Peschkeová i Krejčíková se Siniakovou jsou v semifinále. Duo Bucie grandslamovou sbírku nezkompletuje

11. 7. 2018, 17:39
Aktuality 3
WIMBLEDON ŽENY - Květa Peschkeová si počtvrté v kariéře zahraje na trávě ve Wimbledonu semifinále čtyřhry. Poprvé se do něj dostala s Američankou českého původu Nicole Melicharovou, s kterou letos plní roli turnajových dvanáctek a v dnešním čtvrtfinále porazily Rumunky Irinu-Camelii Beguovou a Mihaelu Buzarnescuovou 5-7 6-4 6-4 po dvou hodinách a dvou minutách. V semifinále jsou i vítězky French Open Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.
N. Melicharová a K. Peschkeová

O finále mohly Peschkeová s Melicharovou hrát s pětinásobnými grandslamovými šampionkami Lucií Šafářovou a Bethanií Mattekovou-Sandsovou, ale "Team Bucie" podlehl kanadsko-čínskému duu Gabriela Dabrowská a Yi-Fan Xu 7-5 4-6 2-6.

Krejčíkové se Siniakovou se také podařilo zápas otočit a porazily německo-britský pár Tatjana Mariaová a Heather Watsonová 3-6 7-6 6-4.

Třiačtyřicetiletá Peschkeová hrála semifinále v All England Clubu loni, v roce 2013 a především v roce 2011, kdy celý turnaj vyhrála v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Letos spojila Peschkeová síly s o 18 let mladší Melicharovou. V Austrálii i v Paříži skončily ve třetím kole a nyní si vytvořily společné grandslamové maximum. Titul spolu slavily na turnaji WTA v Praze ve Stromovce.

V duelu s Rumunkami sice česko-americký pár po ztrátě servisu Peschkeové i kvůli dvojchybě prohrál první set, ale ve zbytku utkání už byl na podání bezchybný. V rozhodující sadě získaly Peschkeová s Melicharovou brejk v páté hře při podání Buzarnescuové. Zápas ukončila Američanka esem.

"Měla jsem obrovskou radost, že se nám to podařilo otočit. Nebylo to jednoduché, ale daly jsme to. Tráva nám oběma docela sedí. Navíc už se známe lépe, víme, co od sebe čekat, a pořád se zlepšujeme," řekla Peschkeová serveru Tenisový svět a Radiožurnálu.

"Zatím super, ale musíme jet dál. Nemůžeme se uspokojit," řekla Melicharová. "Chceme ještě víc. Zbývá vyhrát dva zápasy a čtyři sety," dodala Peschkeová, že cílem je wimbledonský triumf. Nejdříve musí zdolat Dabrowskou a Yi-Fan Xu.

Turnajové trojky Siniaková s Krejčíkovou potřebovaly na postup více než dvě a půl hodiny a duel ukončila křížným prohozem Siniaková. Jejich dalšími soupeřkami budou Polka Alicja Rosolská a Američanka Abigail Spearsová, které vyřadily nasazené jedničky Maďarku Tímeu Babosovou a Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn / Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
středeční výsledky (11. 07. 2018)
• Čtyřhra žen - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Mariaová/Watsonová (Něm./Brit.) 3-6 7-6(5) 6-4
Peschkeová/Melicharová (12-ČR/USA) - Beguová/Buzarnescuová (15-Rum.) 5-7 6-4 6-4
Dabrowská/Yi-Fan Xu (6-Kan./Čína) - Šafářová/Matteková-Sandsová (ČR/USA) 5-7 6-4 6-2
Rosolská/Spearsová (Pol./USA) - Babosová/Mladenovicová (1-Maď./Fr.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
misa
dosáhla na 3. kolo ve dvouhře a s BMS na čtvrtfinále čtyřhry. To jsou velmi dobré výsledky, jak pro Lucku, tak i Bethanii, která se dokázala vrátit na trávu i po těžkém zranění. I ve svém slavném roce 2015 se Lucie zastavila v deblu ve stejném kole a v singlu postoupila o jedno dál. Takže proč končit?

Rob v dnešních rozhovorech na Idnes nebo Tenisovém světě říká, že Lucka na to fyzicky pořád má, jen je to záležitost její hlavy, vůle a zdraví. Že je jí připravený pomoci, i kdyby měla hrát kvalifikace. Snad ji ještě přesvědčí. V ponávratových singlech hrála Lucie dobře, zdolala i kvalitní soupeřky. Samozřejmě je všem okolo i samotné Lucii jasné, že už se do desítky nebo finále singlového grandslamu nikdy nevrátí, možná je tohle ten největší problém. Ztráta motivace pokračovat dál, protože její sny a cíle jsou už definitivně pryč...

Podle mě by ji role deblové specialistky stejně neuspokojovala: musela by pořád trénovat, udržovat si kondici a cestovat po světě. A navíc se často trápit se soupeřkami, které své singlové kariéry už dávno vzdaly. Teď má pár týdnů na rozmyšlení, tak uvidíme.
Reagovat
tommr
jen jsem si myslel, že postoupí Bucie a vypadnou Melicharová s Peschkeovou ...
Oba naše postupující páry mají v semifinále hratelný soupeřky takže naděje na "skoročeský" finále je poměrně veliká ...
Bára s Katkou by si v případě postupu do finále definitivně zajistily účast na letošním TM ...
Reagovat
d@ve
Škoda Bucie.. A tak jsem jim to přál.. :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist