Turnaj mistryň. "Všichni míří ze začátku roku do Singapuru (dějiště Masters). Možná jsme tady pár bodů přidaly a to by bylo krásné završení," uvedla Peschkeová, ale neřekla, co by mělo být završeno.

Možná kariéra. Vítězce wimbledonské čtyřhry z roku 2011 už je 41 let. Ohlašovat odchod dopředu ale nechce. "Ale vím, že už to moc dlouho nepotrvá. Jsem na cestách víc než dvacet let a už ten kufr nechci ani vidět," řekla.

Ve finále v Praze stála na druhé straně o 21 let mladší Siniaková. Podobně mladé soupeřky potkává Peschkeová na okruhu každý týden. "Když se neznáme, tak mi holky začnou vykat, ale sportovci si tykají a tak jim říkám: 'V pohodě...'," usmála se.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
hrála výborně, při jejím podání jsem čekala, že ho Hráďa nebo Katka brejknou, ale ani to se nedařilo, umísťovala ho dobře a tak nakonec zaslouženě vyhrály, byly trochu lepší a Květa hrála pěkně na síti. Hráďa s Katkou se mi nezdály tak v ráži, jako třeba ve středu, když hrály proti Beck s Kunčíkovou, tam byly přesvědčivé, dneska jim to tak nešlo. Samozřejmě proti stály zkušené deblistky, tak není divu. Květa byla na kurtu i nejhezčí oblečením, ty vzorované leginy nebo punčocháče byly super. Hrádi s Katkou dneska škoda, ale na Květu s Groenefeld to dneska nestačilo, i když jim hlediště fandilo o mnoho víc než Květě. Gratulka Květě, hrála pěkně a Katce s Hráďou budu držet palce příště, snad se jim už nějaké to finále povede. Dojít do něj je také dobré. Jinak ve Stromovce bylo dneska zase super. Hezké tenisové odpoledne. Tak zase příští rok, zítra na finále nemám lístky a letos jsem si toho užila. A poslední mač dneska Týna s Ostapenko byl super, holky hrály obě výborně a Týna se mi moc líbila. Tak zítra držím palce proti Moně Barthel, ta tu v Praze jede. Týno pojď!!!
Reagovat
horska.kraslice
má můj obdiv. Titul jsem jí dnes přála (Katka s Luckou prominou), tak jsem ráda a gratuluji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist